Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Bonne Cuvee quiz

Quizronde 2: Gewone ronde

R1: Historische rondeR2: Gewone rondeR3: Gewone ronde 2R4: AlfabetrondeR5: Gewone ronde 3R6: SnookerrondeR7: Gewone ronde 4R8: FinalerondeAndere quiz
Organisatie quiz Quizploeg Bonne Cuvee
Datum: 2019-10-12
Aantal ronden8
Aantal vragen110
Moeilijkheid28.39%
Uitleg ronde Gewone ronde: In deze ronde hoeft u niet naar een link te zoeken.

Quizvraag Aardrijkskunde 6440

© Paul167


Havenstad in het zuidwesten van Cyprus. Stad met een grote archeologische waarde. Niet ver van de stad steekt de rots van Aphrodite uit de zee op. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn o.a. de Tombes van de Koningen, het huis van Dyonisos en het oude fort aan de haven. Uiteraard moet je er ook de mascotte van de stad ontmoeten: de pelikaan. Door haar ligging legt deze stad een verbinding tussen het Oosten en het Westen. Dat is één van de redenen dat deze stad in 2017 is verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Welke stad op Cyprus?Quizvraag Geschiedenis 6441Deze man (70 - 8 v.Chr.) was een beroemd Romeins staatsman van Etruskische afkomst. Hij diende onder keizer Augustus als zijn vervanger bij diens buitenlandse reizen en als een soort minister van Binnenlandse Zaken. Hij had een riante villa met park op de Esquilinus, één van de zeven heuvels van Rome. Vanaf 37 v.Chr. bracht hij er regelmatig de grootste dichters van zijn tijd bijeen: Vergilius, Propertius en Horatius behoorden tot zijn literaire kring, de laatste werd zelfs zijn boezemvriend. Wie was deze beschermer en sponsor van kunstenaars?Quizvraag Kunst 6442De werken van deze Tsjechische kunstenaar (1860-1939) zijn onlosmakelijk verbonden met de Jugendstil-kunststroming, populair aan het begin van de twintigste eeuw. Oneerbiedig genoeg kent u zijn werk misschien vooral als versiering van koekendozen of (misschien iets minder oneerbiedig) van op champagneflessen. U ziet enkele werken. Zijn naam?

Het is een eendaagse wielerwijdstrijd van ruim 190 kilometer die start in het Pajottenland en eindigt in een dorpje in het zuiden van West-Vlaanderen, deelgemeente van Anzegem. De koers wordt verreden in juni en werd vroeger wel anders genoemd, maar in 2005 wijzigde de startplaats en dus ook de naam. Ze werd voor het eerst verreden in 1945 en werd toen gewonnen door Rik Van Steenbergen. Dit jaar kwam Dries De Bondt als eerste over de meet. Welke wedstrijd?
Quizvraag Informatica 6444Bescherming tegen computervirussen, Trojaanse paarden en andere malware is vaak niet zo makkelijk. Virusscanners zijn maar effectief in zoverre ze up-to-date zijn, maar de meeste nieuwe computeraanvallen maken gebruik van fouten of lekken in de software, waar de makers zelf nog niet van op de hoogte zijn. Tegen dergelijke aanvallen zijn de software-ontwikkelaars kansloos, aangezien ze steeds achter de feiten aanhollen. Hoe noemt men met een Engelse term zo'n computerdreiging die gebruik maakt van zwakke plekken in de software?

Voormalig Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts stelde in april deze mascotte voor. De genderneutrale vogel moet de informatie die de Vlaamse regering de komende weken en maanden deelt over de Oosterweelwerken, doen opvallen en bevattelijk maken. Het figuurtje werd echter eerder op gelach dan op applaus onthaald, en dat niet alleen vanwege de laarzen. Wat is de volledige naam van deze mascotte?

Deze Indiase dichter, roman- en toneelschrijver (1861-1941) schreef voornamelijk in het Bengaals, maar vertaalde zelf veel van zijn werken in het Engels. Hij schreef o.a. het gedicht Jana Gana Mana, dat later het Indiase volkslied werd. In 1913 ontving hij als eerste Indiër de Nobelprijs voor Literatuur. De Nederlandse schrijver Frederik van Eeden heeft meerdere van zijn werken in het Nederlands vertaald. Als belangrijkste werken noemen we het treurspel met de Engelse titel The King of the Dark Chamber en de roman Gora. Zijn naam?

"Life, Liberty and ...": zo staat het in de United States Declaration of Independence. Hiermee wil men drie voorbeelden geven van de "onvervreemdbare rechten" die volgens die Declaration aan alle mensen door de schepper werden gegeven, en die alle regeringen worden verondersteld te beschermen. In 2006 maakte regisseur Gabriele Muccino een film naar het gelijknamige boek dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Hoofdrollen voor Will Smith en zijn zoon Jaden. Welke film?


In de Middeleeuwen was het graven van putten e.d. uiteraard nog handenarbeid. Wie daarbij het diepste deel van de afgraving moest doen, had een weinig benijdenswaardige positie, aangezien hij ook nog eens alles over zich kreeg wat van de bovenste lagen naar beneden viel. Het leidde tot een uitdrukking die we tot op heden nog steeds kennen. Hoe noemde men dat diepste deel van een afgraving? We zoeken een woord van 9 letters.Volgende ronde

R1: Historische rondeR2: Gewone rondeR3: Gewone ronde 2R4: AlfabetrondeR5: Gewone ronde 3R6: SnookerrondeR7: Gewone ronde 4R8: FinalerondeAndere quiz