Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

Pubquiz vraag Voetbal 7469
© Bart ryker

De bijnaam van deze Italiaanse voetballer was “De Witte Veer”, wij herinneren ons hem dan ook vooral van zijn opvallend witte haardos. Feit was dat hij één van de succesvolste spitsen was in de jaren ‘90. Hoewel hij bij heel wat clubs speelde was vooral zijn passage bij Juventus succesvol. Hij won er immers de Italiaanse titel, beker en Supercup, de Champions League en de UEFA Cup. Wat de naam van deze speler?

Goed zo !

Voor deelnemers van het zeslandentornooi rugby telt enkel de eindwinst. Voor Italië, dat dit tornooi nog nooit kon winnen, gaat het er echter om niet alle wedstrijden te verliezen. Een land dat daarin slaagt krijgt immers een speciale, symbolische trofee. Niet alleen in het rugby, maar ook in andere sporten wordt deze Engelse bijnaam gegeven aan de ploeg die het laatste eindigt. Welke Engelse term is dat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Skiën 7443
© Stef from gap

Deze man won in zijn carrière éénmaal de algemene wereldbeker skiën. Hij won de wereldbeker afdaling in 1995, ‘96 en ‘97 en de wereldbeker super-G in ‘97. Later maakte hij een serieuze carrièreswitch, hij won immers de Dakar Rally in 2006. Wat is de naam van deze Fransman?

Goed zo !

In 1969 reed Eddy Merckx met de gele trui om de schouders over de. De streep lag toen nog niet op de Champs-Elyssees, dat was pas het geval vanaf 1975. De eindstreep van de laatste rit lag tussen 1968 en 1974 op deze wielerbaan in Parijs. De baan heet tegenwoordig vélodrome Jacques-Anquetil, maar ze wordt nog altijd vaakst aangeduid met de naam van de gemeente vlak bij Parijs waar ze ligt. Welke gemeente is dat?

Goed zo !

In 1975 zou Eddy Merckx zijn zesde Tour winnen. Als eerste ooit. Elke zichzelf respecterende Belg gelooft nog altijd dat hij en niet Bernard Thévenet de Tour gewonnen had als Merckx geen vuistslag gekregen had in de lever tijdens de 14de etappe. Tijdens de beklimming van een col in het Centraal Massief zorgde een gefrustreerde Fransman er voor de ondergang van Merckx. Op welke col, voor het laatst beklommen in 1988, gebeurde dat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen Eddy Merckx 7436

We moeten eerlijk bekennen dat we dit Italiaans merk van espresso- en koffiemachines alleen maar kennen als naam van de wielerploeg waar Merckx voor reed toen hij zijn eerste tour won. De gelijknamige wielerploeg met grote Belgische en Spaanse inbreng was wielersponsor van 1955 tot 1969. Wat is de naam van deze wielerploeg?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 7429
© Keith Allison

Op 26 januari 2020 zat deze basketbal-legende samen met zijn dertienjarige dochter aan boord aan een gecharterde helikopter toe ze boven Calabasas neerstortten. Wat is de naam van deze Amerikaans basketbalspeler?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 7422
© tetedelacourse

Deze Zwitserse ex-wielrenner staat bekend als één van de beste zesdaagserenners aller tijden. Hij staat vijfde op de ranglijst van meeste overwinningen met 62 zeges. Met zijn landgenoot Kurt Betschart vormde hij vanaf 1994 het koppel met de meeste overwinning door de jaren heen. Ook individueel was hij een topper met onder andere vier wereldtitels in de puntenkoers bij de elite. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Dit is één van de meest iconische sportfoto’s aller tijden. Mohammed Ali sloeg in de eerste ronde zijn concurrent neer. Het was een rematch van de wedstrijd uit 1964 waarin Ali, toen nog Cassius Clay, voor het eerst de wereldtitel bij de zwaargewichten veroverde. Wij willen graag de naam van zijn tegenstander, de man die op de foto uitgeteld op het canvas ligt dus.

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 7405
© Benson Kua

In juni 2019 werd geschiedenis geschreven in de NBA. Voor het eerst werd een team van buiten de Verenigde Staten kampioen. In de finale versloegen ze de Golden State Warriors met 4-2. Welke basketbalploeg slaagde hierin? We vragen de volledige naam van de ploeg.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 7395
© si.robi

2018 was heel wat te doen rond deze tekening waarin Serena Williams werd afgebeeld in de door haar verloren tennisfinale van de US Open. Het leverde de tekenaar verwijten van racisme en seksisme op. We willen graag weten wie de dame aan de overkant van het net is, die de scheidsrechter iets toefluistert in de cartoon. De dame in kwestie won toen haar allereerste grand slam en won een paar maand later ook de Australian Open.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7384
© Anders Henrikson

Deze Braziliaanse onttroonde deze zomer Miroslav Klose als WK-topschutter aller tijden. Ze scoorde in haar vijfde WK-deelname immers haar 17de doelpunt op een WK, één meer dan Klose. Wij willen graag haar naam. Met haar voetbalnaam, dezelfde als haar voornaam, zijn we tevreden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Paarden 7372

Dit racepaard is volgens velen het beste paard aller tijden. Zijn eigenaar noemde hem liefkozend 'Big Red'. Wat is de naam van dit paard dat in 1973 één week op de covers van TIME, Sport Illustrated en Newsweek verscheen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rugby 7371

Rugby, een brute, maar heel faire sport. We zijn op zoek naar het belangrijkste Rugbytoernooi van het noordelijk halfrond. Engeland, Schotland, Ierland en Wales zijn er al van bij de start bij. Frankrijk en Italië doen hieraan ook mee. Vorig jaar was het Wales dat het toernooi gewonnen had in een “Grand Slam”. Wat wil zeggen dat het al zijn duels gewonnen heeft. Hoe heet dit toernooi?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7259

We zijn op zoek naar een sport waarbij de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op een slee naar beneden glijdt. Deze wordt meestal op een bobsleebaan uitgeoefend. Sinds 2002 is dit terug een Olympische sport. Welke sport zoeken we hier?

Goed zo !