Gemakkelijke pubquizvragen geschiedenis

426 resultaten

Pubquiz vraag Indianen  2904

De Slag bij de Little Bighorn, ook wel Custer's Last Stand was een slag tussen Indianen en het Amerikaanse leger, die op 25 juni 1876 plaatsvond in een vallei van de rivier Little Bighorn, nabij Crow Agency in Montana. Welke indiaanse stam versloeg Generaal Custer bij de Slag van Little Big Horn?

Goed zo !
Pubquiz vraag Egypte Koninginnen 2903

Welke koningin van het oude Egypte was het laatste lid van de Ptolemaeïsche dynastie en daarmee de laatste Hellenistische heerseres van Egypte? Ze overleefde een staatsgreep uitgedokterd door de hovelingen van haar oudste broer.

Goed zo !
Pubquiz vraag Honden 2882

Welk hondenras werd tot het midden van de 19de eeuw enkel aan het Chinese keizerlijke hof gehouden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Londen Rampen 2863

Op 14 juni 2017 is een flatgebouw van 27 verdiepingen volledig uitgebrand. Maar welk jaar staat bekend voor "the great fire of london"?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aanslagen 2851

We gaan over naar de recentere geschiedenis, meer bepaald 1999. De wereld werd opgeschrikt door een dodelijk schietincident in een middelbare school in de Noord-Amerikaanse staat Colorado. Twee tieners doodden 12 medeleerlingen en een leraar, daarna pleegden ze zelfmoord. Hoe heet de stad waar deze vreselijke gebeurtenis plaatsvond?

Goed zo !
Pubquiz vraag Boten Rampen 2842

Iedereen kent de Titanic, maar dan vooral het vergaan van dit machtige schip. Wat was de officiële vertrekplaats van dit schip toen het nog in volle glorie uitvoer naar New York?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nobelprijs 2822

Deze Amerikaan geldt als een van de grondleggers van het monetarisme. In 1976 won hij er zelf de Nobelprijs voor de Economie voor. Naam graag van deze economische adviseur van president Ronald Reagan en bepleiter van het vrije markt systeem.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 2 Oorlog Boten 2791

We zijn op zoek naar de naam van een Amerikaans slagschip dat de bijnaam "Mighty Mo" of "Big Mo" heeft. Op het schip werd de overgave van Japan getekend, waarmee officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Zoals alle slagschepen in die tijd werd ook dit schip genoemd naar één van de Amerikaanse staten. Indien u weet welke staat hier in het rood werd gemarkeerd, kent u ook de naam van het schip. Welke is dat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Romeinse Rijk Roemenië 2759

We zijn op zoek naar de benaming van een oud rijk dat geografisch min of meer overeenstemt met het huidige Roemenië. Toen de Romeinse keizer Trajanus in 106 na christus de hoofdstad van het rijk, Sarmizegetusa, vernietigde en haar inwoners zo goed als uitgeroeid had, werd het een Romeinse provincie. Als u de auto op de foto herkent, weet u vast naar welke naam wij op zoek zijn. Naam graag van dit historische rijk.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen 2753

Welke vliegenier, bijgenaamd 'the lone eagle', werd wereldberoemd door in 1927 de Atlantische oceaan over te steken met zijn vliegtuig 'the spirit of St. Louis'? Hij vertrok in New York om na 33 uren non-stop vliegen te landen in Parijs.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 2725

Wat is de naam van de grote Belgische scheepswerf in Temse aan de Schelde tussen 1829 en 1994? Door de internationale crisis in de scheepsbouwsector raakte deze onderneming halverwege de jaren tachtig in de problemen en werd zij op 28 oktober 1992 failliet verklaard. In 1994 werd de laatste bestelling afgewerkt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Oorlog Vietnam 2724

Welke term gebruikten de Amerikaanse soldaten voor de Vietcong tijdens de oorlog? Het was een communistische verzets- en guerrillagroep in Zuid-Vietnam ten tijde van de Vietnamoorlog.

Goed zo !
Pubquiz vraag Indianen 2723

Voor deze vraag zoeken we een Noord-Amerikaanse indianenleider, behorende tot de stam van de Apaches, meer bepaald de Chiricahua-Apaches. Hij ontsnapte diverse keren uit het reservaat van San Carlos, dat door de Amerikaanse regering aan de Chiricahua-Apaches was toegewezen. Welke indianenleider zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oorlog Vietnam 2683

Voor deze vraag zoeken we de naam van een incident. Het refereerd naar een aanval op 2 augustus 1964 door drie patrouilleboten van Noord-Vietnam op de Amerikaanse torpedobootjager USS Maddo. Als vergelding bombardeerde de Amerikaanse luchtmacht voor het eerst Noord-Vietnam. Welk incident zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Romeinen 2677

Welk historische relikwie dat door de Romeinen werd gebouw om de oprukkende pikten tegen te houden zien we hier? Je kan er heden ten dagen in de streek van Newcastle nog restanten van vinden.

Goed zo !