Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Quiz KBO Ename 2018

Quizronde 6: Ronde 6 (alfabetronde)

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz
   Organisatie quiz KBO Ename
   Datum: 2018-01-14
   Aantal ronden10
   Aantal vragen157
   Moeilijkheid53.39%We zoeken het pseudoniem van Luc Zeebroek , een Belgisch cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Hij staat bekend om zijn absurde cartoons en tv-shows. Hij heeft weinig vaste stripfiguren, maar Bert en Bobje zijn de bekendste.Quizvraag Flora 3621We zoeken de andere naam voor de apenbroodboom?

We zoeken de naam van deze Kroatische voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij speelde onder meer voor Moskou, Hamburg, Bayern Munchen en Wolfsburg. Hij speelde 104 interlands voor Kroatië waarvoor hij 20 keer scoorde.Quizvraag Filosofie 3623We zoeken de naam van een 19e-eeuws Deens filosoof, protestants theoloog en cultuurcriticus. Omdat hij in zijn filosofisch werk het belang van persoonlijke keuzes en betrokkenheid benadrukt, wordt hij vaak gezien als eerste vertegenwoordiger van het existentialisme. Zijn denken wordt gekenmerkt door een unieke complexiteit vanwege zijn anti-systematische en vaak literaire benadering van de filosofie. Veel van zijn filosofische en theologische werken publiceerde hij bijvoorbeeld onder verschillende pseudoniemen en elk van deze "auteurs" schreven vanuit een ander filosofisch standpunt. Deze techniek stelde hem in staat om verschillende manieren van denken en leven voor te stellen die overeenkwamen met zijn drie fasen van existentie: esthetisch, ethisch en religieus. Op de dia zien jullie onder andere zijn standbeeld te Kopenhagen.
Quizvraag Eten en drinken 3624Wat is de naam van deze Franse chef-kok en auteur van tal van kookboeken? Hij verdiende in zijn meer dan veertigjarige carrière drie Michelinsterren voor zijn restaurant. Een gerecht van hem is truffelsoep die hij creëerde voor president Valéry Giscard d'Estaing. Van Giscard d'Estaing kreeg hij de grootste onderscheiding voor zijn gerecht. De beroemde driesterrenchef overleed in januari 2018.

Wat is de naam van deze slang? De naam slaat op de felle kleuren. Hij is zeer giftig.Quizvraag Sport 3626Wie volgde in 2013 Jacques Rogge op als voorzitter van het Internationaal Olympisch comité?

We zoeken de naam van de uit Japan afkomstige kunst van het vouwen van papier?
Quizvraag Literatuur 3628Wat was de naam van deze Nederlands dichter, schrijver, vertaler, criticus, polemist en toneelschrijver. Hij was van 2000 tot 2004 de Dichter des Vaderlands. Hij stond bekend om zijn virtuoze en kleurrijke taalgebruik . Hij overleed in 2012.Quizvraag Series 3629Sir Anthony Robinson is een Engels acteur die vooral in België bekend werd door zijn rol als de domme hulp van Blackadder in de gelijknamige BBC productie. Hij speelde die rol naast Rowan Atkinson die de rol van Blackadder vertolkte. Wat was zijn naam in die serie?

Net zoals België is Nederland ook verdeeld in provincies. Wat is de naam van deze Nederlandse provincie die hier in het rood is aangeduid? De hoofdstad van de provincie is Zwolle.


We zoeken de naam van een gebergte in Centraal Azië , op het grensgebied van Pakistan, India, China en Afghanistan. Het gebergte wordt ook wel als onderdeel van de Himalaya gezien. De hoogste top is de K2, de op één na hoogste berg in de wereld.Quizvraag Geschiedenis 3633We zoeken de codenaam voor een offensief door het Rode Leger op het oostfront tussen 22 juni en 19 augustus 1944. De operatie resulteerde in de herovering van Wit-Rusland en het oosten van Polen. De naam verwijst naar een Russisch generaal ten tijde van de invasie van Rusland door Napoleon Bonaparte. De gevechten leidden tot de grootste Duitse nederlaag in de Tweede Wereldoorlog, want hierbij verloren zij veel meer aan manschappen, materieel en terrein dan in de slag om Stalingrad of in de tegelijkertijd woedende slag om Normandië. We vragen dus de naam van de Russische generaal waarnaar de operatie is genoemd.Quizvraag Eten en drinken 3634We zoeken de naam van een Italiaans gerecht dat zijn oorsprong kent in Milaan met als basis kalfsschenkels met onder meer uien, wortel, bleekselder en tomatensaus.
Quizvraag Eten en drinken 3635Wat is de naam van dit oorspronkelijk Nederlandse, maar nu in België gefabriceerde snoep? De chocolade is verpakt in een karakteristieke Delfts-blauwe wikkel.Quizvraag Wetenschap 3636We zoeken de SI-eenheid voor radioactiviteit. De eenheid is genoemd naar een Frans natuurkundige. De afkorting volstaat.

Wat is de naam van dit Romeins torsie-artilleriewapen? Het belegeringswapen is net als alle andere artilleriewapens uit de oudheid een katapult; een wapen dat gebruikmaakt van mechanische energie om projectielen weg te schieten. Het dankt zijn naam aan de schoppende beweging van de machine bij het wegslingeren van het projectiel, gelijk aan die van deze wilde ezelssoort.Quizvraag Eten en drinken 3638Gault Millau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Peter Goossens en zijn restaurant Hof van Cleve kreeg opnieuw een topscore van 19.5 op 20, een topplaats die hij ook dit jaar moet delen met het restaurant Bon Bon. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids. In de Michelingids krijgen de restaurants één, twee of drie sterren. Waarmee worden restaurants, naast punten, beoordeeld in de Gault Millau?Quizvraag Economie 3639Wat was de naam van deze ondernemer? Als eigenaresse van L'Oréal was ze de rijkste vrouw van Frankrijk en Europa en een van de rijkste mensen ter wereld. Ze overleed in september 2017.

Wat is de hoofdstad van het met rood aangeduide land?Quizvraag Algemeen 3641Wat is de naam van deze Russisch militair en wapenontwerper? Hij ontwierp het aanvalsgeweer dat jullie op het scherm zien.

Wat is de volledige naam van deze vogel? Het is de meest wijdverspreide soort van zijn familie. De vogel is een opvallende verschijning door zijn blauwzwarte verenkleed met lange buitenste staartveren en door zijn grote wendbaarheid in de vlucht tijdens de jacht op vliegende insecten. Een groot deel van zijn leven brengt hij in de lucht door. Het is een trekvogel die grote afstanden aflegt.Quizvraag Strips 3644Largo Winch is een Belgische stripreeks van Philippe Francq en Jean Van Hamme . Wat is de naam van het personage op het scherm? Het is een goede vriend van largo Winch.Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz