Gemakkelijke pubquizvragen media

111 resultaten

Pubquiz vraag Media 7402

Dit kanaal werd in 1972 opgericht voor de Amerikaanse kijkers, met informatieve en leerzame programma's. Tegenwoordig is het echter een vrouwenzender die zich richt tot dames tussen de 25 en 54 jaar. Enkele bekende programma’s zijn “Say Yes to the Dress”, “Cake Boss” en “Dr. Pimple Popper”. Naam graag van deze zender die begin 2015 in Vlaanderen werd geïntroduceerd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 7398

Een programma dat zowat gespecialiseerd is in parodieën en zeker niet mocht ontbreken in deze special is “De ideale wereld”. Zo meteen ziet u een parodie op een bekend tv-programma op Vijf. Wat is de naam van de parodie van De ideale Wereld.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 7366

Wat is de naam van deze pop die van 1972 tot 2004 de reclame van “de Ster” op de televisie opvrolijkte in korte filmpjes, die vaak aan het begin en einde van de reclameblokken te zien waren?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 7350

Iedereen herinnert zich nog de pano reportage van Tim Verheyden over de beweging schild en vrienden. Nadien sprak Dries van Langenhoven, de man met de beige broek, over het incorrect in beeld brengen van wat zij deden. Wij zoeken de Engelse term die begin 21e eeuw in het Nederlands is terechtgekomen en verwijst naar een overtuigingstechniek in communicatie die soms onterecht bepaalde aspecten uitlicht.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 7251

Geef de naam van het Nederlands tv-programma dat werd uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door John Williams. In september 2008 kreeg het programma ook een Vlaamse versie op VT4, het werd gepresenteerd door Peter Van Asbroeck. Er volgden 4 seizoenen, in 2016 kreeg het programma een vijfde seizoen op VIJF, met als presentator Geert Hunaerts.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 7086
© NHOJ38

Ze is wellicht nog steeds het bekendste onder haar familienaam Bryan, maar tegenwoordig heet ze Astrid Coppens. Haar echt familienaam, kennen jullie wellicht ook wel, namelijk Nuyens. Onlangs in de zomer beviel ze van haar eerste kindje, namelijk een dochter. Maar wat was haar voornaam ook al weer?

Goed zo !

We zoeken een Vlaamse cartoonist, acteur, comedy- en televisiemaker. Hij is vooral bekend met zijn eigen programma 't is gebeurd op vier en als sidekick in de Ideale wereld. Zijn bekendste rol is die van beginnend sportjournalist voor DIW Sports waarbij hij nogal domme vragen stelt aan bekende sportfiguren. Dit jaar neemt hij ook deel aan de Slimste Mens Ter Wereld.

Goed zo !

Iedereen kent wel de zusjes Kardashian: Kourtney, Kim & Khloé. Maar deze 3 hebben ook een broer. Wat is de voornaam van de broer?

Goed zo !

Michael Joseph Jackson overleed op 50-jarige leeftijd nadat hij in zijn woning in Los Angeles door een hartstilstand werd getroffen. The King of Pop geldt als een van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Hij onderscheidde zich door zijn herkenbare stem en zijn typische dansbewegingen. Op de foto ziet u zijn dochter zij onderscheidde zich door… ja, door wat eigenlijk? Toch haalt ze regelmatig de boekjes, graag haar voornaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6939
© Eric Ita

De dame op de foto is sinds september 2018 mevrouw Justin Bieber. De Canadese zanger die op 14 jarige leeftijd bekend werd door een video op youtube. In de boekskes heeft hij veelvuldig gestaan door zijn knipperlicht relatie met Selena Gomez. Uiteindelijk lijkt hij toch gekozen te hebben voor deze dame. Tip, haar vader is ook een bekende Amerikaan. Gelukkig voor hem omdat hij redelijk kan acteren en niet alleen maar om “partner” van te zijn. Graag haar (meisjes)naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6841
© Gage Skidmore

Welke 51-jarige voormalig American football speler werd na zijn sportcarrière acteur (onder andere in de sitcom Brooklyn Nine-Nine) en presentator en presenteerde dit jaar de spin-off van de Got Talent series: AGT: The Champions en nadien ook het laatste seizoen van America’s Got Talent?

Goed zo !

Deze Nederlandse uitgeverij had naast opvoedkundige boeken ook al snel een assortiment pedagogisch verantwoorde jeugdliteratuur. Thea Beckman en Jan Terlouw zijn twee van hun bekendste jeugdboekenauteurs. Wat is de naam van de uitgeverij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6638

Als je gevulde kalkoen lekker vindt, moet je dit maar eens proberen: een kameel gevuld met schapen, die gevuld werden met kippen, die gevuld werden met vissen, die gevuld werden met eieren en dadels. Maar welke survival-expert gebruikte op Discovery Channel een dode kameel als slaapzak?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6620
© Ricardo Liberato

Humor uit de oude doos. We zijn op zoek naar een Engelse komiek, acteur en zanger die in 1955 doorbrak met zijn eigen televisieshow, een aaneenschakeling van sketches en grappen. U hoort een vaakgebruikte melodie uit zijn show, daarna beter bekend in de versie van de Muppet Show.

Goed zo !
Pubquiz vraag Stand Up 6539
© Feline_Dacat

Misschien zag u hem al eens als standup-comedian in Live at the Apollo. U kan hem verder ook nog kennen als presentator van Have I got news for you en Mock the week, en als regelmatig terugkerend panellid van QI. Wie is deze Ierse stand-upcomedian en televisiepresentator?

Goed zo !