Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Bijns Boys Quiz

Quizronde 4: Rode kaartronde

R1: Even opwarmenR2: Stevig invliegenR3: Tweede adem happenR4: Rode kaartrondeR5: VARR6: Moeilijk momentjeR7: Laatste fluitsignaalAndere quiz
Organisatie quiz Bijns Boys
Datum: 2019-09-28
Aantal ronden7
Aantal vragen99
Moeilijkheid59.41%

Quizvraag Algemeen 6137

© Allard Pierson was een van de eerste seculiere humanisten in Nederland


Deze intellectuele, literaire en wetenschappelijke beweging van de vijftiende tot de zestiende eeuw, die elke vorm van kennis wilde baseren op de literatuur en cultuur van de klassieke oudheid, heeft als bekendste aanhanger Desiderius Erasmus. De beweging verving in die periode, als filosofie en opvatting van de werkelijkheid, het bovennatuurlijke verklaringsmodel van de Kerk door het concept van de mens als maat van alle dingen.Van welke Vlaamse stad worden de inwoners Vinstermikken genoemd?

Deze Kempische tv- en radiopresentator werd geboren in 1954 en startte zijn radiocarrière in België in de jaren ’70, vervolgde die in Nederland in de jaren ’80 en ’90 om uiteindelijk in 1995 terug te keren bij Studio Brussel waar hij tal van radioprogramma’s maakte. Zijn bekendste radio- en later televisieprogramma was LUX, op Radio 1 en Canvas. Begin dit jaar ging hij met pensioen. Welke presentator zoeken we?Quizvraag Geschiedenis 6140Deze Romeinse keizer, geboren als Octavianus, kwam aan de macht in 27 voor Christus. Toen begon de zogenaamde Pax Romana, een periode van relatieve vrede in het Romeinse Rijk, na een reeks van burgeroorlogen. Hij vormde de Romeinse Republiek om in een Romeins Keizerrijk en was zelf de eerste princeps (keizer) van Rome. Onder welke naam staat hij als keizer bekend?
Uit welk jaar dateren onderstaande gebeurtenissen (alle gebeurtenissen waren in hetzelfde jaar, dus we zoeken maar 1 jaartal):

  • Boris Becker wint op 17-jarige leeftijd Wimbledon.
  • Bij een overval van de Bende van Nijvel op een Delhaize-filiaal in Aalst komen acht mensen om het leven en raken er zeven gewond.
  • Michail Gorbatsjov wordt secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie en introduceert later dat jaar zijn politiek van perestrojka.
Welk jaartal zoeken we?We zoeken de naam van een fusiegemeente, waarvan één van de twee gefusioneerde gemeentes in 1977 ook zijn naam gaf aan de nieuwe gemeente. De andere gemeente was Heppen, dat toen een deelgemeente is geworden. Van welke gemeente is Heppen een deelgemeente?Van welk toestel beschrijven we de werking hier: bij het tappen van warm water wordt het verbruikte water in het toestel automatisch aangevuld en op temperatuur gebracht. Het maakt gebruik van het principe dat koud water zwaarder is dan warm water. De watervoorraad wordt aan de onderzijde aangevuld met koud water zodra warm water via een uitlaat aan de bovenzijde wordt afgenomen.

Extra informatie: er bestaan verschillende soorten energievormen die kunnen zorgen voor het opwarmen van het water.Volgende ronde

R1: Even opwarmenR2: Stevig invliegenR3: Tweede adem happenR4: Rode kaartrondeR5: VARR6: Moeilijk momentjeR7: Laatste fluitsignaalAndere quiz