Moeilijke pubquiz vragen ontspanning

37 Moeilijke quizvragen over Ontspanning

Hoe heet de door IBM ontworpen schaakcomputer? Deze computer werd bekend omdat hij twee matches tegen Garri Kasparov, de sterkste schaker ter wereld, speelde. Deze computer was de sterkste computer die ooit tegen een wereldkampioen speelde.

Goed zo !


Quizvraag Schaken IBM 1990

Dit spel is lange tijd een uitdaging gebleven voor computerprogramma's. Waar een schaakcomputer al in 1996 de regerend wereldkampioen kon verslaan, Deep Blue van IBM tegen Gary Kasparov, is men met dit spel pas in 2015 beland op een punt dat software ontwikkeld door DeepMind (en gekocht door Google) instaat was om de huidige Europees kampioen te verslaan. Hoe heet dit Oost-Aziatisch spel?

Goed zo !


Quizvraag Uitvinders 1903

In Brugge kunnen toeristen met dit ding op een vrij veilige manier de historische stad ontdekken. Vrij veilig, want Jimi Heselden, een 62-jarige multimiljonair en eigenaar van het Amerikaanse bedrijf dat deze gemotoriseerde steps maakt, reed er zelf mee van een rotsklif en donderde in een lagergelegen rivier. Hij overleefde het ongeval niet. Hoe heet dit maffe spul?

Goed zo !


Quizvraag Games Nintento Mario Bross 1827

Dit fictieve wezen is een kruising tussen een draak en een dinosaurus dat we vooral kennen uit verschillende Nintendo spellen. Het wezen, waarvan de naam in het Japans “beter", "best" of "gelukkig" betekent, deed in 1992 zijn intrede in het spel Super Mario World. Naam graag van dit wezentje.

Goed zo !


Hoeveel kleuren moet je in het spel Trivial Pursuit winnen?

Goed zo !


Hoeveel velden zijn er aanwezig op het bord van het Monopolyspel?

Goed zo !


Quizvraag Spellen 1303

Wat is het hoogste cijfer bij het roulettespel?

Goed zo !