Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag lichaamsverhoudingen Leonardo Da Vinci

Quizvraag Wetenschap 4113Hier zie je een voorstelling van de lichaamsverhoudingen van de mens. Deze afbeelding staat op de Italiaanse €1-munten en werd getekend door de al eerder vermelde Leonardo da Vinci. Maar Leonardo haalde de mosterd uit de geschriften van een Romeinse architect. Die legde uit dat het lichaam precies in een cirkel of vierkant past, met de navel als middelpunt. Zo zou de lengte van iemands uitgestrekte armen ook gelijk zijn aan zijn totale lichaamslengte. De benaming van deze afbeelding is ook afgeleid van de naam van de Romeinse architect waar Da Vinci zijn inspiratie haalde. Graag de naam van dit soort klassieke afbeeldingen die de lichaamsverhoudingen van de mens in kaart brachten.
Pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap
Welke natuurkundige kreeg in 1921 de Nobelprijs voor natuurkunde voor zijn werk aan het foto – elektrisch effect? Hij is vooral bekend voor een andere theorie. Het jaar 1905 staat bekend als het wonderjaar van deze natuurkundige.
Quizvraag Wetenschap
Vuurvliegjes, glimwormen en sommige diepzeebewoners stralen licht uit. Hoe noemen wij het uitstralen van licht door zulke organismen?
Quizvraag Wetenschap
Een Big Mac bevat er 257, een flesje Jupiler 108 en een appel gemiddeld 52. Calorieën. Heel veel mensen tellen ze tegenwoordig en het is ook verplicht voor voedingsproducenten om ze op het etiket van hun producten te vermelden. Toch is de calorie een verouderde eenheid voor energie. Want energie wordt tegenwoordig in het SI-stelsel in iets anders uitgedrukt, dat óók terug te vinden is op de etiket van etenswaren. Maar wat?
Quizvraag Wetenschap
We zoeken een wiskundige constante waarvan de waarde de verhouding is tussen de omtrek en de diameter van een cirkel.