Gemakkelijke pubquizvragen aardrijkskunde

489 resultaten

Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7342

Aardrijkskunde, ... We zoeken de naam van het land aangeduid op het foto. Het is gelegen in de Kaukasus. Het land grenst aan de Kaspische Zee in het oosten, Iran in het zuiden, Armenië in het westen, Georgië in het noordwesten en Rusland in het Noorden. Als laatste tip zien jullie ook nog de vlag op het scherm. Welke republiek zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Australië 7291
© Tubs

We zoeken de naam van een staat in Australië. Deze is op één na de grootste in oppervlakte en op 2 na de grootste qua bevolking. Graag de naam van deze staat waarvan Brisbane de grootste is.

Goed zo !
Pubquiz vraag Woestijnen 7246
© Trabajo propio

Midden November 2019 ontdekten Japanse wetenschappers in het zand van de pampa’s in Peru opnieuw enkele uit lijnen en geografische vormen opgetekende figuren. De mysterieuze figuren zijn vermoedelijk 2000 jaar oud en werden door de indianen in de woestijngrond gekerfd . Gezien de culturele waarde van deze figuren, werden ze in 1994 opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst. Maar onder welke benaming zijn deze lijnen terug te vinden op deze werelderfgoedlijst -?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 7179

We zoeken een Amerikaanse staat met als hoofdstad Olympia en als belangrijkste stad Seattle. Op Alaska na is dit de staat die het meest in het Noordwesten ligt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Nederland 7178
© Milliped

Als de zeespiegel stijgt door de opwarming van de aarde en het smelten van de Poolkappen dan zal deze Nederlandse stad zich zeker zorgen mogen maken. Ze ontstond door de Zuiderezeewerken, met de bouw van de Afsluitdijk werd het Ijselmeer gecreëerd en werden verschillende delen drooggelegd. Vanaf 1967 begon de bewoning maar pas in 1980 werd de gemeente echt erkent. Hoe heet deze stad die drie meter onder de zeespiegel ligt, zowat 77 000 inwoners heeft een de hoofdstad is van de provincie Flevoland.

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 7133

Kent u de naam van de stad op de foto? Het is de hoofdstad van een regio bekend om z’n lekker eten en prachtige kunst, telt een kleine 400.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno; Ze werd in 59 voor Christus gesticht door een bekende keizer. We zoeken de naam zoals hij geschreven wordt in de taal van het land zelf.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7129
© ArnoldPlaton

Ons gezochte volk is met ongeveer 1,5 miljoen. Ze wonen langs de Noordzeekust van Nederland tot Duitsland en worden daar als nationale minderheid erkend. Ze hebben een eigen taal die nog altijd vlot gesproken en geschreven wordt en zelfs een internationaal vermaard sportevenement, hoewel dit dankzij de klimaatverandering al vele jaren niet meer heeft plaatsgevonden. Welk koud volk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7124
© Sven Unbehauen

Al een halve eeuw leeft Noord Korea op gespannen voet met de rest van de min-of-meer beschaafde wereld. Tot op heden kon niemand binnentreden in de waanzinnige wereld van vader en zoon Kim, tot ‘the Donald’ op de proppen kwam en een zogenoemde ‘dooi’ in de relaties inluidde. Misschien kunnen we strak de hoofdstad van Noord Korea toevoegen aan onze bucket-list van citytrips. Naar welke stad zullen we dan reizen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7111
© Serouj Ourishian

Als je zo goed boert kan je al eens wat verder reizen, misschien wel naar deze mooie stad. Een minpuntje is dat je in de verte soms de kanonnen kan horen bulderen. Het nationale monument met onuitspreekbare naam “Tsit_ser_naka_berd “ is te vinden in de hoofdstad Jerevan en herdenkt een massale slachtpartij aan het begin van 1e wereldoorlog. Jerevan is gesticht in 782 voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. In welk land zijn we nu?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7106

De poolkappen kunnen dan wel aan het smelten zijn. De poolcirkels blijven op dezelfde plaats liggen. Alhoewel: doordat de axiale variatie van de aarde niet constant is, varieert de ligging van de poolcirkels over een periode van 41.000 jaar zowat 3°. Zo ook geldt dat voor de Kreeftskeerkring die in dezelfde cyclus ook een drietal graden opschuift, maar waar op onze aardbol ligt de Kreeftskeerkring op dit moment nu ook al weer.

A. 23,5° Westerlengte B. 23,5° Noorderbreedte C. 23,5° Oosterlengte D. 23,5° Zuiderbreedte

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7078

Een binnenstaat is een land dat volledig door vasteland is omgeven. Het heeft daardoor geen directe toegang tot de open zee en oceanen. Dit is het tegenovergestelde van een eilandstaat. Er zijn echter 2 binnenstaten waarvan alle buurlanden ook een binnenstaat zijn, 1 ervan is Liechtenstein, wat is de 2de?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren Italië 7061

We zoeken een rivier in de Italiaanse regio Toscane. Zij heeft een lengte van 241 kilometer en is daarmee de langste rivier van Toscane en na de Tiber de belangrijkste rivier van Midden-Italië.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7058

We zoeken een stad met 125.000 inwoners die ligt in de Italiaanse regio Lombardije. Tegenwoordig is het voornamelijk bekend omwille van zijn Autodromo Nazionale, het Formule 1-circuit waar elk jaar weer vele autosport-fans naartoe gaan om de grandprix van Italië bij te wonen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse staten 7046

Welke Amerikaanse staat zien we op de kaart? De hoofdstad is Cheyenne. De staat heeft de bijnaam the Equality State vanwege de gelijke rechten die vrouwen er al vroeg kregen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7027

Wat was de naam van Myanmar voor 1989? Het toenmalige militaire bestuur gaf te kennen dat het land zich voortaan Myanmar zou noemen. Overheden en politieke groeperingen die tegen het militaire bestuur gekant waren, zoals de Verenigde Staten en binnenlandse dissidenten, accepteerden deze 'naamsverandering' niet. De Verenigde Naties hebben de verandering daarentegen wel geaccepteerd.

Goed zo !