Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Quiz KBO Ename 2018

Quizronde 3: Ronde 3

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz
Organisatie quiz KBO Ename
Datum: 2018-01-14
Aantal ronden10
Aantal vragen157
Moeilijkheid53.55%

Quizvraag Strips 3554We zoeken de naam van deze stripreeks? De strip gaat over een beertje dat samen met zijn vaste vrienden Schildje de schildpad, Pel de pelikaan en Pingo de pinguïn avonturen beleeft op zijn boot, de Mary. Ook 'de admiraal', een recht oplopende zeehond is steeds van de partij.Quizvraag Films 3555Wat is de naam van deze Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2009, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het is de tiende lange speelfilm van Pixar.

Wat was de naam van deze wereldberoemde Russische clown? Zijn outfit bestond standaard uit een opvallend grote geblokte pet, een rode dopneus met witte rand, een strogele pruik, een zwart colbert, een te korte krijtstreepbroek en flapschoenen. In 2016 moesten we afscheid nemen van hem.

Wat is de naam van deze formule 1 coureur? Hij is de vicewereldkampioen van 2008, toen hij voor Ferrari uitkwam. Sinds 2014 rijdt hij bij Williams. Begin november 2017 kondigde hij zijn afscheid aan.
Quizvraag Kunst 3558Van welke Spaans kunstschilder, beeldhouwer, graficus en keramist is dit kunstwerk?

We zoeken de naam van deze Duitse componist en producent van filmmuziek. Hij is één van de bekendste filmcomponisten van de moderne filmmuziek. Hij componeerde muziek voor meer dan 150 soundtracks waaronder Gladiator, Pirates of the Caribbean, Madagascar, The Da Vinci Code, The Dark Knight, Inceptionen , twelve years a slave and The Lion King waarvoor hij een Oscar won.Quizvraag Aardrijkskunde 3560Van welk land zien jullie hier de vlag?

We zoeken de naam van een natuur- en recreatiegebied in de Belgische stad Sint-Niklaas. Het domein ligt ten oosten van het stadscentrum en is zo'n 100 ha groot. In het domein ligt een zwem-, roei- en een visvijver . Daarnaast beschikt het domein over een speeltuin, kinderboerderij, een kruidentuin en sportfaciliteiten, waaronder een atletiekbaan en een sporthal.

Vanaf 2003 wordt op het domein een internationale A-veldrit georganiseerd, met name de Waalslandcross. Door organisatorische problemen vond er twee jaar geen wedstrijd plaats maar sinds veldritseizoen 2012-2013 werd het terug georganiseerd. De wedstrijd vond in 2017 plaats op 23 december en werd gewonnen door Wout Van Aert


De film dirty dancing uit 1987 gaat over een meisje (Frances) dat verliefd wordt op haar dansleraar, die ze leert kennen wanneer ze met haar ouders op vakantie is. Welke actrice speelde de rol van Frances "Baby" Housema?Quizvraag Architectuur 3563De echte naam van deze toren is de Corneliustoren. Wat is de meer bekendere bijnaam van deze toren?

Wat is de naam van deze plant? Het is een kruidachtige plant met windende stengels, die tot 4 m hoog worden. De bloemen staan alleen of in kleine groepen in de bladoksels. Ze zijn geel tot oranje met een zwart centrum. De plant is afkomstig uit tropisch Afrika. De soort wordt wereldwijd als sierplant gekweekt en komt ook verwilderd als onkruid voor.


Wat is de naam van dit hondenras dat tot de windhonden behoort? De vacht van de hond is glad en kortharig, fijn van structuur, zacht, en ligt vlak tegen het lichaam van de hond aan. Het is een liefdevolle hond, die een zeer sterke relatie met zijn eigenaar en de eventuele gezinsleden ontwikkelt. De naam van deze hond is in Amerika ook te vinden op de bussen die bestemd zijn voor het vervoer over grotere afstanden.Quizvraag Kunst 3566Naam (artiestennaam) van de kunstenaar?

Wat is de naam van deze Amerikaanse basketbalcoach? Als hoofdtrainer werd hij vijfmaal NBA kampioen en driemaal NBA coach van het jaar. Hij heeft ook herhaaldelijk kritiek geuit op het gedrag van president Trump.
Quizvraag Eten en drinken 3568Wat is de naam van deze cocktail met wodka, cranberrysap, limoensap en triple sec, bv. Cointreau. In de jaren negentig werd deze bekend bij het grote publiek. Dit kwam onder andere doordat deze vaak gedronken werd door het personage Carrie Bradshaw uit de serie Sex and the City.

Welke Amerikaanse staat is op de kaart in het rood aangeduid? De staat wordt ook wel de Bay State genoemd en ligt in de regio New England. De hoofdstad is Boston.Quizvraag Sport 3570Wat is de naam van deze Braziliaanse voetballer? Hij verruilde in 2013 São Paulo FC voor Real Madrid, waar hij momenteel nog altijd speelt. Hij speelt bij voorkeur in het middenveld. Hij debuteerde in 2011 in het Braziliaans voetbalelftal.Quizvraag Geneeskunde en lichaam 3571We zoeken een Nederlandse term die verwijst naar een liggingsafwijking van de baby in de baarmoeder. Het kind ligt in een achterhoofdsligging met de neus naar boven in plaats van naar beneden. De natuurlijke geboorte verloopt doorgaans veel langer en pijnlijker. De KBO school te Volkegem heeft dezelfde naam als de term die we zoeken.

Wat is de naam van de poppenanimatieserie over twee onhandige maar vindingrijke klussers? In elke aflevering klussen ze maar dit gaat vaak op een grappige manier volkomen de mist in. Wanneer ze bijvoorbeeld een klein gat in het dak willen repareren, wordt dit gat steeds groter.Quizvraag Mode 3573Wat is de naam van dit Amerikaans model en actrice. Ze verkreeg bekendheid door haar coverpagina in de Sports Illustrated Swimsuit Issue van 2011 Tijdens de bekendmaking van de cover in Las Vegas, werd ze uitgeroepen tot 'Rookie of the Year'. Ze heeft ook modellenwerk gedaan voor Victoria’s Secret.Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz