Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

Pubquiz vraag Sport 8215
© Agência Brasil Fotografias

We zoeken een extreme tak binnen de wielersport waarin men kan variëren tussen freestyle, dirt, street, flatland en vert. Connor Fields pakte binnen deze sporttak de gouden plak op de spelen van Rio in 2016.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 8204
© I, McSmit

De man op de foto is een voormalig Nederlands profwielrenner. Via de Belgische ploegen Domo en later Quickstep, ging hij in 2007 naar Rabobank om zijn loopbaan in 2018 te eindigen bij Team LottoNL – Jumbo. Aangezien hij een pure knechtenrol had, kunnen we weinig spectaculairs zeggen over zijn palmares. Ondanks weinig glitter en glamour werd hij op het einde van zijn carrière een beetje een cultheld. Hij was afgelopen zomer tevens enkele dagen gastanalist tijdens vive le vélo. Hoe heet deze grappige en goedlachse ex-wielrenner die niet verlegen is voor een straffe uitspraak?

Goed zo !
Pubquiz vraag Volleybal 8203

Hoe heet de speler of speelster die op het volleybalveld staat die gespecialiseerd is in het verdedigen? Deze is verplicht een contrasterende outfit te dragen omdat voor hem/haar andere regels gelden. Hij of zij kan enkel in het achterveld ingezet worden en mag bv. niet opslaan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Spelen 8189

Noem twee van de zes nieuwe sporten die te zien waren op de Olympische Spelen van Tokio 2020?

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Winterspelen 8138

In 1924 werden voor het eerst de Olympische Winterspelen gehouden. Dit was zo’n succes dat dit vanaf dan elke 4 jaar los van de Zomerspelen zou worden georganiseerd. Het Belgische bobsleeteam veroverde knap het brons. In welke stad werden deze eerste Winterspelen gehouden? Het is vandaag nog steeds een befaamd skioord en ook alpinisten vinden er hun gading.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 8120

Deze Franse oud-wielrenner won éénmaal de Waalse Pijl, Milaan Sanremo en De Ronde van Spanje. Voorts sprokkelde hij vooral ereplaatsen bijeen wat hem zijn bijnaam De Eeuwige Tweede opleverde. Maar welke andere bijnaam geeft men nog aan de grootvader van Mathieu en David van der Poel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Stadion 8089

Welke verzekeraar verbindt zijn naam aan de Arena van Bayern München?

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 8082
© Avda

Ondanks haar astma was deze atlete gespecialiseerd in de lange afstanden en liep ze een mooi palmares bij elkaar. Ze is meervoudig wereldkampioene, Europees recordhouder op 10.000m, 25 en 30km en tevens de huidige wereldrecordhoudster op de marathon met een tijd van 2h15m25s. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Finland 8066

Deze Deen kreeg tijdens het EK 2020, in 2021, in de eerste groepswedstrijd van Denemarken tegen Finland een hartstilstand. De Deense voetballer kon gelukkig worden gereanimeerd. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 8058
© Voo de Mar

In 2010 werd op het tennistornooi van Wimbledon geschiedenis geschreven. Over 3 dagen gespreid werd tot op heden de langste tenniswedstrijd bij de mannen ooit gespeeld. De wedstrijd duurde 11 uur en 5 minuten. John Isner won de partij door de laatste set te winnen met maar liefst 70-68. Maar welke Fransman was de verliezer van deze partij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Spelen 8026

In december 2019 werd beslist dat Rusland gedurende vier jaar niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen, dit omwille van het manipuleren van dopingdata. Geef de naam van het Russische Antidoping- agentschap dat voor het eerst in 2016 in opspraak kwam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schaatsen 8016
© Rob Bogaerts

“De tocht der tochten” werd voor het eerst in 1909 gereden en sedertdien nog veertien keer. De laatste editie ging door in 1997. Over welke bijna 200 kilometer lange schaatstocht hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 7996

Wielrenners die verongelukken in een wedstrijd, wij lezen het meermaals. En het is een gebeuren van alle tijd. De wielrenner die we kennen als een van de beste Portugese profwielrenners kwam in 1984 zonder helm ten val tijdens de ronde van de Algarve. Met een schedelbasisfractuur reed hij de rit uit en werd naar een ziekenhuis gevoerd waar hij nog geopereerd werd, maar tevergeefs. Wie was deze wielrenner?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7986

Om het de tegenstander moeilijker te maken om met een aanval te scoren, springen één, twee of soms drie spelers tegelijk en naast elkaar met gestrekte armen en handen aan het volleybalnet omhoog. Hoe noemt men deze tactiek, die aanvallend kan bedoeld zijn om de bal direct naar de tegenpartij te doen gaan, of verdedigend om de bal te vertragen zodat hij door een teamgenoot gemakkelijker kan worden gespeeld?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 7976
© Cs-wolves

De huidige directeur van de Tour de France is nooit zelf prof- wielrenner geweest. Eerder was hij sportjournalist bij de Franse televisie en gedurende twee jaar assistent bij Jean- Marie Leblanc. Wie is deze huidige directeur?

Goed zo !