Makkelijke pubquizvragen

6356 resultaten

Ze waren een openbaring voor de modale Belgische sportliefhebber afgelopen winterspelen in Peking: Hanne en Stijn Desmet. Hanne haalde zelfs vrij onverwacht de eerste individuele medaille voor een vrouw ooit binnen. In welke discipline deden broer en zus dat?

Goed zo !
regisseur Frankenweenie

De hond Sparky van het jongentje Victor Frankenstein wordt op een dag op straat doodgereden. Victor leert hierna op school over de elektrische impulsen in spieren en krijgt het idee om zijn hond via elektriciteit terug tot leven te wekken. Dat is de samenvatting van een Amerikaanse zwart-witfilm uit 1984. Welke regisseur, bekend om zijn donkere humor, regisseerde Frankenweenie?

Goed zo !
uitgestorven vogel

Doordat deze vogel al enkele eeuwen is uitgestorven, diersoorten als gevolg van de aantasting van de natuur door menselijk handelen. Het dier was staat hij symbool voor het verdwijnen van ongeveer een meter hoog en kon venijnig van zich afbijten met zijn grote snavel.. Hoe heet deze vogel die niet kon vliegen en die leefde op het eiland Mauritius.

Goed zo !
tennister
© si.robi

Deze roodharige dame is momenteel (2022) de tweede hoogst geplaatste Belgische op de WTA-ranking op de 55ste plek. Ze is 28 jaar en won in haar carrière al 8 WTA-titels. Haar partner - met wie ze regelmatig dubbelt - speelt ook tennis op professioneel niveau. Wat is de naam van deze uit Vilvoorde afkomstige sportvrouw, de vrouw op de foto dus?

Goed zo !
Prutelia Van Achterberg

De officiële naam van dit personage uit de Jommekesalbums is Prutelia Van Achterberg. Maar ze is beter bekend onder haar bijnaam. Het is tevens de titel van het derde Jommekesalbum uit 1959 waarin ze voor het eerst voorkwam. Wat is de bijnaam van deze dame, tevens één van de aartsvijanden van Jommeke?

Goed zo !
tijdschrift

De eerste editie van dit tijdschrift kwam uit op 3 maart 1923. Het verscheen oospronkelijk wekelijks en passinds maart 2020 tweewekelijks. Ook heeft het blad inmiddels internationale edities voor Europa, Azië en Canada, en een editie voor kinderen. Het blad is ook gekend voor de Person of the Year verkiezing. Welk tijdschrift zoeken wij?

Goed zo !
album The Beatles

Wat is de titel van het achtste studioalbum van de Engelse rockband The Beatles, uitgebracht in 1967, dat algemeen wordt beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke albums in de geschiedenis van de populaire muziek, en dat een iconische hoesontwerp heeft van Peter Blake en Jann Haworth?

Goed zo !
woestijndal Californië

Wat is de naam van het woestijndal in het oosten van Californië, die bekend staat als het droogste en heetste punt in Noord-Amerika, en die met 134 graden Fahrenheit het record houdt van de hoogste temperatuur die ooit ter wereld is gemeten?

Goed zo !
reuzentoekan

Op de foto zie je een dier met - in verhouding tot zijn lichaam - de grootste snavel van alle vogelsoorten ter wereld. De reuzentoekan gebruikt die snavel vooral voor warmteregulatie. De keratine op de snavel en de vele bloedvaatjes eronder helpen om lichaamswarmte af te voeren. Welk lichaamsdeel van de Afrikaanse olifant heeft ongeveer dezelfde functie als de snavel bij de reuzetoekan?

Goed zo !
Green Green Grass

Green green grass, is een nummer van een Britse singer-songwriter van 28 jaar. Hij had eerder hits met Budapest en Shotgun, die wereldwijd veel succes kenden. Deze zomer was hij een van de headliners op Pukkelpop. Wat is de naam van deze singer-songwriter?

Goed zo !
oprichter-huisauteur van het
© Instagram

Deze man is oprichter-huisauteur van het 'Echt Antwaarps Teater'. Daarnaast is hij bekend van populaire komedies op televisie zoals Chez Bompa Lawijt en Bompa. In deze laatste serie speelde hij zelfs samen met zijn vrouw en twee kinderen. Eén van deze twee kinderen, die tegenwoordig niet zo goed meer overeenkomt met zijn vader, is momenteel nog steeds een bekend Vlaams acteur. Wat is de familienaam van vader en zoon?

Goed zo !
app waarschuwen voor flitspalen en snelheidscontroles

Dit toestel was enkele jaren geleden, voor Waze en andere smarthphone-apps hetzelfde deden, heel populair voor de snelheidsduivels onder ons. Officieel is het een rijhulpsysteem. In de praktijk wordt het vooral gebruikt om leden van de community te waarschuwen voor flitspalen en snelheidscontroles. De ontwikkelaar bestaat nog steeds en heeft uiteraard de functionaliteiten inmiddels overgebracht naar een app. Hoe heet dit bedrijf?

Goed zo !
commercieel bedrijf maanvluchten

We gaan naar de maan! Niet enkel figuurlijk, maar NASA heeft te kennen gegeven om tegen 2025 weer een mens op de maan te willen zetten.
Voor deze maanmissies gaat NASA in zee met een commercieel bedrijf om de maanvluchten uit te voeren. Dat bedrijf bewees in 2020 al dat het in staat was om succesvol astronauten af te leveren in het Internationaal ruimtestation. Hoe heet dit bedrijf dat we ook kennen van de satelliettreintjes die regelmatig te zien zijn?

Goed zo !
chips Aldi

Wat is de naam van het huismerk van de chips van Aldi?

Goed zo !
Cola Aldi

Het merk dat we zoeken, is de Aldi-cola. Zelfs het blikje lijkt tegenwoordig een kopie van Coca cola. Wij willen graag de naam van het huismerk dat Aldi gebruikt voor hun frisdranken.

Goed zo !
Britse komische serie

We zoeken een Britse komische serie die geproduceerd werd tussen 1972 en 1985. De serie speelt zich af op de afdeling dames- en herenkleding van het fictieve Londense warenhuis Grace Brothers. Ze steekt op subtiele wijze de draak met de Britse klassenmaatschappij. Graag de Engelse titel.

Goed zo !
film uit 2013 met Matteo Simoni in de hoofdrol

In de top 20 van de meest succesvolle Belgische films ooit, gemeten aan de hand van het aantal bioscoopbezoekers, prijkt Stijn Coninx als enige 4 keer. Dat Koko Flanel, Hector en Daens in de top 5 staan, kon u vermoedelijk al raden. Wij zijn echter op zoek naar de titel van de vierde film die op plaats 16 staat. Hij kwam uit in 2013 met Matteo Simoni in de hoofdrol. Graag de titel.

Goed zo !
Japanse film uit 1954 van regisseur Akira Kurosawa

Deze Japanse film uit 1954 van regisseur Akira Kurosawa wordt algemeen beschouwd als één van de invloedrijkste films ooit gemaakt. In deze film groeien dorpelingen steeds dichter toe naar de samoeraikrijgers die zij hebben ingehuurd om hen te beschermen tegen een groep bandieten. De bekendste remake van deze film, maar dan in de setting van het Wilde Westen, is wellicht ‘the magnificent seven’ van regisseur John Sturges. Welke film zoeken wij?

Goed zo !
harttransplantatie

De 57-jarige Amerikaan David Bennett haalde begin 2022 het wereldnieuws. Hij onderging als eerste mens ooit een succesvolle harttransplantatie met een – weliswaar genetisch gemanipuleerd – dierlijk hart. Ondanks de initieel succesvolle operatie overleed Bennett enkele maanden later toch. De oorzaak is onduidelijk. Van welk dier, dat genetisch dichter bij de mens staat dan dat men misschien zou denken, ontving Bennet het hart?

Goed zo !
kledingstuk gemaakt uit bont, stof, pluimen of veren

Wij willen graag de naam van een kledingstuk gemaakt uit bont, stof, pluimen of veren. Vanaf circa 1820 komt het voor als een gangbaar modeartikel in gegoede milieus, maar tegenwoordig wordt het vooral gebruikt in het theater.

Goed zo !
cobra groep kunst

De Cobra-groep bestond officieel van 1948 tot 1951 en was de belangrijkste internationale avant-gardebeweging in de kunst van Europa direct na de Tweede Wereldoorlog. De naam van de groep die in 1948 in een café in Parijs werd opgericht, verwijst niet naar een slang, maar naar drie steden. Welke drie steden zijn dit?

Goed zo !
mythologie slangen

We zoeken de naam van een van de belangrijkste goden uit de mythologie van de Azteken. De naam van deze god van onder andere wind, water, lucht en vruchtbaarheid kan vertaald worden als gevederde slang of de waardevolle tweeling. Kenmerkend is zijn groene veerdos en zijn uiterlijk, dat lijkt op een slang of draak. Wie zoeken we?

Goed zo !
automerk logo slang

Een paard kennen we van bij Ferrari, maar er is ook een automerk dat een slang in zijn logo heeft. Welk in 1910 opgerichte automerk met een sportief imago is dit?

Goed zo !
film Lukas Dhont

Leo en Remi zijn twee dertienjarige jongens die een hechte vriendschap hebben. Plotseling wordt deze verstoord en Leo probeert te begrijpen wat er is misgegaan. Dit verhaal is geregisseerd door Lukas Dhont en kwam op het grote scherm in 2022. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
ontmijningsdienst van het Belgisch leger

Wat is de naam van de ontmijningsdienst van het Belgisch leger?

Goed zo !