Pubquiz vraag 1700 Literatuur

Quizvraag Boeken Auteurs 1700

Wie is de schrijver van het boek 'de reis rond de wereld in 80 dagen'? Hij was vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde.

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Boeken

Quizvraag Literatuur

Van dit prentenboek voor kleuters, geschreven door Eric Carle zijn al miljoenen exemplaren verkocht. In het verhaal wordt een dier gevolgd, dat zich door een bonte verzameling objecten heen eet, zoals ijsjes, salami, watermeloen en een lolly. Hoe heet dit boekje, dat al in meer dan 50 talen is vertaald?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Wie is de schrijver van het boek Pippi Langkous?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

We zijn op zoek naar een hoofdfiguur uit een gelijknamige boekenreeks geschreven door Henri Arnoldus. Het gaat over een postbode die in zijn dorp Keteldorp heel wat gekke avonturen beleeft. Graag de naam van deze postbode?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Beginnen doen we met een literatuurvraag. Om niet heel de plot van het verhaal te verklappen beperken we ons tot deze tips: De hoofdpersonages heten Erik en Olga, het verhaal van de hand van Jan Wolkers en de verfilming van het boek is met ruim 3,3 miljoen bezoekers de succesvolste Nederlandse bioscoopfilm aller tijden. Welk boek zoeken we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Welke Waalse schrijver beweerde dat hij meer dan duizend vrouwen had gehad?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Je ziet een afbeelding van een boekenserie geschreven door Patrick Lagrou en geïllustreerd door Marijke Meersman. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar. Het zijn avonturen met dolfijnen. De reeks begon in 1992 en was in 2012 aan haar tiende deel toe. Het zijn aparte verhalen, maar vanaf boek 5 volgen ze elkaar zowat rechtstreeks op. Boek 9 maakt het verhaal van boek 8 af. Deze boeken verschenen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en de Verenigde Staten en Canada. Graag de titel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Generaties Vlamingen en Nederlanders zijn met de poëzie en verhalen van deze in 1995 overleden schrijfster opgegroeid. Dankzij kinderboeken als Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet is haar werk tot het collectieve geheugen gaan behoren. Haar naam graag.

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

We zijn we op zoek naar de naam van een boek van Herman Melville. Het gaat over de jacht op een witte potvis. Het verhaal is gebaseerd op melville's eigen ervaringen als walvisvaarder. Hoewel het boek bij verschijning in het jaar 1851 flopte, geldt deze nu als een echte klassieker.We zoeken de titel van dit boek.

Bekijk antwoord