Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Wat ALS Quiz

Quizronde 2: Wat Wat ALS ALS

R1: What IFR2: Wat Wat ALS ALSR3: WAT HALSR4: Wat 2019R5: Wat als schuift afR6: WijnrondeR7: BuitensporigR8: Kaf van het korenR9: Wat AlsAndere quiz
Organisatie quiz Aperitief & Overleg
Datum: 2019-10-26
Aantal ronden9
Aantal vragen118
Moeilijkheid46.9%

Quizvraag Muziek 6786

© Isaura Flockman


Je ziet hier een jonge Belgische rockband die in 2014 het levenslicht zag en sindsdien twee platen uitbracht: BURST en NEST. Boegbeeld van de band is zonder twijfel drumster en zangeres Stefanie Mannaerts. Hun recente singles WAR en CEMETERY die je zopas hoorde kun je af en toe ook horen op Studio Brussel en overtuigde hardrockgroep Deftones om ze uit te nodigen om hun voorprogramma te spelen tijdens hun Amerikaanse tournee. Afgelopen zomer kon je de band ook horen op verschillende festivals zoals Groezrock, Hellfest in Clisson, Lokerse Feesten en Pukkelpop.

De man die we zoeken staat in geen geval langer bovenaan de vriendenlijst van Donald Trump, maar dat is ooit anders geweest. Als ex-advocaat van Trump werd hij vaak beschouwd als de man die alles kon regelen voor Trump, vandaar ook zijn bijnaam “ the fixer”, maar dat keerde in 2018 volledig toen onze man openlijk getuigde tegen Trump over malafide praktijken in Moskou, zwijggeld tegenover vrouwen en nog zoveel meer.Quizvraag Mythologie 6788GodBeWithYou… Deze Griekse god is de zoon van Zeus en Leta, en tevens de tweelingbroer van Artemis. Hij is de God van het licht, de muziek, de dichtkunst en de spiritualiteit, en verder ook van de landbouw en het vee.Quizvraag Eten en drinken 6789Met dit elektrisch keukentoestel kan u vlees en vis grillen of bakken, of gewoonweg gratineren zonder het gerecht in een gesloten ruimte te stoppen. Dit dankzij de bovenwarmte die het toestel geeft en verstelbaar is in hoogte. Zijn benaming komt uit oude geschriften en verwijst naar een metalen staaf van ongeveer anderhalve meter lengte waarvan het uiteinde gloeiend heet werd gemaakt, om dan een bruin korstje te verkrijgen op een stuk vlees.
Quizvraag Series 6790Deze Vlaamse actrice was te zien in de succesvolle reeks “Gent West” waar ze de hoofdrol vertolkte van Veronique Dockx en kreeg in 2017 de Acteursprijs voor “Beste Actrice” in een televisiereeks van de Acteursgilde voor haar rol in Chaussée d'Amour.Quizvraag Aardrijkskunde 6791

© Jayson De Leon


Welke stad vind u terug op onderstaande kaart? Het is sinds 1971 de hoofdstad van Bahrein en telt om en bij de 155 000 inwoners, ruwweg een vierde van de totale bevolking van het land.Quizvraag Sport 6792In deze vraag gaan we op zoek naar een Engelse tennis-en tafeltennisspeler die tijdens zijn carrière 8 Grand Slams wist te winnen in het enkelspel, waaronder 3 opeenvolgende overwinningen op Wimbledon (van 1934-1936) en was de laatste Engelse Wimbledonwinnaar tot Andy Murray in 2013 er opnieuw in slaagde. Geen sportliefhebber? Dan kan je het antwoord misschien toch weten als je het logo herkent van de kledinglijn die na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht. We zoeken enkel de familienaam van de tennisser.Quizvraag Geschiedenis 6793In deze vraag zoeken we de stichter van de stad “Nieuw Troje” of het latere Londen en de legendarische eerste koning van Brittannië van ongeveer 1104 v.Chr. tot ongeveer 1081 v.Chr. Hij werd verbannen uit Italië nadat hij per ongeluk zijn vader Silvius doodde. Hij bevrijdde een aantal Trojaanse slaven uit Griekenland en leidde hen, nadat hij een visioen had gehad dat hij een koninkrijk zou stichten in een land dat door reuzen werd bewoond, via Gallië naar Engeland, waar hij volgens de legende de reuzen versloeg.
Quizvraag Geschiedenis 6794Tijd voor wat geschiedenis. Voor deze vraag zijn we op zoek naar een Britse zeevaarder en cartograaf die leefde in de 18de eeuw en die bekend werd vanwege zijn drie ontdekkingstochten naar de Grote Oceaan. Z’n eerste reis deed hij met de HMS Endeavour, de tweede met de HMS Adventure en met zijn derde schip, tevens ook een van zijn kleinste, de HMS Discovery, ging hij opnieuw op ontdekking van 1776-1780. Wie zoeken we?

Deze Amerikaanse acteur maakte zijn filmdebuut als zwakbegaafde buurman in To kill a Mockingbird uit 1962. Bij het grote publiek brak hij door als maffia-advocaat Tom Hagen in The Godfather, waarvoor hij zijn eerste Oscarnominatie kreeg. Een van de meest memorabele filmcitaten komt uit de mond van deze Amerikaan. ‘I love the smell of napalm in the morning’ uit Apocalypse Now mag immers op zijn conto geschreven worden. Zijn vierde Oscarnominatie was uiteindelijk een treffer. Hij won de award voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Tender Mercies.

Ook de fanaten van motorfietsen komen vanavond aan hun trekken. Welk historisch Zweeds bromfietsenmerk vind je op deze afbeelding terug?


Wellicht zegt de naam Katheryn Elizabeth Hudson jullie niet zoveel, echter is deze Amerikaanse zangeres wereldberoemd, maar dan wel onder haar pseudoniem. Gisteren vierde ze nog haar 35ste verjaardag, en we geven nog mee dat ze het Anthem schreef voor de Olympische Spelen in 2016. Als laatste tip geven we nog mee dat ze verloofd is met Orlando Bloom.Quizvraag Economie 6798Van welk beursgenoteerd bedrijf, in 1880 opgericht te Zwevegem, zien jullie hier het logo? In het voorjaar kwam het bedrijf nog in het nieuws doordat het meerdere filialen zou sluiten of waarvan de activiteiten naar Oost-Europa zouden verhuizen. Matthew Taylor is de CEO, maar ik betwijfel of dit een extra tip is..Dit Belgisch reclamebureau werd in 1996 opgericht met als thuisbasis Antwerpen. Daarnaast tellen ze een kantoor in Brussel en hadden ze ook even een afdeling in New York. In 2011 werd het bedrijf overgenomen door Publicis Worldwide waarna de 2 oprichters het bedrijf verlieten. In 2012 werd dit bureau in Cannes uitgeroepen tot Media Agency of the year. Het bedrijf creëerde reclamecampagnes voor onder meer Procter & Gamble, Coca Cola Company, Carlsberg, Google, de Europese Commissie, Yves Rocher en PricewaterhouseCoopers.
Quizvraag Geschiedenis 6800Dat Nelson Mandela de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst mocht nemen is hopelijk geen verrassing voor u. Hij kreeg deze samen met de toenmalige president die de apartheid afschafte en Zuid-Afrika omvormde tot een democratie waarbij de zwarte meerderheid stemrecht kreeg. Wat is de naam van dit lid van de Club van Rome?

Deze universitaire studie wordt gevolgd na het het behalen van een Master-diploma. Sinds de Bolognaverklaring komt deze opleiding grotendeels in de plaats van de vroegere postgraduaatopleiding. We zijn op zoek naar de algemeen aanvaarde afkorting van deze opleiding.Hiep Hiep Hoera. In 2019 vierde deze Vlaamse televisiepresentator, televisie- en musical acteur zijn 35ste verjaardag. Vooral bekend als sidekick van Gert Verhulst in “Gert Late Night”, maar nam ook prominente rollen op in bekende musicals zoals in “Daens”, “‘14-’18 de musical” en de “Spektakelmusical ‘40-’45”.Quizvraag Series 6803Eind 2012 leren we inspecteur Gerardi kennen op het scherm. Wanneer 66 kluizen van de private familiebank Jonckheere gekraakt worden, blijken deze allemaal in het bezit te zijn van enkele van de machtigste personen van België. Al snel komt Gerardi tot de vaststelling dat ze allen lid zijn van een geheime organisatie die de kraak in de doofpot probeert te stoppen. Wat is de naam van deze organisatie en tevens ook van de reeks die in 2018 een vervolg kreeg?Quizvraag Muziek 6804

© Rama


Welke legendarische zanger, die in 2016 op 82-jarige leeftijd overleed, zie je hier?Volgende ronde

R1: What IFR2: Wat Wat ALS ALSR3: WAT HALSR4: Wat 2019R5: Wat als schuift afR6: WijnrondeR7: BuitensporigR8: Kaf van het korenR9: Wat AlsAndere quiz