Gemakkelijke pubquizvragen kunst

186 resultaten

Pubquiz vraag Kunst 4775

Op het schilderij Le fils de l’homme schilderde René Magritte in 1964 een zelfportret, waarin zijn meest karakteristieke hoofddeksel ook aanwezig is. Welk hoofddeksel is dat?

Goed zo !

Hoe heet een rijmend gedicht van 8 regels waarin versregels 1, 4 en 7 hetzelfde zijn, net als versregels 2 en 8?

Goed zo !
Pubquiz vraag Gedichten 4740

Voor de mensen in de zaal die in het middelbaar goed hebben opgelet zou deze vraag best gemakkelijk kunnen zijn. Voor het antwoord zijn we op zoek naar een verzameling verhalen - meer bepaald 100 - van de bekende Italiaanse dichter Boccaccio. Het werd vermoedelijk geschreven tussen 1349 en 1360 en geldt als één van de belangrijkste werken uit de Italiaanse literatuur. Welk werk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 4701

5C. Een kunstenaar die zich op eenzame hoogte bevindt is onze vriend Leonardo Da Vinci, een echte uomo universale. We gebruiken hem in deze vraag niet vanwege zijn talent an sich maar omdat één van zijn werken op een eenzame hoogte staat in de lijst van duurst verkochte werken. Voor 450 miljoen euro werd dit werk verkocht, waardoor het vorige record van 300 miljoen voor een werk van Willem De Kooning werd verpulverd. Hoe heet dit werk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 4636

'Theater moet de wereld niet portretteren, maar veranderen.' De nieuwe artistiek directeur schreef een 'Manifest van Gent' en wil een radicaal 'stadstheater voor de toekomst uitbouwen'. Wat is de naam van deze Zwitser?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilderij 4622

Mijd het stelen en bedriegen.

Dit schilderij werd door Théodore Géricault geschilderd in 1822. Het maakt deel uit van een serie van tien portretten gemaakt voor de psychiater Étienne-Jean Georget. Géricault schilderde deze portretten aan het einde van zijn carrière en ze vormen het laatste hoogtepunt uit zijn oeuvre. Het schilderij wordt tentoongesteld in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. De titel van dit schilderij is "Portret van een …" ja van een wat eigenlijk: denk aan het zevende gebod en aan het feit dat dit geschilderd werd voor een psychiater.

Goed zo !

Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft zichzelf midden in een Londense veilingzaal van Sotheby’s vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1 miljoen euro was verkocht. Na de slag van de hamer kwam het canvas in slierten uit de onderkant van de lijst, waarin een kleine versnipperaar leek te zitten. We zoeken de titel van het werk dat werd versnipperd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 4582

Dit schilderij De Spanjaard in Parijs werd gemaakt door een Belgisch schilder, die geboren werd in 1872. Het belangrijkste deel van zijn werk wordt tot het Fauvisme gerekend. Hij werd in Parijs gevormd door Moreau en Matisse maar stierf al op 27 jarige leeftijd aan vlektyfus, nog voor de 27 club bestond. Hoe heette deze schilder naar wie in Schaarbeek, Antwerpen en Namen een straat vernoemd werd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dichters 4538

We zoeken de naam van deze Nederlandse dichter, voordrachtskunstenaar en schrijver. Hij heeft een opvallende presentatie en men noemt hem soms ook wel de "De nachtburgemeester van Rotterdam." Hij gaat onveranderd gekleed in een zwart maatpak, draagt zijn zwart geverfde haar achterovergekamd en hij heeft op zijn kin een smal sikje en op zijn neus vaak een kunstzinnige bril. Hij schreef over zijn dochter het gedicht "Voor Ari". De 16 regels zijn in 2002 afgebeeld over een lengte van 900 meter op de westwand van het fietspad in de Beneluxtunnel onder de Nieuwe Maas en is daarmee vermoedelijk het langste gedicht ter wereld.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 4535

We zoeken de naam van een Duits schilder en graficus waarvan jullie op het scherm twee werken ziet. Hij doorliep gedurende de periode 1910-1933 verschillende belangrijke moderne kunststromingen zoals het expressionisme, dadaïsme, Nieuwe Zakelijkheid en realisme.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 4517

Welke kunstenares uit de Balkan was in de jaren 70 een belangrijk vertegenwoordigster van de body art? Van 1976 tot 1988 heeft ze samengewerkt met de kunstenaar Ulay, met wie ze ook samenleefde. Het doorstaan van langdurige lichamelijke pijn was onderdeel van hun werk. In de serie Nightsea Crossing zitten ze op verschillende plaatsen ter wereld urenlang zonder eten of drinken aan weerszijden van een lange tafel. Zij maakte later onder andere objecten van gesteenten zoals Shoes for departure waarin de toeschouwers konden gaan staan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 4489

Van welke schilder zijn de schilderijen ‘de vrolijke drinker’ en ‘Malle Babbe’?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 4435

Het schilderij ‘de volharding der herinnering‘ is het sleutelwerk in de moderne kunst en waarschijnlijk het meest bekende werk van het surrealisme. De smeltende klokken zijn een icoon geworden voor het werk van de kunstenaar die we zoeken. Wat is de naam van die kunstenaar?

Goed zo !

De artiest van dit kunstwerk, 'Meisje met Ballon', choqueerde de wereld. Hij liet van op afstand het kunstwerk versnipperen, wanneer het verkocht wordt voor 1,2 miljoen euro. Over welke kunstenaar gaat het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 4277

De Zwitserse regisseur Milo Rau heeft sinds kort de leiding over het NTGent. De man staat bekend als een provocateur en dat bewees hij ook bij zijn eerste toneelstuk. Die lokte controverse uit omdat het met een zoekertje naar teruggekeerde Syriëstrijders zocht als acteurs. Daar kwam hij uiteindelijk op terug, maar toen bleek dat twee acteurs op het podium voor de ogen van een groepje kinderen vrijen, was het hek helemaal van de dam. Hoe heet deze controversiële theatervoorstelling waarmee het NTGent het huidige theaterseizoen (2018) opende?

Goed zo !