Gemiddelde pubquizvragen films

123 resultaten

Jullie weten vast nog wat een jaar 1922 wel niet was? Op vier maart kwam één van de eerste horrorfilms uit. Met de ondertitel “Eine Symfonie des Grauens” was deze film een instant klassieker. Nog enkele feiten: de regisseur was Friedrich Wilhelm Murnau, het verhaal is heel sterk afgeleid van Bram Stokers Dracula en de hoofdrol was weggelegd voor Max Schreck. Welke filmtitel zoeken we hier? Voor de liefhebbers: de film is integraal beschikbaar op youtube.

Goed zo !

A. Er word bijna geen woord geuit in deze Amerikaanse horrorfilm uit 2018, geregisseerd door John Krasinski, die samen met zijn echtgenote Emily Blunt de hoofdrol speelt.
Het vredige bestaan van een familie wordt verstoord door een buitenaardse invasie. De aliens in kwestie zijn blind, maar hebben een zeer gevoelig gehoor en vallen alles aan wat geluid maakt. Wat is de misschien een beetje voor de hand liggende titel van deze prent van 2018?

Goed zo !
Pubquiz vraag Regisseurs 5987

Zeer kort. Welke bekende Amerikaanse regisseur bracht in 1995 een remake uit van zijn eigen film 'L.A. Takedown' uit 1989?

Goed zo !

Iets weggeven, ook al eens plezant. Welk overbekend door Derek Kolstad bedacht personage verscheen dit jaar voor de derde maal op het grote scherm en werd weerom met kunde en precisie vertolkt door Keanu Reeves?

Goed zo !

Dr. No was de eerste film naar het personage James Bond van Ian Fleming. Welke James Bond film was de tweede in de reeks? Als tip geven we u nog mee dat 007 het moest opnemen tegen "Spectre" en dat de titelsong gezongen werd door Matt Monroe.

Goed zo !

Eerste grote filmrol van Michael Caine uit 1964. Film vertelt verhaal van veldslag uit 1879 tussen het Britse leger en de lokale stam. Regisseur Peter Jackson heeft zich laten inspireren door de film voor gevechtscenes uit de tweede epidsode van The Lord of The Rings.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 5555
© Columbia Pictures

Overdag is Britt Reid uitgever van de krant The Daily Sentinel, maar 's nachts trekt hij zijn lange jas, vilten hoed en masker aan en bestrijdt hij samen met zijn bediende Kato de misdaad in hun wagen Black Beauty. Welke fictieheld zoeken we?

Goed zo !

Voor Wong Kar Wai internationaal doorbrak met In The Mood For Love maakte hij, naast enkele andere films, in 1990 Days of Being Wild. Velen zien deze film als deel één van de zogenaamde Informal Trilogy. Welke bekroonde film sloot deze reeks af in 2004?

Goed zo !

Wat was de titel van de James Bond film waarin George Lazenby de hoofdrol speelde? U hoorde wel degelijk de James Bond film, want hij besliste zelf om er na één film mee op te houden. Hij deed dit om zijn carrière als fotomodel niet te schaden. Graag de volledige en correcte naam van deze James Bond film.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4862

En kom, nu het hier toch al behoorlijk aangebrand is. In juni 1986 vierden Jerry James en de dit jaar overleden Larry Harvey de zomerzonnewende door op Baker Beach, San Francisco de houten afbeelding van een man in brand te steken. Meteen ook het begin van het Burning Man-festival, dat later naar Nevada zou verhuizen en jaarlijks zo’n 70.000 deelnemers trekt. De grote rijshouten figuur die men steevast verbrandt op het einde van het festival, is geen nieuw gegeven. Het ritueel werd al door Caesar beschreven in ‘De bello Gallico’ en werd uitgevoerd door Keltische druïden, al dan niet met bijhorende mensenoffers. Bij filmkenners doet dat ongetwijfeld een belletje rinkelen met een gelijkaardig ritueel in een film uit 1973 of, veel erger, de remake met Nicolas Cage uit 2006. Wat is de naam van zo’n verbrande pop of de titel van beide films?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices Oscars 4746

De award voor ‘beste actrice’ tijdens de Oscars 2019 ging naar deze Britse actrice voor haar rol als de Britse koningin Anne in ‘The Favourite’. Het is net als voor Rami Malek (de mannelijke winnaar) haar eerste Oscar en eerste nominatie. Wat is haar naam?

Goed zo !

Een film uit de oude doos. Het draait om een oorlogsfilm uit 1967. Twaalf zwaar veroordeelden worden op een quasi-zelfmoordmissie uitgezonden om tijdens de tweede wereldoorlog hooggeplaatste nazi-officieren uit te schakelen. De film was voor zijn tijd zeer flitsend en modern en kreeg een oscar voor geluid en montage. Belangrijkste rollen waren weggelegd voor Lee Marvin, Trini Lopez en Charles Bronson. Welke film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4723

Dat Lars von Trier een zieke geest heeft weten we al langer dan vandaag. Dit bewees hij eens te meer met deze film. De film die we zoeken bestaat uit twee delen en gaat over een vrouw Joe gespeeld door Charlotte Gainsbourg en haar onstilbare seksuele lust. Een zeer expliciete film, graag het antwoord.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4583

“Captain, my captain” een veel gebruikte zinsnede in deze Oscar-winnende film uit 1989 met de betreurde Robin Williams en de piepjonge Ethan Hawke in de hoofdrollen. Wat is de naam van deze film over het leven op een Amerikaanse kostschool?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Italiaanse dramafilm uit 1954 onder regie van Federico Fellini. Het verhaal gaat over Gelsomina een eenvoudig meisje dat door haar moeder wordt verkocht aan de krachtpatser Zampanò, die zijn brood verdient door als boeienkoning langs jaarmarkten te trekken. Hij maakt Gelsomina tot zijn hulpje en behandelt haar wreed. Door haar kinderlijke optimisme bezwijkt ze niet onder diens brutaliteit. Ze maakt vervolgens kennis met een opgewekte koorddanser, die haar laat zien dat er meer kan zijn dan een leven met Zampanò. Hij kan Gelsomina alleen niet overtuigen om haar meester te verlaten. Zampanò krijgt ruzie met de koorddanser en doodt hem tijdens een gevecht. Daardoor knakt er iets bij Gelsomina. Wanneer Zampanò jaren later ontdekt dat Gelsomina is gestorven, stort hij zelf in.

Goed zo !