Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz 10e quiz Young Ones 2018

Quizronde 8: 8. Mix

R1: 1. Recylage rondeR2: 2. TweelingrondeR3: 3. MixR4: 4. FotorondeR5: 5. RaadselsR6: 6. De Tien GebodenR7: 7. MixR8: 8. MixR9: 9. Rode draadR10: 10. Triple reeksAndere quiz
Organisatie quiz Basketbalploeg Young Ones Landegem
Datum: 2018-12-01
Aantal ronden10
Aantal vragen110
Moeilijkheid54.51%

Quizvraag Geschiedenis 4634We zoeken de naam van een 5000 kilometer lange verdedigingslinie, die Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie. Deze liep van Noorwegen, via Denemarken, Duitsland, Nederland en België naar Frankrijk tot aan de grens met Spanje. De verdedigingslinie, die overigens nooit geheel werd voltooid, bestond uit bunkers, kanonnen en mijnenvelden.Quizvraag Kunst 4636'Theater moet de wereld niet portretteren, maar veranderen.' De nieuwe artistiek directeur schreef een 'Manifest van Gent' en wil een radicaal 'stadstheater voor de toekomst uitbouwen'. Wat is de naam van deze Zwitser?Quizvraag Economie 4637De kredietcrisis is ontstaan in de Verenigde Staten. Sinds het jaar 2000 namen banken daar te veel risico’s bij de hypotheekverstrekking. Toen veel huiseigenaren vanaf 2007 hun hypotheek niet meer konden betalen, raakten banken in problemen. De bankrun op Northern Rock in september 2007 leidde niet meteen tot een paniekreactie op de beurzen. Wall Street zette op 9 oktober 2007 nog een nieuwe record neer. De grote schok kwam er pas een jaar later, op 15 september 2008, toen de autoriteiten in de VS het beu waren de zoveelste financiële instelling te moeten redden en ze de New Yorkse zakenbank gewoon failliet lieten gaan. Geef de naam van deze bank.Quizvraag Wetenschap 4638Aardgas voor voertuigen is momenteel de schoonste en goedkoopste fossiele brandstof. U betaalt immers geen inschrijvingstaks en geen verkeersbelasting op deze voertuigen. Deze samengeperste variant van het aardgas dat u kent voor huishoudelijk gebruik wordt geproduceerd door aardgas op het station te comprimeren tot 250 à 300 bar en onder druk te stockeren. Op die manier kunt u snel en efficiënt uw wagen voltanken.

Onder welke benaming vinden we dit gas aan het tankstation. We zoeken de Engelse 3 letterafkorting van dit aardgas onder druk ( en een tip… het is niet LPG)


De tienkamp is een sportwedstrijd, waarbij atleten in twee dagen tijd tien atletieknummers moeten afleggen. Deze discipline is sinds de Olympische Zomerspelen van 1912 (Stockholm) een olympische discipline.

Eerste dag: 100 m, verspringen, kogelstoten, hoogspringen 400 m.
Tweede dag: 110 m horden, Discuswerpen, Polsstokspringen, ???, 1500 m
Welk onderdeel ontbreekt?

Sentatie in Berlijn dit jaar toen een Keniaanse loper brandhout maakte van het oude wereldrecord op de marathon. Hij finishte in 2u01:39, en deed zo de volle 1:18 van het record van zijn landgenoot Dennis Kimetto uit 2014. Wie is deze topatleet?Quizvraag Media 4642Wim Lybaert gebruikt zijn bus om samen met een bekende gast vier dagen op reis te gaan naar een vooraf gekozen bestemming, maar vooral ook om te genieten van de reis op zich en het onverwachte dat ze tegenkomen, waarbij ‘of ze de bestemming halen’ steeds minder belangrijk wordt. De gast draait met een euro muntstuk een balletje uit een sjiekenbak en daarin geeft een vlagje aan welk land hun rijrichting bepaalt. Het programma propageert de reis boven de bestemming, en de waarde van onthaasten en genieten.

Geef de naam van het programma, tevens de naam van de bus.Volgende ronde

R1: 1. Recylage rondeR2: 2. TweelingrondeR3: 3. MixR4: 4. FotorondeR5: 5. RaadselsR6: 6. De Tien GebodenR7: 7. MixR8: 8. MixR9: 9. Rode draadR10: 10. Triple reeksAndere quiz