Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

Pubquiz vraag Formule 1 8400

Op 14 november 2010 werd deze Duitse autocoureur voor het eerst wereldkampioen en was daarmee de jongste wereldkampioen Formule 1 ooit. Hij deed dit vier jaar aaneengesloten achter elkaar en is daarmee de eerste coureur die dat ooit gedaan heeft. Geef zijn naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 8390

Dit ATP tennistornooi startte in 1982 onder de naam European Champions Championship in het Sportpaleis Antwerpen. Geef de huidige officiële naam van dit tornooi dat momenteel meedraait in het tenniscircuit ATP World Tour 250.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Voetballers 8382

Dit Portugees voetbalicoon van Mozambikaanse afkomst overleed in 2014. Hij won met zijn club Benfica elf landstitels, vijf bekerwedstrijden en één Europa Cup 1. Geef de naam van deze stervoetballer ook bekend als ‘de zwarte parel’.

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 8373

Personen met een motorische beperking kunnen deze sport beoefenen. Men beweegt zich voort met een speciaal soort fiets, waarvan de pedalen worden voortbewogen door de armen. Hoe noemt deze sport die bij ons beoefend werd door de fantastische Wielemie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 8363

Een plank met langs de onderkant twee korte straalpijpen die via een lange slang verbonden zijn met een waterscooter is een systeem dat ontwikkeld is door de Franse jetskiracer Franky Zapata. Geef de Engelse naam van die plank waarmee je door middel van twee krachtige waterstralen hoog boven het water kan voortbewegen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Winterspelen 8344
© Feddar

Sinds 1998 is deze sport een officiële Olympische wintersportdiscipline. Hij wordt op ijs gespeeld met zware stenen. Welke sport die in Schotland ontwikkeld is zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 8335

In het Nederlands kan men deze sport vertalen als ’soepele techniek’. Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een tegenstander kan controleren of uitschakelen. In deze sport leert men zich niet alleen verdedigen maar ook aanvallen. Geef de naam van deze sport die in principe geen sport is.

Goed zo !
paardensport

Een tak van de paardensport die volledig buiten wordt gereden in zeer variërend gebied wat betreft de bodem, met de bedoeling om binnen een bepaalde tijd een afstand af te leggen. Men moet een gemiddelde snelheid aanhouden om het paard in perfecte conditie te houden, over een afstand tussen 20 en 160 km. Hoe noemt deze paardensport, waarbij tijdens de wedstrijd meerdere veterinaire controles gedaan worden?

Goed zo !

Het veld waar deze balsport wordt op gespeeld is ovaal en wordt afgebakend door een polsdik touw dat in het gras ligt. Midden in het veld is er heel kort of geen gras, in de vorm van een rechthoek, de pitch genoemd. Over welke sport die voornamelijk in landen van het Britse gemene Best populair is, hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Zwemmen 8306
© Eva Rinaldi

Op 29/2/1964 verbeterde deze Australische zwemster voor de 9e en laatste keer haar eigen wereldrecord op de 100 m vrije slag. Ze geldt als de grootste zwemster in de geschiedenis van Australië. Ze was de eerste die onder de magische grens van 1 minuut dook op het koningsnummer van de zwemsport. Ze behoort tevens tot het selecte clubje van 3 zwemmers (naast Phelps en Egerszegi) die op 3 opeenvolgende Olympische Spelen de gouden medaille op dezelfde discipline wist te veroveren. Weliswaar was ze de eerste die dit voor mekaar kreeg. Voor zij haar haar niet kennen, maar wel iets weten van Australische aardrijkskunde: haar naam is tevens de naam van het grootste zandeiland ter wereld, aan de oostkust van Australië en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hoe heet zij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 8294

De afbeelding toont de gebeurtenis waarbij een doelpunt werd gescoord door Maradona. Maradona gebruikte, tegen de regels in, zijn hand om de bal over de keeper heen te wippen en op die manier te scoren. De scheidsrechter dacht dat Maradona zijn hoofd gebruikt had, en verklaarde het doelpunt geldig. Argentinië won de wedstijd met 2-1. Tijdens een persconferentie claimde Maradona dat zijn doelpunt gedeeltelijk met zijn hoofd werd gemaakt en gedeeltelijk met … ?

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 8260

Sinds juni 2019 is dit het nieuwe logo van de wereld-atletiekbond. De naam wijzigde naar World Athletics. De W van World is tevens het symbool van een winnende atleet die de armen in de lucht steekt, de A verwijst naar Athletes die ook refereert naar de focus van de atleten en een boog over beide die de hele atletiekgemeenschap samen brengt. (klik voor 2e foto) Vóór deze wijziging werd de wereld-atletiekbond aangeduid met 4 letters, die meer dan 100 jaar gebruikt werden. Welke 4 letters waren dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 8244

Deze vorm van straatvoetbal wordt gespeeld op een klein veldje waarbij, bij voorkeur 2 tegen 2 spelers, door middel van behendige voetbaltrucs proberen de tegenstander af te troeven. Een groot verschil met het standaard voetbalspel is, dat er geen regels zijn en de bal niet uit kan gaan of achter kan raken. Een veel gebruikte manier van uitspelen of passen is het spelen van de bal via de muur of het hek aan de zijkanten van het veld en achter de doelen. De naam wordt ontleend aan de voetbalterm waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt, wat op zijn beurt afkomstig is van het Surinaams woord voor ‘poortje’. Hoe heet dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 8238

Dit Japans bedrijf van sportartikelen vervaardigt attributen voor badminton, tennis en golf. Hoe heet dit bedrijf?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 8222
© David Merrett

Welke Vanina trad in de voetsporen van haar meer bekende vader die zowel 8 Formule 1 wedstrijden, de 24 uur van Le Mans en Francorchamps als de rally Paris-Dakar won?

Goed zo !