Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 4337 Algemeen

Quizvraag Middeleeuwen 4337De enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem bevindt zich in Gent. Wat is de naam van deze burcht, dat ook voorkomt in het lied 'Vlaanderen boven' van Raymond van het Groenewoud?
Pubquiz vragen over Middeleeuwen

Quizvraag Geschiedenis
“Zoals een paleis een beerput nodig heeft, zo heeft de wereld hoeren nodig.” Het is geen wijsheid die u als excuus kan gebruiken bij uw vrouw, maar wel een uitspraak van een Italiaans filosoof en theoloog, die tot de scholastici wordt gerekend. Hij leefde van 1225 tot 1274 en wordt gezien als de meest invloedrijke denker op theologisch gebied uit de middeleeuwen. Zijn belangrijkste werk is Summa Theologiae, waaraan hij werkte tot 1 jaar voor zijn overlijden. Wat is zijn naam?
Quizvraag Geschiedenis
We zoeken de Nederlandse naam van een marteltuig. Het is eigenlijk niet meer dan een kast, vaak in de vorm van een mens, met pinnen erin. Als men die kast sluit, wordt de inzittende gespiest. Hopelijk is hij direct dood, want anders ziet hij nog even af tot hij doodgebloed is. Hoe heet dit marteltuig in het Nederlands?
Quizvraag Aardrijkskunde
Wat is de bijnaam voor een inwoner van Poperinge? Deze bijnaam vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen en verwijst naar zijn koppigheid. Sinds 2011 wordt er een bier met dezelfde naam gebrouwen door Brouwerij De Plukker in Poperinge.
Quizvraag Aardrijkskunde
In lijstjes met top-reisbestemmingen buiten de grote landen duikt deze havenstad de jongste jaren wel heel vaak op. De Montenegrijnse stad van zo’n 23.000 inwoners, gelegen aan de gelijknamige baai, is tevens UNESCO-werelderfgoed en staat onder meer bekend om haar vele kerken, die u kan vinden in het goed bewaard gebleven Middeleeuwse stadscentrum, de Stari Grad. Wanneer je er passeert, beklim dan zeker ook eens de heuvel naar het fort van Sveti Ivan, van waaruit je dit prachtige uitzicht hebt. Welke stad of baai?