Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Quiz der gekroonde tafelen 2019

Quizronde 5: Linkronde 2

R1: ActuaR2: Doe het zelf rondeR3: LinkrondeR4: FactoryR5: Linkronde 2R6: Linkronde 3R7: TafelrondeR8: Linkronde 4R9: Ampersand rondeR10: Briljante rondeR11: F-rondeR12: DrietrapsAndere quiz
Organisatie quiz De Vernevelaars
Datum: 2019-12-07
Aantal ronden12
Aantal vragen141
Moeilijkheid57.14%

Quizvraag Kunst 7277Tijd voor een stukje Poëzie. Op de foto zien jullie een gedichtje. Dit is opgesteld volgens de AA BB A rijmvorm. Het laatste woord van de 1e en 2e zin rijmen, het laatste woord van de 3e en de 4e ook. Het einde van de 5de zijn rijmt dan terug op het einde van de 1e en 2e zin. Ze hebben vaak een humoristische of dubbelzinnige inhoud. Welke dichtvorm zoeken we hier?Tussen 1991 en 2013 had Lokeren zijn danstempel. Deze stond vooral bekend voor zijn House – muziek. Welke danstempel zoeken we hier?Quizvraag Geschiedenis 7279De man die we op de foto zien was één van de machtigste mannen van Nazi-Duitsland. Vanaf 1937 was hij rijksarchitect en in 1942 kwam daar de titel van minister van bewapening bij. Welke goede vriend Adolf Hitler zoeken werk hier?

Een schminkallergie, dat was de officiële reden voor haar vertrek bij de VRT nieuwsdienst. Maar later kwam de echte reden. In haar boek “Dagboek van een anker” legde ze uit dat ze zich er niet meer thuis voelde. Haar collega's werden er door het slijk geleurd. Welk ex- nieuwsanker zoeken we hier?
Quizvraag Algemeen 7281De man die we nu zoeken stond jarenlang bekend als de liefdesexpert van Vlaanderen. Hij schreef boeken met de titels “De Alchemie van liefde en lusten” en “het penseel van de liefde”. Al kwam deze man de laatste tijd vooral in het nieuws door ongewenste seksuele gedragingen tegenover zijn patiënten. Welke professor zoeken we hier?Quizvraag Strips 7282In 1952 besloten de bekende Willy Vandersteen en de minder gekende Karel Verscheure een stripreeks te maken geïnspireerd op Lassie. Het resultaat w as een avontuur van een bordercollie en zijn baasje Andy Cayoon in het wilde westen. Graag de naam van deze stripstreeks die tevens ook de naam van de border collie is.

Recensies kunnen films maken of kraken, Zo ook deze website. De naam van deze site is afgeleid van de vroegere gewoonte om dingen te gooien naar mensen die een niet al te deftig optreden gaven. Graag de naam van deze website.

Dankzij onze Red Lions is het Hockey hot in België. Dit jaar werden ze Europees kampioen in eigen land. 2 van onze landgenoten werden ook tot mede-topschutter gekroond waaronder de man die we nu zoeken. Wie zien we hier?


In welke taal spreken 2 brandnetels tegen elkaar??? …....... in t'engels . Dit mopje zou zomaar van de scheurkalender kunnen komen. Van welke scheurkalender uitgegeven door uitgeverij INNI publishers uit Heule werden tot 2015 elk jaar ruim een miljoen stuk verkocht in Vlaanderen?

Op de foto zien we hier een schattig konijntje. Een vrouwelijk konijn wordt een moer genoemd een mannelijk een rammelaar. Maar hoe wordt naast een kitten het jong van een konijn genoemd?Volgende ronde

R1: ActuaR2: Doe het zelf rondeR3: LinkrondeR4: FactoryR5: Linkronde 2R6: Linkronde 3R7: TafelrondeR8: Linkronde 4R9: Ampersand rondeR10: Briljante rondeR11: F-rondeR12: DrietrapsAndere quiz