Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Moeilijke pubquiz vragen sport

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Tennis 6517

© Moroccan sky


Deze Marokkaanse tennisser was prof van 1990 tot 2005. Zijn hoogste ranking op de ATP was de 14 de plaats in 2003. Hij won in zijn carrière vijf ATP-titels: Amsterdam, Boekarest, Doha, Casablanca en München. Hij bereikte zowel in de Australian Open als in de US Open tweemaal de kwartfinale. In eigen land werd hij in 2003 verkozen tot populairste society-figuur. Wie is deze nu 47-jarige tennisser?Bij deze teamsport wordt twee tegen twee gespeeld. De minitrampoline wordt in het centrum van de twee teams geplaatst. De bal wordt met een service in het spel gebracht, zoals bij volleybal. Het verschil bij deze sport is dat de bal óp het net wordt gericht in plaats van erboven te slaan. Eens de bal actief in het spel is, verplaatsen de spelers zich naar wens. Elk team mag maximaal drie passen uitvoeren alvorens de juiste werphoek naar de trampoline te vinden. Het doel is om de bal zo in het verend net te richten dat de tegenstanders ze niet kunnen vangen. Dit teamspel is hoofdzakelijk bedoeld om het werpen, aanraken, de reactiesnelheid en 360° bewegingen te bevorderen. Welke sport?Quizvraag Sport 6452

© jason sager

Nino Schürter en Lars Förster wonnen deze wedstrijd in 2019 bij de mannen, Anna van der Breggen en Annika Langvad deden het bij de vrouwen. Het gaat hier om een zware zevendaagse mountainbikewedstrijd voor duo’s in Zuid-Afrika. De wedstrijd werd voor de eerste keer georganiseerd in 2004 en gaat meestal door in de maand maart. Wat is de naam van deze mountainbikewedstrijd?


Een pittige sportvraag. We kijken eerst naar een filmpje. Deze beweging is een specifieke dribbel die dermate snel gaat dat de verdediging struikelt of valt. In het Engels hebben ze hier een mooie term voor. Dewelke?Dit clipje uit de Simpsons is misschien een verwijzing naar een Japanse turner, geboren in 1950. Hij nam deel aan de Olympische Zomerspelen 1976. Tijdens zijn vloeroefening brak hij zijn knie maar hij turnde door en haalde met een gebroken knie een 9,5 op het paard met bogen en een 9,7 aan de ringen. Na het uitvoeren van een perfecte landing, zakte hij in elkaar van de pijn. Uiteindelijk won, mede dankzij zijn prestatie, Japan de gouden medaille met een voorsprong van 0,4 punten op de Sovjet-Unie. Graag de naam van deze Japanner?

Deze Amerikaanse basketballer werd geboren in 1928. Hij speelde het grootste deel van zijn carrière voor de Boston Celtics, van 1950 tot 1963. Hij werd naast Bill Russell de belangrijkste speler in het team, dat aan het begin van de jaren vijftig en zestig de competitie domineerde. Hij won met z’n ploeg de kampioenschappen in 1957, 1959, 1960, 1961, 1962 en 1963. Hij werd verkozen tot MVP in 1957. De man was ook gekend voor zijn flashy stijl, en introduceerde verschillende bewegingen die we tegenwoordig in het basketbal voor vanzelfsprekend nemen. Hoe heet deze basketter uit de oude doos?Quizvraag Sport 5884

In 1980, toen de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, stonden de USA en de Sovjet-Unie tegenover elkaar in het ijshockey tijdens de Olympische Spelen in Lake Placid. Hoewel beide teams uit amateurs bestonden, speelden de Russen op een veel hoger niveau en stonden zij bekend als een dominante kracht binnen het ijshockey. De Verenigde Staten wonnen de wedstrijd echter tegen alle verwachtingen in met 4-3 en zouden later de gouden medaille winnen. Deze wedstrijd tegen de Russen ging de geschiedenis in onder een bijnaam. Het is die bijnaam die we van u willen weten. Liefst in het Engels, maar als u hem vertaalt naar het Nederlands, willen we dat ook wel goedkeuren.Quizvraag Sport 5648

© Dejongfreek

We zoeken een spectaculaire dynamische en relatief nieuwe sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Een zomerse sport die is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië, Zuid-Amerikaanse vibes zijn dan ook onmisbaar.
Quizvraag Sport 5323

© Lothar Spurzem

We zoeken de familienaam die enkele bekende sportmannen delen: Sebastian is een Duits oud-wielrenner, Michael debuteerde in 2013 in het Zwitsers voetbalelftal terwijl Noa bij Ajax speelt. De Duitser Hermann reed in 1953 en 1954 2 Grands Prix voor de teams Maserati en Mercedes-Benz.

'Can you twerk?' Dat is de vraag die dj Martin Solveig vroeg aan de aller eerste vrouw die de gouden bal won. Wat is de naam van deze 23 jarige Noorse voetlbalster?