Makkelijke pubquizvragen

6353 resultaten

Pubquiz vraag Sport 7551
© Dieter Haase

We gaan even de groene mat over het tafel spannen en biljarten. Mochten we uitkomen tegen deze man geboren uit 1968 dan zouden we geen schijn van kans maken. Zeker niet in driebanden, wat zijn absolute specialiteit is. Zijn palmares is eindeloos: Hij won in januari 2008 voor de vierde keer het Belgisch kampioenschap driebanden en won ook de Beker van België, de wereldbekermanche en drie keer de Superprestige. Vele zeges herhaalde hij in de toekomst. Welke absolute topatleet zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7550

We gaan even naar onze mossels kijken. We delen ze in in verschillende groepen. Voor de weekdierveelvraten koop je best goudmerk. Dat zijn de grootste. Voor wie mosselen graag met een tandenstoker eet heb je ‘extra’. Maar wat is de tweede grootste mosselmaat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7549
© Rafael Amado Deras

De volgende vraag is een korte sportvraag: Welke -duidelijk ex-sporter zien we hier op de foto?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7548

Een toneelschrijver, schrijver en zelfverklaard estheet die leefde van 1854 tot 1900 en die zoals een echte romanticus een getroebleerd en turbulent leven kende. The importance of being earnest is een bekend werk van hem, hier kan je het al weten. Misschien klinkt ‘the picture of dorian gray’ jullie nog meer bekend in de oren. Wie is nu weer de schrijver van deze werken. We vragen met stip voor -en achternaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7547

Op de foto zien we een jongen in een typische outfit voor een job binnen de hotelsector. Ze zijn verantwoordelijk om, meestal in iets chiquere hotels, uw bagage naar de kamer te brengen. Hoe heet zo’n bagagedrager nu weer?

Goed zo !
Pubquiz vraag Marvel 7546

We zoeken een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en oprichter van het superheldenteam de X-Men. Het personage werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor het eerst in X-Men nr. 1 in 1963. Hoewel de professor het grootste deel van zijn leven invalide is en in een rolstoel zit, is hij een van 's werelds sterkste mutanten. Hij is een zeer sterke telepaat, die gedachten kan lezen en beïnvloeden. Hij is ook een genie en een autoriteit op het gebied van genetica, mutatie en psychische krachten. Hij wordt soms professor X genoemd. Maar wat is zijn echte naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7545

De jaren 60. Alles was mogelijk. Een man op de maan, vrije liefde en nog veel meer. Een tuin onderhouden was ook heel gemakkelijk. Daarvoor had je maar één wondermiddel nodig. Dichloordifenyltrichloorethaan. Het product heeft een toxische werking op luizen, vlooien, muggen en vele andere insecten. Later bleek echter dat dit een heel schadelijk stof is voor mens en dier omdat het ophoopt in de vetten. Even was gas terugnemen dus. Het stofje wordt nog steeds gebruikt tegen Malariamuggen in Afrika. Hoe heeft deze Round-up van de jaren 60?

Goed zo !
Pubquiz vraag Keizers 7543

We zoeken de vijfde keizer van het Romeinse rijk die leefde van, 15 december 37 tot, 9 juni 68. Hij was de zoon van Gnaeus Domitius Ahenobarbus en Agrippina de jongere en via haar verwant aan Gaius Julius Caesar Octavianus (Augustus). Hij beriep zich erop een bet-achterkleinzoon van keizer Augustus te zijn. Het was een echt patéke. Tijdens zijn keizerrijk gebeurden vele slechte zaken waarbij de brand van rome in 64 toch de meest dramatische was. Welke keizer zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7542

Ze is dé droomvrouw: topchef en fotomodel. Vreemd dat ze met Paul Jambers is getrouwd. Ze begon haar carrière als fotomodel en presentatrice maar koos later voor het pad als kokkin. Ze schreef tal van boeken over lekker en gezond koken. Enkele titels: Mijn Pure Keuken 2, Puur Genieten 1 & 2, Puur Eten 1 & 2. Ze heeft ook haar eigen keramische lijn. Wie zoeken we hier? We vragen voor -en achternaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 7541

Dit is een Mexicaans en Amerikaans animatie-kinderprogramma dat sinds 2004 op de Vlaamse televisiebuizen verschijnt. Het gaat over een guitig jong meisje dat allerlei zaken moet oplossen. Zo zegt ze vaak ‘Zwieber niet stelen!’. Het hoofdpersonage spreekt Nederlands en Engels, omdat ze tweetalig opgevoed wordt. In dit programma kunnen door de jonge kijkers ook de eerste woorden Engels geleerd worden. Wat is nu weer de naam van deze serie, vernoemd naar het personage?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 7540

Het object dat geprojecteerd wordt is een HDMI-dongle die men in de televisie plaatst en met wifi verbindt. Hierna kan men content van verschillende bronnen afspelen. Het apparaat is via smartphone of tablet te bedienen. Het apparaat is sinds maart 2014 in Nederland en België beschikbaar. Steeds meer populaire Android en iOS-apps werken met het apparaat, zodat men foto’s, video’s, muziek en zelfs computerspellen kan afspelen op het grote scherm van de televisie. Hoe heet object?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren Vogels 7538

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een vogeltje. Het is een zangvogel die in vrijwel heel Eurazië voorkomt. Het vogeltje is 16,5 tot 19 cm lang (inclusief staart). Het is een slanke vogel met smalle, zwart-witte staart die hij voortdurend op en neer beweegt. Een volwassen mannetje heeft een kenmerkend zwart-wit patroon op de kop. De streek rond het oog is wit, de kopkap en het borststuk zijn zwart. De meest voorkomende ondersoort heeft een grijze rug. Welke veel geziene gast zien we op het scherm?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een prestigieuze prijs voor de beste speelfilm op het jaarlijkse Filmfestival van Berlijn. Hij wordt uitgereikt aan de regisseur. Bekende films die deze prijs kregen zijn: 12 angry men, rain man en gegen die wand. De laatste was synonymes, een Franse film. Welke prijs zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 7536

We zoeken een stof van Tiroolse oorsprong. Het is een waterdichte, kortharige uit wol vervaardigde stof, voor het eerst geproduceerd door boeren in Oostenrijk. De stof is gemaakt van de ruwe, olieachtige wol van bergschapen en heeft een traditionele blauwgroene kleur. De naam is afgeleid van het Middelhoogduitse waar het woord 'grof doek' betekent. Om de stof te produceren, worden sterke garens tot een doek geweven. Vervolgens ondergaat deze doek een langdurig proces waarbij de stof krimpt en steeds compacter wordt. Uiteindelijk krijgt het een viltachtige textuur. Vervolgens wordt de stof meermaals geborsteld zodat ze een goede warmte-isolatie, soepelheid, winddichtheid en duurzaamheid verwerft.

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 7535

Van welk schoenmerk zien we hier een model?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nobelprijs 7534

Tijd voor keiharde wetenschap. We zoeken namelijk een echte klepper uit ons wetenschappelijk verleden. Geboren in 1885 en bijzonder getalenteerd op gebied van theoretische natuurkunde en scheikunde. Hij ontving trouwens de nobelprijs voor de natuurkunde in 1922. Hij wordt algemeen gezien als een van de grondleggers van de atoomfysica. Waar Ernest Rutherford als groot experimentator veel over de interne opbouw van het atoom ontdekte, was het de grote verdienste van hem om een theoretische grondslag voor dit nieuwe atoommodel te formuleren, waarmee hij tevens een grote bijdrage leverde aan de meest spraakmakende tak van fysica in de 20e eeuw: de kwantummechanica. Welke wetenschapper, gestorven in 1962, zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7532

We beginnen deze elementaire ronde met een beetje geschiedenis. Ik zoek de Amerikaanse naam voor een buurtcinema die aan het begin van de 20e eeuw zijn intrede deed in de VS. Men kon er voor 5 dollarcent een film van ongeveer een kwartier gaan bekijken. Vaak waren er ook pianisten om de film te begeleiden. Hoe noemt zo’n cinema? De naam kunnen jullie ook kennen van een TV-zender voor kinderen en jonge tieners.

Goed zo !

We zoeken een voormalige voetballer en een huidig voetbalcoach. Wat is zijn achternaam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games app 7530

COC is een gratis strategiespel uit het genre massively multiplayer online game dat in-app aankopen bevat. De eerste versie werd uitgebracht op 2 augustus 2012. De gameplay gaat als volgt: De speler bouwt een aantal gebouwen voor het opslaan van goud, elixir en duister elixir en het trainen van manschappen. De speler mijnt het goud en pompt de waardevolle stof elixir op uit de grond. Door omliggende dorpjes en kampen te plunderen groeit de schatkist. Stammen uit de omgeving kunnen het dorp van de speler ook aanvallen. Het is dus belangrijk om je dorp te verdedigen door verdedigingswerken te bouwen. Bij een gewonnen aanval krijgt de speler trofeeën en bij een verloren aanval verliest hij trofeeën. Welk spelletje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7529

Sergio Herman: naast sterrenchef ook entrepreneur en visionair. Zo kreeg hij het briljante idee om een luxefrituur te stichten. Kwalitatieve frieten, originele vlezekes en handgemaakte sauzen zoals truffelmayonaise. Welke naam gaf hij deze restaurants? In Gent vind je eentje op de groentemarkt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7528

Welk object zien we hier?

Goed zo !

Puccini is een onwaarschijnlijk getalenteerde en bekende componist. Veel van zijn opera’s zullen hoogvliegers blijken. Ook de opera die wij zoeken. De Opera beleefde trouwens zijn première op 1 februari 1896 in het Teatro Regio in Turijn. We fietsen even door het verhaal: Een jonge dichter, Rodolfo, woont samen met een schilder, Marcello, een musicus, Schaunard, en een filosoof, Colline, op een etage in de binnenstad van Parijs. Zij maken vanalles mee. De grondtoon is de verstikkende armoede in de hoofdstad. Maar ook de liefde. Spoiler: op het einde sterft mimi. Welke opera zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 7526

We zoeken een naam voor een aantal verwante stoffen. Wij geven jullie drie beschrijvingen, jullie moeten ons maar één antwoord geven.

  • een dikke, melkwitte emulsie: het sap van de Braziliaanse rubberboom, of van vergelijkbare planten zoals Castilla elastica
  • natuurrubber dat (nog) niet gevulkaniseerd is: een vaste, maar nog flexibele substantie die uit dit sap van de rubberboom kan worden gemaakt, en die vroeger de basis was van alle rubberproducten, zoals rubberen ballen, luchtbanden, het condoom, handschoenen en sexy kleding
  • het woord wordt ook vaak gebruikt om een type verf mee aan te duiden.
Welke naam/gemeenschappelijke term zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7525

Waarom niet een beetje internationale literatuur om verder te gaan? We zoeken een boek van Harriet Beecher Stowe en één van de bekendste boeken uit de canon van de Amerikaanse literatuur en een aanklacht tegen de slavernij. Het werd in 1852 gepubliceerd. Jullie krijgen van ons de cover. Krijgen we van jullie de naam (Nederlands) van dit boek?

Goed zo !

Dat Europa er niets linkser op wordt moeten we u niet vertellen. Daar zorgt ook deze Française voor. Deze 51 jarige dame trad in de voetsporen van haar vader en is sinds 2011 voorzitter van het rechtse Rassemblement National. Wat is haar naam?

Goed zo !