Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Quiz der gekroonde tafelen 2017

Quizronde 4: Jeugd

R1: ActuaR2: De juiste richtingR3: On the roadR4: JeugdR5: DuoR6: Link 1R7: Link 2R8: Net een beetje andersR9: DrietrapsrondeR10: GevangenrondeAndere quiz
   Organisatie quiz De Vernevelaars
   Datum: 2017-12-09
   Aantal ronden10
   Aantal vragen116
   Moeilijkheid55.92%Iedereen die ooit op een hogeschool of universiteit heeft gezeten, zal het antwoord op deze vraag zeker weten. In het begin van het academiejaar wordt een boekje met kortingsbonnen, leuke adressen en tips tegen een kater uitgedeeld. Wat is de naam van dit boekje?Quizvraag Media 3239In 2012 gaf Walter Capiau toe dat hij in de jaren 60 minderjarigen had misbruikt. Echter had hij tussen 1989 en 1994 ook een programma op VTM waarbij hij kinderen vol op de mond kuste. De kinderen mochten daarna hun muzikaal talent ten berde brengen. Welk programma zoeken we hier?Quizvraag Literatuur 3240We zijn op zoek naar een hoofdfiguur uit een gelijknamige boekenreeks geschreven door Henri Arnoldus. Het gaat over een postbode die in zijn dorp Keteldorp heel wat gekke avonturen beleeft. Graag de naam van deze postbode?

Wat Is de naam van deze goochelende Ketnet wrapper geboren op 11 juni 1984. Naast het wrappen op Ketnet was hij ook reporter voor Vlaanderen Vakantieland en nam hij deel aan de celebratie editie van het Vlaams-Nederlandse Expeditie Robinson. Naar welk bekend televisie gezicht zijn we hier op zoek?
Quizvraag Religie 3242Ieder huisje heeft zijn kruisje, dit was niet anders dan bij onze voormalig paus Jozef Ratzinger. Die was namelijk in zijn jeugd aangesloten bij een jongerenbeweging die hem al snel na zijn aanstelling in opspraak bracht. wat was de naam van deze beweging?Quizvraag Ontspanning 3243Wie in zijn jeugd niet altijd kon rekenen op speelkameraadjes moest zich vaak behelpen met volgend speeltoestel. Het is simpelweg een zwaar gewicht waaraan een tennisbal met een rekker is verbonden. In het Engels wordt het ook wel peddle bal genoemd maar wat is de Nederlands, Franse en Duitse benaming? we zoeken dus 1 benaming!

We zijn op zoek naar een film uit 2008 geregisseerd door David Fincher. De film is deels gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van F. Scott Fitzgerald. Het gaat over een man die naarmate hij ouder wordt een steeds jonger lichaam krijgt. Of was het nu omgekeerd? Jullie weten het wel! Welke 3-voudig Oscar winnende film zoeken we hier? (de volledige naam)

Welke bekende jeugdschrijfster besloot in 2013 onder het pseudoniem Robert Galbraith opnieuw een boekenreeks te schrijven. Voorbeelden uit deze nieuwe reeks zijn: “het slechte pad” uit 2015 en “zijderups” uit 2014.


Deze Belgische atlete legt zich toe op de middellange en lange afstand in het veldlopen. Zij veroverde onder meer drie Belgische en één Europese titel bij de U23 in deze discipline. In 2016 werd ze nog verkozen tot Belgische sportbelofte. Graag haar naam.Quizvraag Natuurkunde 3247In onze jeugd hebben we allemaal een herbarium moeten aanleggen. Zo zullen velen deze ook in hun collectie gehad hebben. Welke naam hoort bij deze geherboriseerde boom?

De jeugd van tegenwoordig gaat niet meer uit naar de discotheken van weleer. Dat heeft ook Wim Van Ouytsel uit Lier gemerkt. Hij besloot namelijk enkele dagen geleden zijn deuren sluiten omdat hij een nieuw concept wil lanceren. Wat was de naam van deze gewezen discotheek uit Lier?


Het bekendste meisjeskoor van België is ongetwijfeld Scala. Hun cover Creep van Radiohead haalde zelf de trailer van de Amerikaanse film The Sociaal Network. Maar hoe heten de bezielers en begeleiders van dit koor? graag hun gemeenschappelijke achternaam?Volgende ronde

R1: ActuaR2: De juiste richtingR3: On the roadR4: JeugdR5: DuoR6: Link 1R7: Link 2R8: Net een beetje andersR9: DrietrapsrondeR10: GevangenrondeAndere quiz