Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 1775 Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 1775Wat is de naam van de eed waarin artsen zichzelf verplichten bepaalde beroepsregels te zullen handhaven? De eed is opgesteld in het Oudgrieks en is vernoemd naar de Griekse arts, die omstreeks 400 v.Chr. zijn leerlingen van het Asklepieion op het eiland Kos deze belofte liet afleggen.
Pubquiz vragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Hoe heet de opening tussen de delen waaruit de schedel is opgebouwd (de schedelbeenderen)? De meeste pasgeboren kinderen hebben er twee: de grote en de kleine.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Deze zeldzame, autosomale dominante verouderingsziekte wordt veroorzaakt door een mutatie in het LMNA-gen. De ziekte is zeer zeldzaam en treft naar schatting 1 op de 4 miljoen geboren kinderen. Welk woord komt uit het Grieks en betekent: "sneller oud worden"?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Welke infectieziekte is genoemd naar een dorp in de Amerikaanse staat Connecticut? In 1975 brak in een dorp in deze staat een epidemie uit. De ziekte is ook bij ons gekend en kan leiden tot aandoeningen van het zenuwstelsel, hart en gewrichtsaandoeningen. De ziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia, welke ziekte zoeken we?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Natuurvolkeren hebben aanzienlijk minder problemen met de dierenfobie die we zoeken, dan de Westerse samenleving. Wij zoeken de fobie met de beschrijving “overdreven angst voor spinnen en spinachtigen”.