Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Quiz der gekroonde tafelen 2017

Quizronde 10: Gevangenronde

R1: ActuaR2: De juiste richtingR3: On the roadR4: JeugdR5: DuoR6: Link 1R7: Link 2R8: Net een beetje andersR9: DrietrapsrondeR10: GevangenrondeAndere quiz
   Organisatie quiz De Vernevelaars
   Datum: 2017-12-09
   Aantal ronden10
   Aantal vragen116
   Moeilijkheid55.93%Prison Break, ondertussen een uitgemolken serie van 5 seizoenen waarin Michael Scofield in- en uitbreekt bij allerlei gevangenissen. Weten jullie nog de naam van de gevangenis waaruit hij zijn broer de eerste keer helpt ontsnappen?Quizvraag Geschiedenis 3315De persoon die we zoeken overleed op 52-jarige leeftijd aan een blindedarmontsteking. Lange tijd werd verondersteld dat dit een gevolg was van stompen in zijn maag, die hij toestond om te laten zien hoe sterk zijn buikspieren waren. Wat is de naam van deze Hongaars-Amerikaans goochelaar en boeienkoning?Quizvraag Geschiedenis 331623 april 1998, een topdag voor de Belgische Rijkswacht. De dag dat het monster van België, Marc Dutroux, wist te ontsnappen uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Na een uur of vier werd hij in de bossen van de Ardennen bij het plaatsje Herbeumont door een boswachter opgemerkt en vervolgens gearresteerd. Wat is de naam van deze boswachter?

In de film uit 1999, The Green Mile, werd deze reusachtige Afro-Amerikaan beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Deze John Coffey heeft als celgenoot een kleine muis. Wat is de naam van deze muis in The Green Mile?
Quizvraag Geschiedenis 3318Wat was de naam van de overheidsdienst in de Sovjet-Unie die verantwoordelijk was voor straf-en werkkampen? Deze term wordt ook gebruikt om deze kampen zelf aan te duiden.

We zien hier de affiche van een festival dat jaarlijks ongeveer 13.000 bezoekers aantrekt. Van welk festival zien we hier de affiche?Quizvraag Algemeen 3320Helaas is het nu reeds te koud om met waterballonnen te spelen, maar in Amerika kennen ze nog andere waterspelletjes. Geef de naam van deze veel besproken foltertechniek, vaak gebruikt in Guantanamo Bay.Quizvraag Geschiedenis 3321Wat is de bijnaam van de langst zittende gevangene genaamd Staf Van Eyken? Hij kreeg deze bijnaam door steeds zijn vrouwelijke slachtoffers te wurgen, verkrachten en ook zelf in de borsten te bijten.


Voor spelers van wie het contract afgelopen was, kon niet langer een transfersom gevraagd worden. Ook beperkingen van het aantal buitenlandse spelers werd opgeheven voor zover het spelers uit EU-landen betrof. Dankzij welke uitspraak van het Europese Hof van Justitie uit 1995 hebben de spelers meer rechten?

De meest bekende Vlaamse TV-sloef is waarschijnlijk wel Jef Liefooghe uit de kotmadam. Maar wat is de naam van zijn goede vriend de cipier? Voor en achternaam!R1: ActuaR2: De juiste richtingR3: On the roadR4: JeugdR5: DuoR6: Link 1R7: Link 2R8: Net een beetje andersR9: DrietrapsrondeR10: GevangenrondeAndere quiz