Alle raadsels

74 resultaten

Pubquiz vraag  3160

Vul de rij aan.

Goed zo !

Welk bestaand woord, dat zowel met het eerste als met het tweede woord een nieuw woord vormt, kunt u invullen? Het woord en de samenstellingen moeten als grondwoord terug te vinden zijn in “Het groene boekje”. U krijgt enkel een punt als u alle opgaven juist heeft. Het aantal puntjes verwijst naar het aantal letters van het woord dat we zoeken. In het kruiswoordraadsel moet u eerst het woord van opgave A invullen, na de spatie dat van opgave B.

A) LUXE . . . . PARTIJ (5 letters)
B) GOUDEN . . . . .DANS (5 letters)

Goed zo !

Bij een koppel is de kans dat de vrouw tv kijkt 70%. De kans dat de man kijkt is 50%. De kans dat de man kijkt als zijn vrouw kijkt is 60%. Wat is de kans dat niemand tv kijkt?

Goed zo !

Cryptisch. Welk dier is tegen lopen maar kan het eigenlijk heel goed?

Goed zo !
Pubquiz vraag  3000

In een lade liggen 6 rode, 6 groene en 6 gele kousen. Doordat het donker is, kan je de kleuren niet zien.

Hoeveel kousen moet je nemen voor je gegarandeerd een compleet paar van één kleur heb?

Deel 2: Hoeveel moet je er nemen voor je een paar van elke kleur heb?

Goed zo !
Pubquiz vraag  2999

We zoeken een tiencijferig getal dat wordt bepaald door de tien opeenvolgende cijfers van de eerste rij, volgens deze regel:

Het eerste cijfer van rij 2 geeft het totale aantal nullen aan in het tiencijferige gatal; het tweede cijfer het totale aantal enen; het derde cijfer het totale aantal tweeën, enzovoort tot het laatste cijfer dat het totale aantal negens aangeeft.

Goed zo !
Pubquiz vraag  2786

Weet je wat de som is van deze optelling of met andere woorden welke cijfers op de plaats van MONEY moeten staan? We geven mee dat de O een nul is en dat elke unieke letter, een uniek cijfer is.

Goed zo !
Pubquiz vraag  2763

U ziet op de foto een vreemde lettercombinatie. Het gaat om een spreekwoord waarvan enkel de klinkers gegeven zijn. We zijn wel zo vriendelijk geweest op de klinkers per woord te groeperen. U kan een punt verdienen voor deze vraag indien u op het antwoordblad het volledige spreekwoord neerpent.

Goed zo !
Pubquiz vraag  2755

Een biljartbal wordt zonder effect weggestoten op een biljarttafel van 1 bij 2 meter. De bal ligt los van de band en rolt drie meter. Hoeveel banden kan de bal maximaal raken

Goed zo !
Pubquiz vraag  2727

Wat is het totaal aantal mogelijke vierkanten dat je kunt aanwijzen op een schaakbord?

Goed zo !
Pubquiz vraag  2652

Er zijn drie dozen. Onder elke doos staat één bewering, maar slechts één van de beweringen is juist. Onder welk doos zit de auto?

Goed zo !
Pubquiz vraag  2651

Op welke parkeerplaats (nummer) staat deze wagen?

Goed zo !