Makkelijke pubquizvragen

6355 resultaten

Netflix serie met de personages Berlin, Lisboa, Stockholm, Helsinki, Rio

Berlin, Lisboa, Stockholm, Helsinki, Rio,… Opnieuw een aardrijkskundevraag horen we jullie nu al denken. Ten onrechte. We zoeken de naam van de Netflix-serie waarin de hoofdpersonages vernoemd naar bovenstaande steden. De serie was zo’n wereldwijde hype dat zelfs stervoetballer Neymar figureerde in één van de afleveringen. Wat is de naam van deze serie?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een Belgische top bokser bij de weltergewichten. Hij staat bekend om zijn keiharde puncher, dat zijn grootste troef is naast zijn enorm doorzettingsvermogen. Zijn 'mindere' punten zijn z'n techniek en verdediging. In 2012 werd hij Europees kampioen superwelters maar nadien kreeg hij geen licentie meer van de Belgische boksbond omdat hij onrustwekkende symptomen zoals aangetast gezichtsvermogen, een wankel evenwicht en haperende spraak vertoonde. We zoeken niet zijn officiële naam maar de naam die hij zichzelf gaf.

Goed zo !
Vlaamse actrice die uit vele series bekend is
© VRT

We zijn op zoek naar een Vlaamse actrice die uit vele series bekend is. Haar TV-debuut was er in 2001 in de begingeneriek van Man bijt Hond, daarna volgden nog vele series zoals Het Geslacht De Pauw, Aspe, Eigen Kweek, De Twaalf, … . Eén van de meer recente rollen en een toch wel zeer bekende in Vlaanderen, is haar rol van Chantal in de gelijknamige reeks.

Goed zo !
organisatie die de nationale voetbalbonden van Europa

We zoeken de afkorting van de organisatie die de nationale voetbalbonden van Europa vertegenwoordigt en clubcompetities in Europa organiseert zoals bijvoorbeeld de Champions League.

Goed zo !
één van de bekendste watervallen ter wereld

We zoeken één van de bekendste watervallen ter wereld. Ook behorend tot de grootste watervallen, echter niet door de hoogte, maar wel door de breedte en door de hoeveelheid water die passeert. De waterval bestaat in feite uit 3 delen, namelijk de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Als we nog meer zeggen geven we het echt weg, dus welke waterval zoeken we?

Goed zo !
kathedraal Parijs

Een weggever mag er ook eens tussen zitten. We zijn op zoek naar de naam van de kathedraal in Parijs welke zeer grote schade ondervond na een brand op 15 april 2019.

Goed zo !
16de president van Amerika

We zijn op zoek naar de 16de president van de Verenigde Staten van Amerika die president was van 1861 tot zijn dood in 1865 en de Verenigde Staten leidde tijdens de burgeroorlog en de slavernij afschafte. Meer woorden zijn niet nodig voor deze zeer beroemde president. We zoeken zijn familienaam.

Goed zo !
drugsbaron uit Colombia

We zoeken één van de meest bekende en beruchte, zoniet DE meest bekende drugsbaron aller tijden. Geboren en getogen in Colombia, zijn criminele carrière gestart met het stelen van grafstenen en geëvolueerd naar verhandelen van cocaïne die hij meestal importeerde vanuit Peru en Bolivië omdat de coca in Colombia van inferieure kwaliteit was. In Medellin bouwde hij honderden huizen voor de arme bevolking, maar daarentegen was hij ook verantwoordelijk voor meer dan 8000 moorden. Welke beruchte drugsbaron zoeken we?

Goed zo !

In tennis zijn er geen echte wereldkampioenschappen, maar mochten deze gehouden worden, dan zou deze tennisser er zeker enkele op zijn naam hebben geschreven. We zoeken de familienaam van de Zwitserse tennisser waarvan zijn erepalmares lang genoeg is om de avond mee te vullen, die 237 weken onafgebroken op nummer 1 stond op de ATP-ranglijst van 2004 tot 2008 en in totaal er 310 weken op nummer 1 stond. Hij stopte op 41-jarige leeftijd en speelde in september 2022 speelde hij zijn laatste officiële wedstrijd.

Goed zo !
god van de zee

We zoeken de Romeinse God van de zee en ook was hij God van de paarden. Meestal werd hij afgebeeld met een drietand, soms ook met een dolfijn. Ook werd hij soms als zeemeerman afgebeeld.

Goed zo !
schrijfster Harry Potter

We zoeken een lerares Engels die vanaf 1991 in Portugal lesgaf. Uiteraard zal u ze op deze manier niet kennen, maar misschien wel als de schrijfster van de boekenreeks van Harry Potter. We zoeken de naam zoals ze ook steeds als auteur van de boeken genoemd wordt.

Goed zo !
Charlie & the chocolatefactory

Eén van de beste kinderboeken is nog steeds ‘Charlie & the chocolatefactory’, geschreven door Roald Dahl in 1964. Wat is de naam van de chocoladefabrikant uit dit boek?

Goed zo !
plastiken potjes

Dit bedrijf verkoopt kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard. Als verkoopstrategie gebruiken ze huisvrouwenbijeenkomsten. Hoe heet zo’n party?

Goed zo !
hond Astérix

Kennen jullie nog de naam van de hond uit de stripreeks Astérix?

Goed zo !
nulmeridiaan

Hoe heet de sinds 1884 internationale aanvaardde nulmeridiaan?

Goed zo !
Softijs

Na WOII kreeg een voedingsproducent het idee om roomijs te vullen met lucht. Op die manier was het goedkoper om ijs te produceren. Een jonge, Britse en vrouwelijke scheidkundige werd op dat project gezet. Het resultaat was softijs dat uit een machine werd getapt en geserveerd in een hoorntje. Wie was die vrouw die softijs ontwikkelde en later een bekende naam werd in de politiek?

Goed zo !
spelbord met dorpen en steden

In dit Duitse bordspel is het de bedoeling om grondstoffen te kweken en met de opbrengsten straten, dorpen en steden te bouwen. Wie het eerst het nodige aantal overwinningspunten behaalt, wint. Welk bordspel zoeken wij?

Goed zo !
plantaardig proces
© Wattcle

Hoe noemen we het plantaardig proces waarbij koolstofdioxide en water — met behulp van lichtenergie — wordt omgezet in zuurstof & glucose (onderdeel van koolhydraten)?

Goed zo !
gebreide stof

Deze stof, in het frans tricot geheten, is geen echte stofsoort, maar een verzamelnaam voor een groep stoffen met een bepaalde breibinding en wordt machinaal gefabriceerde onder andere kleding van gemaakt kan worden. De echte is gebreid in de rechts-links-binding, waarvan je hier een voorbeeld vindt. De stof is meestal erg fijn van structuur breiwerk en heeft ook de voor breisels normale elastische structuur in breedte en lengterichting, wat het dragen van single kledingstukken comfortabel maakt. Geef de naam van deze gebreide stof, naam afkomstig van een Engelse plaats.

Goed zo !
kwast paardenmolen

De paardemolen is voor kinderen een tastbare uitbreiding van hun leefwereld. En als ze dan nog eens een gratis ritje kunnen versieren door de kwast te kunnen trekken. Maar wat is de gangbare term van deze kwast?

Goed zo !
Artemisia dracunculus

Je ziet hier afbeeldingen van de Artemisia dracunculus een vaste plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). Het kruid is afkomstig uit Centraal-Azië. Zowel de blaadjes als de bloemen zijn eetbaar. Het vormt een bestanddeel van de fines herbes, een kruidenmengsel dat vaak gebruikt wordt om soepen, eieren en boter op smaak te brengen. Het is vooral bekend als ingrediënt in klassieke sausen zoals bearnaise en bechamel, maar het wordt ook vaak gebruikt in vinaigrettes en mosterd (dijonmosterd). De jonge uitlopers worden in het nabije oosten geserveerd als aperitiefhapje. Graag de naam.

Goed zo !
neosurvivalist

Het is een survivalist of eerder neosurvivalist die zich voorbereidt op een noodsituatie als gevolg van een ramp of ongeregeldheden, of deze zich nu op lokaal niveau of internationale schaal afspelen. Ze zorgen voor allerhande voorzieningen die ze helpen te overleven. Deze kunnen aangebracht zijn in hun eigen huis of op een andere locatie (zoals in een schuilplaats of bunker). Bovendien slaan ze grote voorraden in.

Goed zo !
Photoshop bedrijf

Iedereen kent Photoshop, het programma waarmee je o.a. de lelijkaards kan veranderen in een Brad Pitttype. Maar het softwarebedrijf dat Photoshop ontwierp heeft nog andere topklasse software in zijn catalogus zitten: Lightroom voor de fotograaf, Premiere Pro voor de cineasten, After Effects, Illustrator en InDesign voor de grafici onder ons, maar ook Audition en Dreamweaver. Ze zijn bovendien de ontwikkelaars van het niet meer weg te denken PDF-bestandstype. Wat is de naam van dit bedrijf met hoofdzetel in San Jose, California?

Goed zo !
de stof PTFE

We zoeken de naam van kunststofproducten die behalve koolstofatomen ook het element fluor bevatten. We gaan je niet vragen wat de correcte naam is van deze stoffen (het zijn poly- en perfluoralkylstoffen), maar we hadden graag geweten wat de merknaam is waaronder we de stof PTFE kennen. Dit gepolymeriseerd polytetrafluoretheen was jaren vóór het PFAS-verhaal al in opspraak geraakt door zijn milieu-belastende stoffen. U kent de merknaam vooral omdat het ervoor zorgt dat uw voedingsmiddelen nauwelijks aan de pan blijven plakken.

Goed zo !
succesvolle film van 1988

Deze film was een van de best bezochte en meest succesvolle films van 1988 en won vier Oscars. Het hoofdpersonage is gebaseerd op Kim Peek en Leslie Lemke, verstandelijk beperkte mannen met savantsyndroom. Geef de titel.

Goed zo !