Gemiddelde pubquizvragen algemeen

83 resultaten

reisboeken

In deze toeristische ronde open we toepasselijk met een toeristische vraag. We zoeken een Australische uitgever van reisgidsen. Hun reisgidsen waren oorspronkelijk bedoeld voor rugzaktoeristen, maar zijn intussen bij een breder publiek bekend. Welke reisgids zoeken we? Op de foto zie je een voorbeeld, uiteraard zonder de naam.

Goed zo !
liefdadigheidsorganisatie

Welke liefdadigheidsorganisatie die zijn hoofdkwartier heeft in Inssbruck zet zich ervoor in om kinderen zonder ouders of in onveilige omstandigheden een veilige thuis en stabiele omstandigheden te bieden?

Goed zo !
gasleiding
© Samuel Bailey

We zoeken de nieuwe naam van de tweevoudige onderzeese pijpleiding voor het transport van Russisch aardgas door de Oostzee naar Duitsland. Door de energiecrisis van 2022 is deze vaak in het nieuws geweest. We zoeken niet de namen Oostzee-gasleiding of Baltische pijpleiding.

Goed zo !
kerncentrale Oekraïne
© Ralf1969

We zoeken de naam van de kerncentrale die ligt bij de stad Enerhodar op ongeveer vijftig kilometer van Zaporizja direct aan de rivier de Dnjepr en is Europa's grootste kerncentrale. De kwam vaak in het nieuws in 2022 door de aanwezigheid van de Russische troepen.

Goed zo !
ACAB

Graffiti kan heel kunstig en complex zijn, maar sommigen houden het liever wat eenvoudig. Een van de meest voorkomende zaken is het acroniem ACAB, afkomstig uit Engeland. Waar staat dit voor?

Goed zo !
stad Porsche

Het logo van Porsche is gekend door iedereen. Het is het wapen van de deelstaat Baden-Württemberg waar het hoofdkantoor van Porsche ligt. Welke stad staat op het logo van Porsche dat hier weggedaan is?

Goed zo !
Islamitische Staatsbeweging

IS-K is de officiële afdeling van de Islamitische Staatsbeweging die actief is in Afghanistan, en verantwoordelijk was voor een bloederige aanslag bij de luchthaven Kabul in augustus. De K van IS-K verwijst naar een Afghaanse provincie. Wat is de naam van deze provincie?

Goed zo !

Een fobie is een irrationele angst, van wat zijn mensen die aan phasmofobie lijden bang?

Goed zo !
luchthaven Berlijn

De luchthaven was tot 31 oktober 2020 de grootste van de twee in gebruik zijnde luchthavens, naast Schönefeld, in het hoofdstedelijke gebied van Berlijn. De luchthaven ligt op ongeveer acht kilometer van het centrum van Berlijn. Het vliegveld is vernoemd naar uitvinder Otto Lillenthal. Na de opening van de Flughafen Berlin Brandenburg op 31 oktober 2020 eindigden de reguliere vluchten naar deze luchthaven op 8 november 2020 en sloot de luchthaven voorgoed in mei 2021. Welke luchthaven zoeken we?

Goed zo !
Amerikaanse opperrechter

Ze was een bekende Amerikaanse opperrechter die bekend stond om haar progressieve standpunten. Bij haar benoeming was ze de tweede vrouw die een plaats kon verwerven in het Hooggerechtshof. In 2020 overleed ze op 87-jarige leeftijd.

Goed zo !
luchtvaartindustrie

In 1945 werd in Montreal een handelsorganisatie opgericht met als doel te functioneren als samenwerkingsorgaan tussen de aangesloten luchtvaartmaatschappijen. De samenwerking moet zorgen voor veilige betrouwbare luchtvaartdiensten en economische voordelen. Over welke organisatie spreken we hier die als aanspreekpunt en vertegenwoordiger dient voor bijna de volledige luchtvaartindustrie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8369

In de vroege jaren tachtig was dit lid van de Siciliaanse maffia de belangrijkste leider. Zijn collega’s noemden hem “het beest” vanwege zijn gewelddadige aard. Hij voerde een meedogenloze campagne zowel tegen rivaliserende gangsters als de Italiaanse staat, wat leidde tot de moord op antimaffia- aanklager Paolo Borselino. Wij zoeken de naam van deze in november 2017 overleden gangster.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8268

In het Oostenrijkse Mattighofen werd in 1934 door Hans Trunkenpolz een motorfietsmerk opgericht. Het bedrijf is vooral bekend om zijn crossmotoren, maar sinds de introductie van de Duke in 1994 produceren ze ook wegmotoren. In 2020 komen er 2 special edition modellen vernoemd naar de huidige jonge wereldkampioen in de MX2 klasse Jorge Prado en de Italiaanse legende Antonio Cairoli. Inmiddels kan je van dit merk ook al fietsen verkrijgen. Welk merk zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8236

Wat is de naam van een Duits merk van allerhande elektrisch handgereedschap dat een partnerschap heeft met Brico? De kleuren zwart en oranje staan centraal.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8230

Hoe heet een vierkant met vijf elementen, waarvan er vier de hoekposities innemen en de vijfde zich in het middelpunt bevindt? Een voorbeeld hiervan is het patroon van de vijf op de dobbelsteen en de vijf als speelkaart.

Goed zo !