Gemiddelde pubquizvragen algemeen

83 resultaten

In 2014 is Doña Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia Adelaida de Mora y Aragón, kortweg koningin Fabiola van ons heengegaan. Zij was als vrouw van Boudewijn en kunstminnende vrouw vrij populair. Ook bij ons vind je veel fans, fans die vast en zeker wel weten hoe oud zij uiteindelijk geworden is?

Goed zo !

Wat is het eerste teken van de dierenriem?

Goed zo !

Deze orang-oetan is na 39 jaar gevangenschap gestorven in augustus 2017. Antropologe Lyn Miles neemt het baby’tje mee naar huis om het daar op te voeden als mensenkind, én hem alles te leren. Wat is de naam van deze orang-oetan?

Goed zo !

Op 14 juni 2017 brak er in de Londense wijk Kensington kort voor 1 uur 's nachts lokale tijd brand uit op een van de benedenverdiepingen van een appartement. Er kwamen 79 mensen om. Weten jullie de naam van deze toren?

Goed zo !

Een uiterst geheim gebied iets ten noorden van Las Vegas is volgens enkelen de plaats waar een paar buitenaardse wezens gevangen worden gehouden. Volgens de Amerikaanse overheid is het een militaire testbasis waar onder andere de stealth vliegtuigen zijn ontwikkeld. De officiële benaming van het gebied is Groom lake Test side, maar wij willen de meer bekende naam.

Goed zo !

Net als de Bohemen is ons land bekend om haar uitstekend kristal. De kristal- en glasfabriek in de Belgische stad Seraing nabij Luik heeft daar zeker iets mee te maken. Hoe heet deze fabriek, gevestigd op de site van een vroegere cisterciënzerabdij, befaamd om haar glaswerk?

Goed zo !

Voor sommigen onder jullie was deze handwerktechniek ongetwijfeld de ergste nachtmerrie op de lagere school. We kunnen zelf niet zeggen dat we erin uitblonken, maar wie wel de juiste vaardigheid en geduld had, kan van het fijnste garen tot dikker touw de mooiste handwerkjes maken. Hoe heet de handwerktechniek om dit soort werkjes te maken?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van een cynische award die wordt gegeven aan personen die bijdragen aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken of ervoor zorgen dat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Welke award zoeken we?

Goed zo !

Dit bouwwerk is bekend van een programma waar men als doel had sleutels te bemachtigen aan de hand van puzzels en allerhande opdrachten. Indien ze faalden tijdig terug te keren in het finale spel werden er tijgers losgelaten. Hoe heet dit bouwwerk alsook het gelijknamige spelprogramma?

Goed zo !

De wet Poullet introduceerde de leerplicht voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar en stipuleerde dat de bovenste leeftijdsgrens zou verhoogd worden tot 13 en vervolgens 14 jaar. In welk jaar ging deze wet in België van kracht?

Goed zo !

Op 22 maart 2016 werd België getroffen door de aanslagen in en rond Brussel waarbij 35 mensen het leven lieten. Om 9:11, iets meer dan een uur na de aanslagen op Brussels Airport, ontplofte een bom in een metrotrein van de MIVB. Deze metrotrein was enkele seconden eerder vertrokken vanuit een bepaald metrostation in de richting van het metrostation Kunst-Wet. Wat is de naam van het metrostation van waaruit de metrotrein op dat moment vertrok?

Goed zo !

Welke bekende vlieg hielp knabbel en babbel van de Rescue Rangers meerdere keren uit de nood?

Goed zo !

Op 22 maart 2016 sloeg het noodlot toe in Zaventem en Brussel. Als reactie op de aanslagen werd de luchthaven in Zaventem stilgelegd. Op zondag 3 april om 13u40 werd Zaventem terug opgestart en vertrok de eerste vlucht. Wat was de eindbestemming van de eerste vlucht (land is voldoende)?

Goed zo !

Wat was Pinocchio's vaders naam?

Goed zo !

Wat is de naam van de allereerste postzegel die werd uitgegeven, te weten op 6 mei 1840 in Groot-Brittannië? Aanvankelijk werd de postzegel alleen in Londen verspreid en later door heel Groot-Brittannië. De postzegel draagt de beeltenis van koningin Victoria.

Goed zo !