Gemiddelde pubquizvragen

963 resultaten

Eerste waterstofbom

Op 1 november 1952 voerden de Verenigde Staten een cruciale nucleaire test uit op het afgelegen Enewetak-atol in de Stille Oceaan. Onder welke codenaam werd met succes de eerste waterstofbom tot ontploffing gebracht tijdens deze historische test?

Goed zo !
sprong bij hoogspringen
© AlanSiegrist

Op 13 maart 2023 overleed een pionier uit het hoogspringen op zijn 76e. De Amerikaan introduceerde een revolutionaire techniek om richting de mat en de lat te lopen en te springen. Graag de naam van het type sprong dat je op de foto ziet.

Goed zo !
geboortenaam van Paus Benedictus XVI

Op de laatste dag van 2022 moesten we afscheid nemen van Paus Benedictus XVI. Begin dit jaar werd hij begraven in Vaticaanstad. Wat is de geboortenaam van Paus Benedictus XVI?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 9115

Geef de naam van de minister die ons aanmoedigd om aan koertjes knallen of tegelwippen te doen. Op die manier verwezenlijken we meer groen op kleine plaatsen.

Goed zo !

Welke zoekmachine heette in 1994 nog “Jerry’s Guide To The World Wide Web”. Het was een portaal naar andere websites.

Goed zo !
tweede echtgenote Socrates

De tweede echtgenote van de Griekse filosoof Socrates stond gekend als een lastige, humeurige vrouw die kon zeuren en zijn leven onmogelijk maakte. Graag haar voornaam.

Goed zo !

Welke Belgische doelman van Cercle Brugge overleed in 2022 op veel te vroege leeftijd aan de gevolgen van leukemie? Graag de volledige naam!

Goed zo !
ijzererts

Hoe noem je het metaal dat bestaat uit ijzererts met een toevoeging van 0,1 tot 1,7 procent koolstof?

Goed zo !
snoep Mackintosh

We zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie.

Goed zo !
conditionering
© Rklawton

Welke techniek ken je, waarin honden beginnen te kwijlen bij het horen van een bel en aan de grondslag liggen voor de klassieke conditionering?

Goed zo !
Gentse snoepwinkel

Welke bekende Gentse snoepwinkel in de hoornstraat stopte na 25 jaar omdat er teveel negativiteit heerst over suiker. Er kwam een koffiebar in de plaats.

Goed zo !
logo muziekdienst

Herkennen jullie dit logo nog? Graag de naam.

Goed zo !
Marvin Lee Aday

Marvin Lee Aday overleed op 20/01/22. Van welke Amerikaanse rockgroep was hij de zanger?

Goed zo !
chips merk

Van welk chips merk is dit de mascotte?

Goed zo !

In 1997 werd voor het eerst een heuse Vlaamse jongerenzender gestart, daarnaast kwam ook een cultuurzender. Beide bestaan nog steeds. Wat is de naam van het jeugdnieuws?

Goed zo !

Hoe heet het TV-programma dat door de jeugdjaren van Steven Van Herreweghe reist, aangevuld met beelden van toen en met jongeren van nu?

Goed zo !
snoepgigant

Welke snoepgigant beloonde een man die hun cheque vond twv. 4,6 miljoen euro. De eerlijke vinder kreeg hiervoor 6 zakjes snoep.

Goed zo !
regisseur Cirque du Soleil
© Jérôme - JD

Welke Belgische zakenman en regisseur o.a. gekend van “cirque du soleil” overleed in de herfst van 2022?

Goed zo !
frontvrouw Vive la Fête
© SanderSpek

Hoe heet de frontvrouw van Vive la Fête? Voor- en achternaam graag.

Goed zo !
mascotte Mickey Mouse

Van welk Belgisch modemerk was Mickey Mouse de mascotte?

Goed zo !
plant langs wegen en waterwegen

Deze plant is talrijk terug te vinden in Vlaanderen langs bermen van wegen en waterwegen, waar ze moeilijk te bestrijden is. De plant kan meer dan anderhalve meter hoog worden en heeft zeer kleine bloemetjes die in groepjes bijeen staan. U raakt de plant beter niet aan want dit kan leiden tot erge brandwonden. Wat is de naam van deze plant?

Goed zo !
Mariabeeldjes

Sinds 2022 maakt Els de Coker uit Oudenaarde deze gipsen beelden. Ze laat zich inspireren op het schuimachtige snoepgoed dat vooral populair is in de sinterklaasperiode. Wat is de juiste naam van deze zoete Mariabeeldjes?

Goed zo !
chocolade Delfts-blauw

Wat is de naam van dit oorspronkelijk Nederlandse, maar nu in België gefabriceerde snoep? De chocolade is verpakt in een karakteristieke Delfts-blauwe wikkel.

Goed zo !
wereldkampioen wielrennen 38 jaar
© Eric Koch voor Anefo

Op zondag 30 september 2018 werd Alejandro Valverde in Oostenrijk wereldkampioen op de weg bij de elite. Hij was toen 38 jaar en 157 dagen, wat toch niet meer zo jong is voor een wielrenner. Dit was echter geen record, want in 1985 werd een wereldkampioen gekroond die 38 jaar en 272 dagen oud was. Wie is deze nestor onder de wereldkampioenen beroepsrenners op de weg?

Goed zo !
genre muziek zoals Nitzer Ebb

België zette zich muzikaal op de wereldkaart tijdens de jaren’80. Dit genre ontstond doordat enkele dj’s bepaalde platen (zoals van Nitzer Ebb en A Split Second) op 33 toeren gingen draaien in plaats van 45 toeren en dit met een pitch van +8. Hoe heet dit genre?

Goed zo !