Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 3079 Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 3079In deze fase van de slaap zijn de hersenen bijzonder actief en de spieren volledig ontspannen, waardoor men ook spreekt van de paradoxale slaap. Het is ook de fase van de slaap waarin we dromen. Hoe heet deze fase van de slaap, die gepaard gaat met horizontale en verticale oogbewegingen?
Pubquiz vragen over Geneeskunde en lichaam

Quizvraag Geneeskunde en lichaam
Flebotomie is een geneeskundige methode waarbij men bloed onttrekt van een ader. In de Oudheid en de Middeleeuwen deed men dit in de veronderstelling een ziekte of kwaal te verhelpen. In de moderne geneeskunde past men dit nog toe om een te hoge voorraad ijzer van patiƫnten terug tot normale waarden te brengen. We zijn op zoek naar een synoniem voor flebotomie dat vandaag veeleer figuurlijk gebruikt wordt om een groot verlies te benoemen.
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
De Japanse celbioloog Yoshinori Ohsumi heeft in 2016 de Nobelprijs voor Geneeskunde gewonnen. Dit voor zijn onderzoek naar cellen die zichzelf afbreken zodat een organisme een tijdlang in leven kan blijven zonder voedsel. Hoe noemt dit proces?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
We zijn op zoek naar een aandoening waarbij tijdens de slaap perioden van ademstilstand of ernstig verzwakte ademhaling meer dan 5 keer per uur voorkomen. Na een onderbreking in het ademhalen volgt een periode van min of meer normaal ademen waarna er weer perioden van ademstilstand komen. Patiƫnten slapen zeer onrustig en hebben mechanische ademhalingsondersteuning nodig om ervoor te zorgen dat er geen ademstilstanden meer optreden. Hoe heet die aandoening?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam
We zoeken een medische term van 6 letters. Het omschrijft een toestand waarbij er een te laag gehalte aan rode bloedcellen is, we noemen het ook wel eens bloedarmoede.