Gemiddelde pubquizvragen muziek

41 resultaten

overleden Maxi Jazz

Op 23 december 2022 kregen we het jammerlijke nieuws te horen dat Maxi Jazz, de frontman van de dancegroep Faithless, overleden is. Weet je zijn echte naam?

Goed zo !
Vader Abraham
© G.Lanting

De man die u hier ziet, overleed in november 2022. Als vader Abraham zette hij het Nederlandse lichte lied en de smurfen op de kaart. We vragen naar zijn echte naam.

Goed zo !
Eurosongfestival Oekraïne

Zoals verwacht won Oekraïne het Eurovisiesongfestival 2022 in Italië. De folk-rapgroep Kalush Orchestra mocht zicht uitroepen tot winnaars. Met welk liedje wonnen ze?

Goed zo !
piano

Hoeveel zwarte toetsen heeft een standaard piano?

Goed zo !

Dus je bent een stoere vent
Vind het echt een ruige kerel
Kan er gewoon geen genoeg van krijgen man
Borst altijd zo opgeblazen man
Ik ben zo'n slecht type
Maak je moeder verdrietig type
Maak je vriendin gek strak
Zou je vadertype kunnen verleiden
Ik ben de slechterik, duh
Ik ben de slechterik

Welk nummer haalden we door Google translate?

Goed zo !
muziekfestival Amerika

Tijdens een muziekfestival in de Amerikaannse staat Texas ontstond er chaos en vielen er minstens 8 doden. Het incident gebeurde tijdens een tweedaags festival van de Amerikaanse rapper Travis Scott. Wat is de naam van dit festival?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8442

“Discotime”, waar is de tijd dat iedereen lekker uit de bol ging met deze zes heren. Kan u zich nog herinneren welke outfits ze droegen in de videoclip van “YMCA”? U krijgt van mij de matroos en de biker cadeau. Dus nog vier te gaan…

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8356

In de jaren 80 en 90 was deze discotheek de place to be. Hij genoot internationale bekendheid en werd vooral bezocht door mensen uit Nederland, omwille van de toffe muziek welke er gedraaid werd. Op zondagnamiddag waren er live- optredens van bekende artiesten. Over welke discotheek ten noorden van Antwerpen hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7861

White Christmas, geschreven door Irving Berlin, is de meest verkochte kerstplaat aller tijden. Irving Berlin schreef het nummer rond 1940, maar het werd voor het eerst gezongen in het openbaar tijdens een NBC-radioprogramma op kerstdag 1941. Wie zong dit lied?

Goed zo !

Van welke band is de debuutplaat Ten?

Goed zo !

In 2009 was er redelijk wat consternatie toen een wedstrijd tussen Genk en Tubeke werd stilgelegd omdat de Genk-supporters met “les wallons c’est du caca” de tegenstander zouden beledigen. Een klassieker bij voetbalsupporters op de tonen van een jazznummer uit de jaren 30? Wij willen graag weten van wie het origineel is?

Goed zo !

De Cubaanse dichter José Marti, die de tekst van dit nummer schreef, draait zich wellicht om in zijn graf als hij de voetbalversies van dit lied hoort. De ene versie is al subtieler dan de andere. “Vriend van Verschueren, hij is de vriend van Verschueren” of “Vak vol janetten, het is een vak vol janetten” zijn twee bekendere versies van dit lied. Wat is de titel van het originele nummer?

Goed zo !

Dit nummer is al jaren een hit op de voetbaltribunes. Het wordt het meest gebruikt in de versie: “t is stil aan de overkant”. Wij willen graag de titel van het originele nummer van The Village People uit 1979.

Goed zo !

Graag de titel en uitvoerder van volgende nummer.

Goed zo !

Wie is de uitvoerder van dit nummer?

Goed zo !