Gemakkelijke pubquizvragen algemeen

448 resultaten

Pubquiz vraag Algemeen 7241

Afgelopen lente werd de ruime regio van Evergem geteisterd door een legionella uitbraak. Een zeer besmettelijke en dodelijke bacterie die het leven koste aan 2 personen, tal van anderen werden opgenomen in het ziekenhuis. Gezien de bron van de besmetting niet onmiddellijk duidelijk was, werd een ware klopjacht georganiseerd. Uiteindelijk maakte op 4 juni een papierfabriek uit de Gentse haven zelf bekend verantwoordelijk te zijn voor de uitbraak. Welke Gentse papierfabriek lag door middel van een slecht onderhouden koelinstallatie aan de basis van de uitbraak?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7231

We zien een draairoede. Het is een sluiting waarmee dubbele deuren en ramen van binnenuit kunnen worden vergrendeld. Dat kan door middel van één beweging van een kruk, kruiskruk, hefboom of een speciale sleutel. Hoe noemen we zo’n draairoede nog?

Goed zo !

Menig boeken van de voorgangers van de SPa voorzitter zullen misschien wel in deze boekhandel terechtkomen. Qua circulaire economie kan het wel tellen: deze keten specialiseert zich in de verkoop van tweedehandsboeken en onverkochte oplages van boeken. Er zijn filialen in Antwerpen, Mechelen, Amsterdam en Rotterdam, maar ook in de Gentse Volderstraat. Hoe heet deze keten van boekhandels?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7165

In november 2018 teisterden hevige bosbranden de staat Californië na weken van droogte. De branden waren de ergste sinds decennia maar waren, aldus Donald niet het gevolg van de klimaatverandering maar door het slecht bosbeheer in het door Demo,craten gerunde California. Wat er ook van zij dit stadje met 25 000 inwoners werd volledig in de as gelegd. Wat is de naam van deze stad?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7164
© Yves Tennevin

Deze Franse komiek werd bekend vanwege zijn practical jokes. Onze vriend is geboren in 1975 in Montpelier en werd beroemd door zijn humoristische filmpjes online te zetten. Dat hij ver durft gaan in z’n grappen is een understatement, hij belandde zelfs al meermaals in de cel wegens smaad aan de politie. Graag zijn naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7163

De zon kan altijd net dat zetje geven om een mens wat gelukkiger te maken. Maar teveel zon is natuurlijk ook niet goed. Bescherm je hoofd! Is het eerste wat men dan aanraadt. De Mexicanen namen dat ter harte en maakten meteen hun eigen hoed. Hoe noemen zij hun hoofdbescherming?

Goed zo !

Say no to racism: met deze slogan wil de Fifa het racisme uit de voetbalstadions weren. In 2006 werd er door het Interfederaal Gelijkekansencentrum al een campagne gelanceerd om het racisme op de Belgische voetbalvelden te weren. Met de slogan “hang de aap niet uit, zeg neen tegen racisme” hadden ze het vooral gemunt op de oerwoudgeluiden rond het veld. Dertien jaar later blijkt er nog niet zoveel veranderd. Er is dus nog veel werk voor het Interfederaal Gelijkekansencentrum, al zal dat misschien bemoeilijkt worden nu de Vlaamse Regering de samenwerking met het centrum waarschijnlijk zal opzeggen om een eigen gelijkekansencentrum op te richten. Onder welke naam is het Interfederaal Gelijkekansencentrum dat geleid wordt door Els Keytsman, beter gekend.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7127

Meer en meer monden banale misverstanden in het verkeer uit tot exploten van verregaande agressie. Bij de Young Ones zegeviert de rede echter en krijgt de verstandigste altijd voorrang. Alhoewel in dit geval je toch best een baseball knuppel bij de hand houdt. In welke volgorde mogen deze 4 weggebruikers vertrekken op dit kruispunt?

Goed zo !

In september 2017 werd de alom gekende NGO Vredeseilanden (bekend door zijn logo met die ventjes) omgedoopt met een nieuwe naam die werkelijk geen kat kent tenzij je Esperanto spreekt en weet hoe het woord ‘OOGST’ in die taal luidt We staken de letters in random volgorde, en kwamen alvast tot dit merkwaardig woord. Als je even aan de slag gaat met dit ‘klitoor’ kom je tot de nieuwe merknaam van Vredeseilanden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7105

De motoren van wagens en machines moeten steeds schoner om al dan niet met behulp van sjoemel-software tot minder uitstoot te komen. Minder en minder weten we eigenlijk wat er zich onder de motorkap van onze wagens afspeelt. Het begint allemaal bij de basistechnologie van de motor. Over welk type motor gaat het?

A. Turbomoter B. Elektromotor C. Viertakt motor D. Tweetakt motor

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7090

Boyan Slat, geef toe de naam zal bij de meesten onder jullie niet onmiddellijk een belletje doen rinkelen maar toch kwam deze Nederlander met een Kroatische vader de voorbije jaren in het nieuws met een vrij simpele uitvinding. Aanleiding hiervoor was de confrontatie met de hoeveelheid plastic in zee tijdens een duiksessie in Griekenland. Hij begon met het ontwikkelen van een installatie met lange armen in de vorm van een V om het drijvende kunststofafval op te vangen door gebruik te maken van de natuurlijke stroming in de zee. Ook al ontwierp hij de installatie in 2012 toch duurde het nog tot 2016 vooraleer het eerste prototype werd geplaatst bij de kust van Scheveningen. Wat is de naam van de organisatie die hij oprichtte in 2013 om het idee verder te ontwikkelen en uiteindelijk te implementeren?

Goed zo !

Na ‘School Strikes 4 Climate’ en ‘Fridays for future’, die in augustus 2018 het daglicht zagen, riepen 2 Belgische studentes begin januari van dit jaar via sociale media op om elke donderdag te spijbelen en actie te voeren in Brussel. Hun namen zullen u ongetwijfeld de rest van uw leven als een trauma blijven achtervolgen. We zoeken echter niet de Belgische klimaatactivistes maar wel hun Zweedse voorbeeld die hier lijkt de solliciteren naar een rol in Scary Movie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7087

De demonstratie van het nieuwe Tesla-model ging helemaal de mist in of was dit net een goede marketingstunt... Wat is de naam van deze nieuwe Tesla?

Goed zo !

Het is een jaarlijkse traditie in de VS waarbij iedereen van de high school of college samenkomt met de inwoners van de town. Dit gebeurt meestal aan het einde van september of begin oktober, om alumni en voormalige inwoners te verwelkomen bij terugkomst. Het is een meerdaags evenement waarbij de banquet of het gala centraal staat. Voor de rest bestaat het veelal uit een wedstrijd american football of soms een andere sport zoals basketbal, ijshockey of voetbal. Verder bestaat het evenement uit activiteiten voor studenten en alumni, een parade met een showband en de bekroning van een queen (en op veel scholen ook een king) hoe heet dit Amerikaans evenement?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auto 7018

Dit is een Frans autoverhuurbedrijf opgericht in 1949 in Parijs. Het bedrijf is toonaangevend in de transportsector. Wij haalden bij het logo in beeld de letters weg. Van welk autoverhuurfirma zie je hier het logo?

Goed zo !