Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 2615 Religie

Quizvraag Joden 2615Bij de ceremonie van een Joods huwelijk staan bruid en bruidegom samen onder een aan vier palen bevestigd baldakijn dat in de sjoel (synagoge) of buiten, onder de sterrenhemel, wordt opgesteld. Wat is de naam van deze tent?
Pubquiz vragen over Joden

Quizvraag Religie
We zijn op zoek naar de belangrijkste en heiligste dag van het Joodse geloof. De dag wordt omschreven als de grote verzoendag. De dag valt op 10 tisjri op de joodse kalender en dat zal in 2017 plaatsvinden op 30 september. Op deze dag is het verboden om te eten en te drinken, zich te wassen en seksuele omgang te hebben. Ook mag de orthodoxe jood geen leren schoenen dragen. Zo laat hij zien dat hij de heiligheid van de aarde respecteert.
Quizvraag Religie
Wat is de naam van de ideologie die een Joods thuisland of Joodse staat ondersteunt in het gebied waar in vroegere tijden de Israƫlitische koninkrijken Israƫl en Judea lagen? De naam van deze ideologie komt van de berg waarop koning David Jeruzalem zou hebben gesticht.
Quizvraag Religie
Hoe heet het hoofddeksel dat bij de Joodse mannen gedragen wordt? Andere termen zijn kippa en jarmoelke.
Quizvraag Religie
De joden hun klaagmuur, de christenen hun bedevaartsoorten, maar hoe noemt men het centrale heiligdom van de islam? Het monument staat in de Grote Moskee in het bedevaartsoord Mekka en staat ook wel bekend als Bayt Allah ("Huis van God"). Jaarlijks maken miljoenen moslims de hadj of pelgrimstocht naar Mekka om een rondgang te doen rond dit rechthoekig gebouw, hoe noemt dit gebouw?