Gemakkelijke pubquizvragen aardrijkskunde

489 resultaten

Pubquiz vraag Rivieren Syrië 2849
© Kmusser

In de geschiedenislessen had men het vaak over Mesopotamië, ook wel het tweestromenland genoemd. Dit gebied situeerde zich waar we het huidige Irak en een deel van Syrië kunnen terugvinden maar hoe heten de twee stromen waarrond deze beschaving zich situeerde? Hoe heten deze rivieren?

Goed zo !

We zien hier een meervoudige tuiconstructie over de rivier de Tarn. Het viaduct, op 14 december 2004 geopend door de toenmalige president Jacques Chirac, is de hoogste brug (in constructiehoogte, d.w.z. de hoogte van de brugpijlers) ter wereld. Wat is de naam van dit Viaduct?

Goed zo !

Dit is een gebied ter grootte van 800.000 km² in het noordoosten van China en het zuidoosten van Rusland. In het verleden hebben de grootmachten Rusland, China en Japan er om gestreden. Er wonen ongeveer 100 miljoen mensen en het is onderverdeeld in drie Chinese provincies. Hoe heet dit gebied?

Goed zo !

Welke Noord-Italiaanse stad heeft volgende kenmerken?

  • Er wonen ongeveer 1 miljoen mensen
  • Ze heeft de oudste universiteit van Europa
  • Ze heeft een mooi historisch centrum met het piazza maggiore en de Sint
  • Petroniusbasiliek
  • De stad is ook bekend om zijn wereldberoemde pastasaus

Goed zo !

Tijdens reizen Waes ging Tom in 2016 naar de kleinste democratie ter wereld. Het is een eiland in de zuidelijke Grote Oceaan en heeft maar 54 (2016) inwoners. Welke eiland bezocht Tom Waes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaggen 2744

Er is waarschijnlijk maar één land waarvan de vlag langs beide zijden verschilt. De kleuren zijn wel aan beide zijden dezelfde, maar het embleem verschilt. Aan de ene kant staat een wapen met het land, aan de andere kant staat de leuze 'Paz y justicia'. Van welk land is dit de vlag?

Goed zo !

Wat is de naam van dit natuurfenomeen in Noorwegen dat enorm populair is om er een foto op te nemen?

Goed zo !

We zoeken een stad in het uiterste oosten van Rusland, aan de Japanse Zee. Ze is gesticht op 2 juli 1860 en vormt het eindpunt van de trans-Siberische spoorlijn. Welke stad zoeken we?

Goed zo !

Wat is de naam van de onderste laag van de dampkring en bevat ongeveer 80% van de totale massa aan lucht?

Goed zo !

Wat is de naam van de Belgische landstreek in Wallonië die zich uitstrekt over de provincies Namen, Luik, Henegouwen en een klein stukje van de provincie Luxemburg, met hoofdplaats Ciney in Namen?

Goed zo !

De stad die we zoeken staat op de werelderfgoed lijst van Unesco en is één belangrijke toeristische attractie die jaarlijks zo'n 2,5 miljoen bezoekers trekt. Welke stad werd in 79 na christus bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius en is daardoor een van de best bewaarde Romeinse steden?

Goed zo !

Slantsjev Brjag of Sunny Beach is dde laatste jaren is de populariteit van de badplaats enorm gestegen. De badplaats is vooral geliefd onder jongeren vanwege het relatief goedkope drinken, eten en uitgaan. In welk land, aan de Zwarte zee, ligt deze badplaats?

Goed zo !

Wat is de Latijnse naam die de Romeinen gaven aan een gebied in het hedendaagse Schotland ten noorden van hun provincie Britannia? Dit lag dus voorbij de grenzen van het Romeinse Rijk. Vandaag wordt de naam voornamelijk gebruikt als een romantische of poëtische naam voor Schotland in zijn geheel.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaggen 2601

Van welk land zien we hier de vlag?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 2592

Dit eiland is ongeveer 5 km² groot. Het eiland heeft geen vliegveld of haven en is alleen bereikbaar per schip via de rede van Bounty Bay. Het eiland wordt wel beschouwd als één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Wat is de naam van dit eiland die Tom Waes in 2013 bezocht?

Goed zo !