Gemakkelijke pubquizvragen ontspanning

155 resultaten

Pubquiz vraag Games 6716

Met welke 2 letters wordt in computergames meestal aangeduid hoeveel levens een speler nog heeft?

Goed zo !

We zoeken een gezelschapsfenomeen dat in Spanje in het begin van de jaren 90 is ontstaan, en bestaat uit een verzameling vrienden, vooral jongeren, die in een park of op een andere plaats in de buitenlucht samenkomen. In Gent werd de eerste Vlaamse versie georganiseerd in juni 2009, maar omdat er op voorhand geen vergunning was aangevraagd, kreeg de organisator achteraf wel de rekening van 1310 euro voor de schoonmaakkosten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Japan 6552

We zoeken een Japans virtueel huisdier dat in 1996 op de markt kwam en een wereldwijde rage werd. De naam is een samentrekking van het Japanse woord voor ei en het Engelse woord voor horloge.

Goed zo !

Wanneer u een publicitaire foto ziet van het Duitse attractiepark Phantasialand, dan is de kans groot dat deze rollercoaster er op te zien is. Niet te verwonderen: het is nog steeds één van hun paradepaardjes. Het is een omgekeerde achtbaan of inverted coaster, die volledig ingewerkt is in het Afrikaanse themagedeelte van het park. Wat is de naam van deze attractie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 6491

Deze reeks games uit 1996 werd ontwikkeld door Naughty Dog en uitgegeven bij Sony. Het spel is gemaakt voor Playstation en bestaat uit verschillende levels, met op het einde een boss-level. In 2017 werd de geremasterde versie van de trilogie uitgebracht als de N.Sane Trilogy en dit jaar werd ook het racing game uit 1999 geremasterd. De games zijn gekend om hun vaak precieze timing, zoals bvb. "The High Road". Welke games-reeks?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 6473

Het is een serie race-games voor diverse PlayStation platforms. De reeks wordt ontwikkeld door de Japanse gamestudio Polyphony Digital en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment. Het eerste game in de reeks kwam in 1997 op de markt. Intussen bestaan er al een twaalftal versies. De speler krijgt een zeer realistische rijervaring, zodat men gerust kan spreken van een rijsimulator. Welke game-reeks?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 6436

De steenrijke, maar helaas wat verstrooide farao heeft tijdens zijn leven onmetelijke rijkdommen vergaard en in zijn piramides verstopt. Maar helaas is hij het overzicht kwijt en weet hij niet meer waar hij wat verstopt heeft. De inzet van het spel is dus om hem te helpen alles terug te vinden. Welk bordspel van Ravensburger, voor spelers vanaf 7 jaar?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 6428
© Nicoli Maege

We zoeken een showstijl waarbij alles draait om de kunst van het verleiden. De artiesten zijn meestal zeer mooi gekleed: extravagante en sexy outfits, strakke korsetten en vele accessoires zoals de grote veren waaiers waarmee zij delen van hun lichaam op een ondeugende manier verbergen. Dit alles is bedoeld om het publiek te kunnen verleiden met theatrale, sexy, stijlvolle en komische acts ... Onder welke naam kent u deze showstijl?

Goed zo !

Men noemt het de kunst van het vouwen van papier. Door de combinatie van een beperkt aantal vouwen zijn complexe ontwerpen mogelijk. Het is uitgevonden in China, maar heeft ondertussen een Japanse naam. Welke naam zoeken we?

Goed zo !

Deze puzzel heeft een diagram dat is opgedeeld van 1 tot 5 vakjes waarin cijfers moeten geplaatst worden. De bedoeling is het diagram in te vullen zodanig dat de vakjes met dezelfde cijfers niet raken, zelfs niet schuin. Wat is de naam van deze variant van Sudoku?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 6115

Ole Kirk Christiansen was een Deense timmerman en vond in 1947 een nog steeds erg populair speelgoed uit. Zijn uitvinding is vandaag nog steeds dé nachtmerrie van blootvoetse ouders die zich door de woonkamer haasten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 6092
© https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=39008&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fbe%2Fs%2Fpietjesbak%2F&name=Zoekresultaten%20voor%20'Pietjesbak'

We zoeken een spel dat hier niet onbekend is aan de toog. Het is een oud Vlaams dobbelspel met drie dobbelstenen voor twee tot acht spelers. Het speelveld is een achthoekige, houten speelbak met een diameter van ongeveer 38 centimeter waarvan de binnenkant bekleed is met vilt. De waarde van een 1 is 100 en van de 6: 60. Er kunnen combinaties gemaakt worden zoals 69 wat de hoogste in waarde is of een zandje, waarbij drie gelijke teerlingen geworpen worden. Welke spel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 6073

Welkom in de wereld van de computergaming. We zijn op zoek naar een game dat voor het eerst uitkwam in 1994. Het werd aanvankelijk ontwikkeld door EA Canada. Enkele versies werden uitgebracht in de loop van de jaren bv: Hot pursuit, Road Challenge, Underground, Nitro zijn er enkele. De laatste dateert uit 2017 en heet Payback. Welke game zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 6015

B. Avonturenspel ontwikkeld door Dontnod Entertainment en in 2015 uitgebracht door Square Enix. Het game gaat over Maxine Caulfield, een jonge studente fotografie die ontdekt dat ze de tijd kan terugdraaien. Dit laat haar toe om terug te komen op beslissingen die ze genomen heeft als deze een ongunstige uitkomst hebben. Ook het butterfly effect drukt zijn stempel op het game: een ogenschijnlijk onbelangrijke keuze kan later in het game grote gevolgen hebben. Het game werd in 5 afzonderlijke episodes uitgebracht, verspreid over 2015, en kreeg een sequel in 2018. Wat is de name van dit game?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 6014

A. U ziet een foto uit een game, gemaakt in 2003 door Ubisoft voor de PC en een hele rist consoles. Het spel won verschillende Game of the Year-titels en kreeg nog een aantal vervolgen, alsook een filmversie in 2010. In het spel kan de speler gebruik maken van de 'Dagger of Time', een dolk waarmee je de tijd kan terugdraaien om zo uit netelige situaties te ontsnappen. Naam van deze reeks van games.

Goed zo !