Gemakkelijke pubquizvragen films

319 resultaten

Deze leeuw noemde Jacky, maar na het nemen van de foto noemde hij prompt Leo. Het is mogelijks de bekendste en meest bekeken leeuw op de wereld. In welke filmstudio in Hollywood werd deze foto genomen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 5792

Voor deze filmvraag zoeken we de naam van een film uit 2018, geregisseerd door Bradley Cooper. Hij speelt ook de hoofdrol.
Het is de 3de remake van een film uit 1937, geregisseerd door William A. Wellman.
Graag de naam van deze film.

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars 5726

De Oscar voor Beste Film in 2017 ging naar Moonlight. Gedurende enkele minuten was er echter een andere film die de prijs gewonnen leek te hebben. De bedanktspeech was zelfs al bijna afgerond toen de blunder duidelijk werd. Welke film haalde 6 Oscars binnen, maar dus niet die voor beste film?

Goed zo !

Sweeney Todd is een film van Tim Burton naar de gelijknamige Broadwaymusical met Johny Depp en Helena Bonham Carter. Nadat het hoofdpersonage onterecht in de gevangenis heeft gezeten, wil hij wraak nemen en begint hij een zaak boven de winkel van Mrs. Lovett. Het beroep dat hij uitoefende voor hij de gevangenis in ging, komt hem nu goed van pas. Wat was zijn beroep? Het antwoord zit ook in de ondertitel van de musical.

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs James Bond 5689
© Allan warren

Deze acteur maakte in 1973 zijn James Bond-debuut in 'Live and let die' en gaf na 1985 de fakkel door aan Timothy Dalton. Geef voor- en achternaam.

Goed zo !

Sauron was in de Derde Era al begonnen met het fokken van Orks. Toen echter Saruman het bevel vanuit Mordor kreeg om een leger 'Mordor waardig' te scheppen, begon hij met het specialiseren ervan. Dit nieuwe ras was sterker en beter bestand tegen daglicht, dat de andere orksrassen zo veel mogelijk vermijden. Deze Orks van Sauron namen Osgiliath in het jaar 2475 van de Derde Era. Saruman zette bijna zijn complete populatie in bij de Slag van de Hoornburg. Hoe heet dit speciale ras van Orks?

Goed zo !

Wie teveel durft drinken, heeft 's ochtends misschien al wel eens gedacht "met wat voor paardenkop lig ik nu in bed?" Het overkwam Jack Woltz ook echt in The Godfather. Wat was de naam van het paard, waarvan de afgesneden kop in zijn bed lag?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 5591

We zijn op zoek naar de codenaam van een vermoedelijke amerikaanse seriemoordenaar in 1968 en 69. We zeggen vermoedelijk omdat deze moorden nooit opgelost zijn en er nooit een moordenaar met zekerheid is aangeduid. Hij nam een loopje met de politie door ze allerlei codes en cryptogrammen op te sturen. Hij ondertekende zijn brieven steevast met een kruis door een cirkel. In 2007 verscheen een prijswinnende film op het doek over deze moordenaar met onderandere Jake Gyllenhall en Robert Downey Jr. in de cast.

Goed zo !

In 2017 kwam Blade Runner 2049 uit. Wie vertolkte de rol van Rick Deckard in de originele film uit 1982?

Goed zo !

De klimaatverandering heeft het laatste jaar meermaals de voorpagina van het nieuws gehaald, maar het is niet nieuw. Er worden al jaren films gemaakt over dit thema. An inconvenient truth met Al Gore was misschien wel de bekendste. Maar weten jullie ook wat de naam was van de film/documentaire die gepresenteerd en geproduceerd werd door Leonardo di Caprio?

Goed zo !
Pubquiz vraag Disney 5403

Merlijn de Tovenaar is de 18de lange tekenfilm van Disney, en tevens de laatste animatiefilm die Walt Disney nog persoonlijk produceerde. We zoeken de naam van de chagrijnige uil van Merlijn.

Goed zo !

A Night to Remember is een Britse speelfilm uit 1958, over een bekend drama. Onder de niet genoemde acteurs zat onder anderen Sean Connery die een matroos speelde. Welke film uit 1997, die over hetzelfde drama gaat, is ongetwijfeld veel bekender?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 5367

We zoeken de titel van een boek en film, dat voortkwam uit een samenwerking van regisseur Stanley Kubrick en auteur Arthur C. Clarke in 1968. De science fiction film verweeft thema's als technologische ontwikkeling, artificiële intelligentie, menselijke evolutie en reïncarnatie.

Goed zo !

Het Formule 1-seizoen van 1976 werd na een zware crash van Niki Lauda op de Nürburgring nog een ware thriller, waarbij James Hunt in het klassement tot op enkele punten kon naderen op Lauda terwijl die in het ziekenhuis voor zijn leven vocht. Lauda verbaasde vriend en vijand door reeds na 6 weken opnieuw achter het stuur van zijn Ferrari te kruipen. De allerlaatste race in Japan besliste, Hunt werd met slechts 1 punt verschil op Lauda kampioen. Welke film uit 2013, met hoofdrollen voor Chris Hemsworth en Daniel Brühl, gaat over deze gebeurtenissen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 5315
© Dick Thomas Johnson

We zoeken de naam van deze 26-jarige acteur die bij het grote publiek doorbrak met zijn rol in 'We need to talk about Kevin' en ondertussen al enkele keren gestalte gaf aan 'The Flash' in verschillende DC films en te zien was in de tweede film uit de 'Fantastic Beasts' reeks.

Goed zo !