Gemakkelijke pubquizvragen eten en drinken

348 resultaten

Pubquiz vraag Eten en drinken 6954

Van u vernemen we graag de naam van dit Arabisch gerecht. Het is een gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Volgens sommigen is het bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen. Traditioneel wordt het vooral gegeten in het Midden-Oosten, maar in toenemende mate ook in Westerse landen. Shoarmazaken verkopen het als een vorm van fastfood in een broodje of als schotel.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6944

We zoeken de naam van een slager die vooral bekend is als leverancier van sterrenrestaurants. In 2001 namen hij en zijn vrouw Evelyne de slagerij van zijn vader in Sint-Idesbald over. Hij verwierf succes met zijn promotie van lokaal vlees, onder meer van het West-Vlaams rood rund, en het gebruik van alle delen van het dier voor consumptie. In 2011 werd hij verkozen tot beste ambachtsman en in 2015 opende hij het restaurant Carcasse in Sint-Idesbald.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6934

Van u vernemen we graag de naam van een familiale brouwerij gelegen in Brugge, ook bekend als Brouwerij Henri Maes. Het stadsregister vermeldt reeds in 1564 al het bestaan van deze brouwerij. In september 2016 nam de brouwerij een dubbele bierpijpleiding in gebruik die de brouwerij aan het Walplein verbindt met de bottelarij in het Waggelwater. De leiding is 3,2 km lang en zit op sommige plaatsen 34 meter diep onder de grond.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wijnen 6914

We zijn op zoek naar de naam van een bekende Zuid-Afrikaanse cépage. De gebruikte druivensoort is blauw en is ontstaan door de pinot noir en cinsault te kruisen. De druif is vroegrijp, heeft een hoog rendement en is vrijwel immuun voor allerlei plantenziekten. Wanneer op het juiste moment van rijpheid geoogst geeft de druif een wijn met een geur van banaan, kers en aardbei. Graag de naam van deze wijn/druif.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6888
© miya

Een zoete aardappel is een plant uit de windefamilie, maar is geen familie van de aardappel, in tegenstelling tot zijn naam. Na tarwe, rijst, maïs en cassave is het het belangrijkste voedselgewas in ontwikkelingslanden. Mogelijke synoniemen voor de zoete aardappel zijn kumara of yam, maar wij kennen de zoete aardappel, die insuline bevat en dus beter is voor diabetespatiënten nog onder een andere naam die we hier zoeken. Ken je ook deze naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6866

Bucht van den aldi omschreef CPEX het. Deze candybar gevuld met pinda’s en karamel, omgeven door chocolade doet ons sterk denken aan de Snickers. Onder welke naam brengt Aldi hun Snickers op de markt?

Goed zo !

Voor deze vraag gaan we op zoek naar een Italiaans klassieker die zijn oorsprong kent in Milaan. De basis van het gerecht zijn kalfsschenkels die met onder andere uien, wortels en bleekselderij worden gestoofd in witte wijn. Een echte Italiaan zou het hierbij laten, maar vaak worden er in onze contreien ook nog tomaten aan toegevoegd. Het gerecht wordt meestal geserveerd met risotto of pasta en wordt afgewerkt met gremolata.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6789

Met dit elektrisch keukentoestel kan u vlees en vis grillen of bakken, of gewoonweg gratineren zonder het gerecht in een gesloten ruimte te stoppen. Dit dankzij de bovenwarmte die het toestel geeft en verstelbaar is in hoogte. Zijn benaming komt uit oude geschriften en verwijst naar een metalen staaf van ongeveer anderhalve meter lengte waarvan het uiteinde gloeiend heet werd gemaakt, om dan een bruin korstje te verkrijgen op een stuk vlees.

Goed zo !
Pubquiz vraag Fruit 6758
© David Monniaux

Deze vrucht van verschillende cactussoorten bestaat in 3 verschillende varianten: wit vruchtvlees met een roze schil, roze vruchtvlees met een roze schil en wit vruchtvlees met een gele schil. Wat is de gezamenlijke naam van deze vrucht?

Goed zo !
Pubquiz vraag Fruit 6757
© David Monniaux

Deze ronde of ovaalvormige vrucht is afkomstig van de meloenboom die oorspronkelijk uit Mexico komt. De vruchten groeien aan de stam van de boom. Geef de naam van deze vrucht.

Goed zo !
Pubquiz vraag Fruit 6756
© Fir0002

Deze vrucht staat symbool voor vruchtbaarheid vanwege de vele zaden, maar ook voor de dood vanwege de rode kleur van het binnenste van de vrucht. Wat is de naam van deze vrucht?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6707

Een aperitiefje op het San Marco plein in Venetië, terwijl je op je smartphone een boek van 300 pagina's kan uitlezen op een uurtje. Wat is de naam van zowel de app waarmee dat mogelijk is, als de typische aperitief in Venetië, bestaande uit een likeur (liefst aperol), bronwater en prosecco of wijn, af te werken met een schijfje citrus of een olijfje.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6677
© ccarlstead

Net als de Spaanse tapas en Italiaanse antipasto, heeft de mediterrane keuken ook een naam voor kleine gerechtjes die tussendoor als aperitiefhapje of als voorgerecht gegeten worden. Enkele klassiekers zijn dolmades, falafel, hummus, taboulé en tzatziki. We zoeken de naam voor deze verzameling van hapjes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6660

Welke vrucht vind je terug in cocktails als Pornstar Martini en Batida de Maracuja? We tonen u enkele van de ruim 200 soorten van deze vrucht.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6647

U bestelde misschien net een portie gemengd of misschien een soep die werd klaar gemaakt met groentenbouillon omdat u mee doet aan 40 dagen zonder vlees. Vegetariër, veganist of flexitariër. Wat is de naam voor de mensen die geen vlees eten, maar wel vis, ei en zuivel?

Goed zo !