Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Rozequiz zomereditie 2017

Quizronde 8: Gewone ronde 1

R1: Steden en gemeentenR2: AnatomieR3: KleurenR4: WoordenslangR5: ZeeslagrondeR6: DrietrapsrondeR7: Groenten en fruitR8: Gewone ronde 1R9: Gewone ronde 2Andere quiz
Organisatie quiz Alexander Adams
Datum:
Aantal ronden9
Aantal vragen89
Moeilijkheid54.88%Op 14 juni 2017 brak er in de Londense wijk Kensington kort voor 1 uur 's nachts lokale tijd brand uit op een van de benedenverdiepingen van een appartement. Er kwamen 79 mensen om. Weten jullie de naam van deze toren?Quizvraag Muziek 2980We zijn op zoek naar de naam van een geplande concertreeks van de King of Pop. Vanaf 13 juli 2009 zou hij tot 6 maart 2010 vijftig optredens geven in de O2 Arena in Londen. Helaas vond geen van deze concerten ooit plaats gezien de king of pop drie weken voor de start van de concertreeks overleed aan een hartstilstand. Over de geplande reeks werd achteraf een film gemaakt met een titel waarin de naam van de concertreeks vervat werd. Hoe heette de geplande concertreeks?Quizvraag Wetenschap 2981Een vraagje voor de wiskundeliefhebbers of de pas afgestudeerden uit het middelbaar: waarvoor staat het symbool uitroepteken in de wiskunde?


Na het zien van dit fragment weten we dat deze jongeling een logische beroepskeuze maakte. Wie gaat hier volledig los?


Parijs, 28 februari 1832. Een Franse schrijver ontvangt een brief van een anonieme bewonderaarster. Zonder elkaar gezien te hebben, begint bijna onmiddellijk een passionele liefdescorrespondentie. Probleempje: de vrouw is gehuwd... en woont in Rusland. Maar onze schrijver geeft niet op: na 18 jaar wachten kunnen ze eindelijk trouwen, maar reeds vijf maanden later overlijdt hij...Hoe heette die schrijver? Tip: hij kauwde op koffiebonen om ‘s nachts wakker te blijven om te kunnen schrijven.

Jullie zien hier een foto van Bruno Mars, zanger, schrijver en muziekproducent. Zijn echte voornaam is niet Bruno maar eigenlijk Peter Gene en ook zijn familienaam is niet Mars. Wij zijn op zoek naar de echte familienaam van deze man die hij trouwens deelt met een Mexicaanse voetballer die reeds speelde bij ondermeer Real Madrid en Manchester United en tegenwoordig zijn brood verdient bij West Ham United.

Kinderen zijn of waren er zot van en ook volwassenen durven er al eens hun tijd mee te verdrijven. Hoe heet het speeltje, dat jullie hier ‘in actie’ zien en plotseling razend populair werd?Quizvraag Geschiedenis 2986We herinneren ons nog allemaal de nacht van 23 op 24 augustus 1572. Een verschrikkelijke nacht waarbij een ware slachting plaatsvond onder de hugenoten, dus de Franse protestanten. Tussen de 5000 en 30.000 hugenoten werden door katholieken vermoord in hun bed. We kennen deze historische gebeurtenis als de Parijse bloedbruiloft. Edoch zal een historicus u doorgaans een andere naam geven voor deze gebeurtenis. Welke?


Belgische politiek is niet altijd iets om trots op te zijn. Zo herinneren jullie zich ongetwijfeld nog het Samus-social schandaal enkele maanden terug. De naam van de ietwat stoute Brusselse burgemeester vragen zou iets te simpel zijn en daarom vragen wij naar de man die hem opvolgde en dus sinds 20 juli burgemeester van Brussel is.


Wie componeerde Ride of the Valkyries?Volgende ronde

R1: Steden en gemeentenR2: AnatomieR3: KleurenR4: WoordenslangR5: ZeeslagrondeR6: DrietrapsrondeR7: Groenten en fruitR8: Gewone ronde 1R9: Gewone ronde 2Andere quiz