Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Quiz KBO Ename 2018

Quizronde 4: Ronde 4

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz
Organisatie quiz KBO Ename
Datum: 2018-01-14
Aantal ronden10
Aantal vragen157
Moeilijkheid53.55%Ritmische gymnastiek is een combinatie van dans, van acrobatische bewegingen en van choreografie. Sinds 1984 is het een Olympische sport. Bij ritmische gymnastiek maakt men tijdens de oefening gebruik van vijf materialen. Touw, hoepel, bal en knotsen zijn er vier van. Wat is het ontbrekende materiaal?

We zoeken de naam van deze Amerikaanse zwemmer. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro. Tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen 2017 in Boedapest werd hij 7 keer wereldkampioen. Hij werd hiermee de tweede zwemmer in de geschiedenis die zeven keer wereldkampioen werd op een toernooi, na Michael Phelps in 2007.Quizvraag Geneeskunde en lichaam 3576We zoeken de naam van een door vrouwen te gebruiken voorwerp dat in de schede wordt geplaatst als voorbehoedsmiddel of ter verlichting van klachten van verzakking of incontinentie. Dit kan in tegenstelling tot de condoom meerdere malen gebruikt worden. Hoe noemen we dit?Quizvraag Literatuur 3577Wat is de titel van dit boek van Louis Paul Boon dat gaat over een struikrover die in de 18de eeuw de streek van Aalst teisterde? Over dit boek komt er ook een nieuwe VTM reeks dat in het prachtige natuurgebied Kluisbos werd opgenomen en waarbij Matteo Simoni de rol van struikrover vertolkt.
Quizvraag Taal 3578Letterlijk betekent het ‘ pruilkamer’ maar het was een – in de achttiende eeuw vooral in Frankrijk populair – meestal elegant ingericht vertrek, waarin de vrouw des huizes zich kon terugtrekken. De naam die we zoeken is afgeleid van een Frans werkwoord dat pruilen betekent; Oorspronkelijk was het de ruimte gelegen naast de slaapkamer van de vrouw, waarin zij zich kon wassen en kleden. In die zin was het vertrek het vrouwelijke equivalent van het mannelijke kabinet. Het is tevens de naam van een koekje dat in veel recepten wordt gebruikt.

Wat is de naam van deze korte, 12 km lange zijrivier van de schelde die ter hoogte van Rumst ontstaat door de samenvloeiing van de Nete en de Dijle? Het was tevens de naam van een politieserie die door vtm werd uitgezonden met in de hoofdrollen Johan Terryn en Hilde Heijnen.Quizvraag Geschiedenis 3580Wat is de naam van deze Amerikaanse generaal? In de Spaans-Amerikaanse Oorlog, die in 1898 woedde, werd hij gepromoveerd tot majoor en diende hij in Cuba waarvoor hij later de Silver Star Medal zou krijgen. Na de oorlogsverklaring van de VS aan Duitsland en de Amerikaanse entree in de Eerste Wereldoorlog benoemde president Woodrow Wilson hem als opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa. In 1920 werd hij voor bewezen diensten door het Amerikaanse Congres benoemd tot de hoogst mogelijke rang, die van General of the Armies. In 1932 kreeg hij de Pulitzer-prijs voor zijn memoires, getiteld My Experiences in the World War. Hij had als bijnaam black jack. Er is tevens een Oudenaardse straat naar hem genoemd.

Wat is de naam van deze vogel? Hij is herkenbaar door zijn exotische kleuren, blauwgroene staart, gele keel en donkere oogstreep. Het is een insecteneter en een behendige vlieger. Zijn naam is duidelijk afkomstig van zijn voornaamste voedselbron.


Wat is de naam van deze éénjarige plant uit de komposietenfamiie? De bloem dankt haar naam aan de traditionele groeiplaats. In bermen van binnenwegen zijn de blauwe bloemen ook nog regelmatig aan te treffen.

Comedian Jens Dendoncker verrast nietsvermoedende mensen en bezorgt hen een moment dat ze zich nog lang zullen herinneren. Wat is de naam van het VTM programma waarin ik Marieke mocht feliciteren omdat ze in een maand tijdens haar werk voor de 1000ste keer op facebook zat.Quizvraag Literatuur 3584"Het Schrijverke" is een gedicht van Guido Gezelle. Welk woord komt er op de plaats van het vraagteken?

O krinklende winklende waterding,
Met ’t zwarte ????????????? aan,
Wat zien ik toch geren uw kopke flink
Al schrijven op 't waterke gaan!
Quizvraag Kunst 3585We zoeken de naam van een kunstenaar en één van de bekendste vertegenwoordigers van de popart. Eén van zijn bekendste werken is het doek ‘a bigger splash’ die jullie op de dia zien. Het Centre Pompidou organiseerde vorig jaar de grootste overzichtstentoonstelling ooit van zijn werk.

We zoeken de naam van een Roemeens Franse toneelschrijver, bekend van onder andere 'le soif et la faim' en 'Le roi se meurt' uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Hij was één van de baanbrekers van het absurd toneel.

We zoeken de naam van een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Het wordt veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals het internet. Het aantal deelnemers staat niet van tevoren vast; hoe meer deelnemers, hoe succesvoller.
Quizvraag Religie 3588We zoeken de naam van deze sociaal bewogen rooms-katholieke aartsbisschop van El Salvador. Hij werd in 2015 door paus Franciscus zalig verklaard. Vanwege zijn uitspraken en zijn inzet voor de armen verwierf hij een enorme populariteit onder de bevolking. Hij verhief steeds zijn stem tegen de regering. Hij werd in 1980 vermoord terwijl hij de mis opdroeg. Het is tevens de naam van onze parochiale eenheid.Quizvraag Informatica 3589Wat is de naam van deze virusscanner?Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz