Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Quiz KBO Ename 2018

Quizronde 7: Ronde 7

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz
Organisatie quiz KBO Ename
Datum: 2018-01-14
Aantal ronden10
Aantal vragen157
Moeilijkheid53.57%

Cryptogram:

Een idee uit LaplandQuizvraag Kunst 3646We zoeken de naam van een Vlaams Cultuurcentrum in Amsterdam. Het is gelegen aan een pleintje midden in het theaterdistrict aan de Nes, biedt voorstellingen op het gebied van toneel, dans, muziek, film en andere kunstvormen. Het cultureel centrum heeft een café-restaurant, met een terras op het pleintje, waar voornamelijk Vlaamse gerechten geserveerd worden. Het werd geopend door de Vlaamse overheid in 1981 met het doel de Vlaamse culturele identiteit te profileren in Nederland, Vlaams-Nederlandse culturele uitwisseling te bevorderen en Vlaamse artiesten een podium in Nederland te bieden. Tot 2002 was het een deel van de Vlaamse overheid.

We zoeken de naam van deze Belgisch radio-dj voor radiozender MNM. Ze is de sidekick van Peter Van de Veire in de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. In 2017 presenteerde ze met Freek Braeckman het programma Typisch mensen.Quizvraag Algemeen 3648Tempelhof is een voormalige luchthaven in Berlijn . Ze werd gesloten in 2008. Twee luchthavens nemen de resterende taken over. Eén van die luchthavens heet Schönefeld. Wat is de naam van de tweede en tevens grootste luchthaven van Berlijn?


We zoeken de naam van deze film uit 1954, geregisseerd en geproduceerd door Alfred Hitchcock. Het wordt door veel filmcritici beschouwd als één van Hitchcocks beste en spannendste films. De film gaat over L.B. Jeffries, een professioneel fotograaf die door een gebroken been gebonden is aan een rolstoel, en zijn kleine appartement niet kan verlaten. Regelmatig krijgt hij bezoek van zijn vriendin en zijn verpleegster Stella maar hij is vaak alleen. Om de verveling te voorkomen, vervalt hij in voyeurisme: hij bespioneert door zijn achterraam met een verrekijker en zijn fotocamera de appartementen aan de overkant . Op een bepaald moment krijgt hij het vermoeden dat één van zijn buren zijn vrouw heeft vermoord.

Jan Hoet is de Vlaamse oprichter van het SMAK in Gent Op zijn curriculum staan een aantal grote evenementen waarbij hij de kunst naar het volk wilde brengen en omgekeerd. Wat was de naam van het veelbesproken project uit 1986 waarbij de kunst letterlijk uit het museum brak en tientallen kunstwerken in privé-woningen door internationaal vermaarde kunstenaars geconcipieerd werden.

We zoeken de naam van de organisatie achter verschillende projecten rond wonen en leven in de toekomst. Het is in 1991 in België opgericht. Het idee is om een platform op te richten waar verschillende innovatieve bedrijven en instellingen hun producten en diensten tonen, om zo een visie te ontwikkelen op wonen, leven en werken in de toekomst. Ook is het de bedoeling om met deze participanten actief na te denken over toekomstige ontwikkelingen en hoe daarop ingespeeld moet worden. Op 16 maart 1995 werd het eerste project, het Huis van de Toekomst in Vilvoorde, officieel geopend in aanwezigheid van Bill Gates,. Het platform is ondertussen uitgegroeid tot een symbool voor innovatie.

Door het grote succes heeft de organisatie ook internationaal uitgebreid: in Amsterdam stond van 2003 tot 2008 ook een Huis/Kantoor van de Toekomst.

We zoeken de naam van een bloemenpark ten noordwesten van Lisse in Zuid-Holland. Het trekt jaarlijks rond een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het is daarmee één van de grootste publiekstrekkers van Nederland


The Sound of Music is een musicalfilm uit 1965 van Robert Wise, met Julie Andrews in de hoofdrol. Het is een gedramatiseerd verhaal over een familie die in de oorlog Oostenrijk wil ontvluchten. Wat is de naam van die familie?Quizvraag Ontspanning 3654De quiz ‘ de slimste mens’ ter wereld bestaat uit verschillende rondes. We zoeken de naam van de ronde waarbij elke kandidaat een vraag krijgt die via een videoboodschap wordt gesteld door een extern persoon, meestal een bekende Vlaming.Quizvraag Architectuur 3655We zoeken de naam van een Brabantse familie van architecten, glasschilders en beeldhouwers actief in de 15e en 16e eeuw, afkomstig uit Mechelen. Hun succes bestond erin dat zij een totaal concept aanboden : zowel het ontwerp, als de uitvoering en de levering van bouwmaterialen. Het geslacht werd bekend door het ontwerp en de bouw van de grote toren van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.
Quizvraag Ontspanning 3656In poker worden verschillende kaartcombinaties onderscheiden. Welke term wordt gebruikt wanneer men drie kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met twee kaarten van een andere dezelfde waarde heeft ( bijvoorbeeld harten heer, schoppen heer en ruiten heer met schoppen zes en klaveren zes). Het was ook de naam van een Amerikaanse komische televisieserie.Quizvraag Strips 3657Wat is de naam van deze strip?Quizvraag Media 3658Wat is de naam van deze Nederlandse cabaretier?
Quizvraag Algemeen 3659Links en rechts zijn aanduidingen om een richting aan te geven. De woorden links en rechts kunnen ook een positie aangeven, mits het duidelijk is ten opzichte waarvan dit wordt bedoeld. In het Franse en Belgische theaterjargon kijkt men vanuit de zaal: de rechterkant van het toneel heet cour. Hoe wordt de linkerkant van het toneel genoemd?Quizvraag Literatuur 3660Wie is de auteur van de roman die Blechtrommel? In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur.Quizvraag Media 3661We zoeken de naam van een televisieprogramma op één, gepresenteerd door cath Luyten? Het eerste seizoen werd in de herfst van 2016 uitgezonden, het tweede seizoen in het voorjaar van 2017. In haar programma zoekt ze bekende Nederlanders op. Eén van haar afleveringen was gewijd aan Tatjana Simic.Quizvraag Eten en drinken 3662We zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie, dat toen verfilmd werd.Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz