Pubquiz vraag 1722 Geschiedenis

Quizvraag Caesar Romeinse Rijk 1722

De Eburonen waren ten tijde van Caesar een beruchte volksstam die omstreeks 54 voor Christus Het romeinse rijk aardig toetakelde onder leiding van hun meest bekende leider en koning. Wie was die koning?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis

We zijn op zoek naar de naam van een Amerikaans slagschip dat de bijnaam "Mighty Mo" of "Big Mo" heeft. Op het schip werd de overgave van Japan getekend, waarmee officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Zoals alle slagschepen in die tijd werd ook dit schip genoemd naar één van de Amerikaanse staten. Indien u weet welke staat hier in het rood werd gemarkeerd, kent u ook de naam van het schip. Welke is dat?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Deze bataljonarts raakte in 1942 zwaargewond en na zijn genezing werd hij in 1943 werkzaam in het concentratiekamp Auschwitz. Hij werd berucht door zijn wrede medische experimenten op gevangenen. Eén van zijn experimenten had als doel een Siamese tweeling te maken door een eeneiige tweeling aan elkaar te naaien – een experiment dat overigens faalde, evenals de proefneming een blauwe stof in de ogen te injecteren om ze "Arisch" te maken. Wat was de bijnaam van deze dokter?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

In welk jaar werden de Verenigde Staten van Amerika onafhankelijk?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

We zoeken een vrouw die haar toekomstige man voor het eerst ontmoette in 1929. Aan haar zus omschreef ze hem als "een heer van zekere leeftijd met een grappige snor en een hoed". Ze was echter niet zijn enige vriendin en mede ingegeven door jaloezie, schoot ze zichzelf in 1932 in de hals. Haar zus vond haar bloedend op de grond en haar leven werd gered. In 1935 ondernam ze een nieuwe poging, nu met een overdosis slaappillen. Ze werd voor de tweede keer gered. 10 jaar later, de dag na haar trouw, pleegden ze tenslotte samen zelfmoord. Wat is de naam van de vrouw?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Deze koningin van de 18e Dynastie van Egypte heerste als Grote koninklijke vrouwe aan de zijde van Achnaton in de periode 1352 v. Chr. tot 1338 v. Chr. Haar naam betekent de mooie is gekomen. In het museum van Berlijn is de buste op de foto in het echt te bewonderen. Wat is de naam van deze koningin?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Deze man werd geboren in 1469 in een Portugees dorpje Sines. Op 8 juli 1497 vertrekt hij, met vier schepen en 118 bemanningsleden richting Kaap de Goede Hoop op zoek naar een goede vaarroute naar India, Hij wijkt echter af naar het Westen waardoor hij in feite dichter bij Zuid Amerika is dan bij Afrika. Uiteindelijk neemt hij weer de goede koers aan en komt hij aan in Calicut op 23 mei 1498. Nadien zal hij nog 2 x naar India reizen waar hij verschillende dorpen probeert te plunderen. Wie is deze man?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Tussen de berg Li en het hedendaagse Xi’an ligt een UNESCO werelderfgoed. Het betreft een archeologische vondst van grafgiften die werden meegegeven aan de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Het gaat om een 8000 tal figuren op ware grootte gebouwd, met verschillend uniform en haarstijl, afhankelijk van hun graad, en getooid met echte wapens. Er wordt gezegd dat de krijgers gebaseerd zijn op echte mensen, ieder gezicht heeft verschillende eigenschappen en expressies. Hoe heet deze archeologische vondst dat in 1974 werd ontdekt door enkele boeren die een put aan het graven waren?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

“Zoals een paleis een beerput nodig heeft, zo heeft de wereld hoeren nodig.” Het is geen wijsheid die u als excuus kan gebruiken bij uw vrouw, maar wel een uitspraak van een Italiaans filosoof en theoloog, die tot de scholastici wordt gerekend. Hij leefde van 1225 tot 1274 en wordt gezien als de meest invloedrijke denker op theologisch gebied uit de middeleeuwen. Zijn belangrijkste werk is Summa Theologiae, waaraan hij werkte tot 1 jaar voor zijn overlijden. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord