Gemakkelijke pubquizvragen films

318 resultaten

Pubquiz vraag Schaken 8156

In Pawn Sacrifice, een drama uit 2014 kruipt Tobey Maguire in de huid van één van de beste schaakspelers ooit. In 1972 werd hij in de ‘match van de eeuw’ tegen Boris Spasski wereldkampioen. Het was niet zomaar een schaakwedstrijd, maar een prestigestrijd tussen de Sovjetideologie en die van de Verenigde Staten, sterk onder de invloed van de Koude Oorlog. Na vele omzwervingen belandde hij in IJsland, waar hij in 2008 overleed. Er werd tevens een soort schaakklok naar hem vernoemd en in 1996 introduceerde bij de variant Schaak960, waarbij de beginopstelling volgens lot wordt bepaald. Over welke bijzondere schaker gaat deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auto 8124

Op de foto zien we een Ford Mustang Shelby GT 500 die te zien was in de remake van Gone in 60 Seconds met Nicolas Cage en Angelina Jolie in de hoofdrol. Onder welke vrouwennaam kennen we deze wagen nog?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 8091

Welke actrice speelt Lucy Spiller in Dirt en Jules Cobb in Cougar Town?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8071

Elisabeth Short werd op 15 januari 1947 dood aangetroffen in het Leimert Park in L.A. Ze was vermoord maar de dader werd nooit gevonden. Het lichaam was in tweeën gesneden en er waren allerhande verminkingen. Over deze moordzaak verscheen in 2006 een misdaadfilm van Brian De Palma, met onder meer Josh Hartnett en Scarlett Johansson. De film is gebaseerd is op de gelijknamige roman van James Elroy. Hoe wordt deze moordzaak genoemd?

Goed zo !

Commotie op de Oscaruitreiking in februari 2017, alsof Bonnie & Clyde ermee gemoeid waren. Bij de bekendmaking van de film van het jaar, werd aanvankelijk de film La La Land uitgeroepen als beste film van het jaar. Maar even later werd dit gecorrigeerd en werd Moonlight als winnaar aangeduid. Wie was de ongelukkige man die samen met Faye Dunaway voor deze verwarring zorgde?

Goed zo !
Pubquiz vraag Musicals 8004

Deze muzikale film uit 1987 gaat over een meisje dat verliefd wordt op haar dansleraar die ze leert kennen op vakantie. Ze leert van hem de Mambo, een sensuele Latijns- Amerikaanse dans. Wij zoeken de naam van de film waarin Jennifer Grey en Patrick Swayze de hoofdrollen spelen.

Goed zo !
Pubquiz vraag The Beatles 7994

In 1968 werd een film uitgebracht die gebaseerd is op muziek van The Beatles en waarin The Beatles zelf ook optreden. Geef de titel van de film die eveneens de titel is van het muziekalbum van The Beatles.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7984

Gorilla’s in the Mist is een Amerikaanse film uit 1988. De film handelt over een vrouw uit Kentucky die naar Afrika reist om haar leven te wijden aan het bestuderen van gorilla’s. Zij komt snel in contact met de illegale handel in gorillahuiden en probeert daar iets aan te doen, ten koste van haar leven. Over welke dame die op 26 december 1985 onder mysterieuze werd vermoord, hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7974

Scandal is een Britse dramafilm uit 1989 van Michael Caton-Jones die gebaseerd is op het boek “Honeytrap” van Anthony Summers. De hoofdpersonages uit deze waargebeurde affaire waren danseres Christine Keeler en dokter Stephen Ward. Over welke waargebeurde affaire uit 1963, die leidde tot het ontslag van de Britse regering hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 7955

Hij is een Britse acteur die erom bekend stond zijn mening te geven over zijn collega’s sterren en over vrouwen. Hij had een grote hekel aan Jack Nicholson, die hij de “kalende dwerg” noemde. Hij was een notoir drinker en in 1963 kreeg hij na een bargevecht een verwonding met een permanent litteken in zijn gezicht. Geef de naam van de acteur die op 63 – jarige leeftijd stierf aan een hartaanval, tijdens een pauze in de filmopnamen van Gladiator.

Goed zo !

Deze Amerikaanse actrice is geboren in Beverly Hills in 1946 en was voormalig model. Zij kreeg meer dan vijftien acteerprijzen waaronder vijf Emmy Awards. Naast haar filmcarrière heeft ze een aanzienlijk aandeel in diverse televisieseries, met tien seizoenen als titelpersonage in Murphy Brown. Geef de naam van deze actrice, wier grootouders van Zweedse afkomst waren.

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars 7923

Nomadland is een Amerikaanse dramafilm uit 2020. De film is geïnspireerd door het gelijknamig boek van schrijfster Jessica Bruder. In 2021 won deze film drie Oscars, waaronder die voor beste film. Welke Chinees-Amerikaanse regisseerde deze top film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Musicals 7913

Iedereen houdt van de sound of music. De tiroolse hoogten, de lieftallige liedjes. Het is een simpel verhaal over een familie die tijdens de tweede wereldoorlog het geannexeerde Oostenrijk wil ontvluchten. Wat is de familienaam van het muzikale gezin met een hele resem kinderen

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7900

Een literatuur, film en serievraag. Nurse Ratched is alomaanwezig op Neflix. De grimmige verpleegster Mildred Ratched speelt de hoofdrol in een miniserie die gebaseerd is op een boek van Ken Kesey uit 1962. Dit boek werd reeds verfilmd in 1975, waar de hoofdrol werd vertolkt door Jack Nicholson. Welke Engelstalige titel van zowel het boek als de film zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7887

We zoeken de naam van een Amerikaanse film uit 1991, die in 2015 een remake kreeg. De film is een actiethriller, waarin een FBI-agent undercover gaat bij een groep extreme sporters, die onder invloed van een goeroe in feite eco-activisten zijn. Ze pakken op criminele wijze bedrijven aan die de natuur vernielen. De titel van de film verwijst naar een term uit de surfsport. Het benoemt de plaats waar een golf in twee splijt wanneer hij een rots raakt.

Goed zo !