Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 4761 Muziek

Quizvraag Muziek 4761

© Wikpedia


We zoeken de naam van een Nederlandse rockband die internationaal succes heeft gehad met hits als Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles. Hun albums droegen de namen Moontan en Cut.
Pubquiz vragen over Muziek

Quizvraag Muziek
Deze muziekvorm ontstond in het begin van de 20 ste eeuw onder de Creoolse bevolking van Zuidwest-Louisiana, onder invloed van Franssprekende Cajuns. De up-tempo muziek wordt gedomineerd door accordeon en wasbord, maar ook gitaar, drums en koperblazers maken er deel van uit. In de jaren '50 raakte de muziek wijder bekend, niet in de laatste plaats dankzij de "King" Clifton Chenier. Dankzij de jaren-'80-hit My Toot Toot van Rockin' Sidney kwam deze muziek weer even opnieuw in de belangstelling. Welke muziekvorm?
Quizvraag Muziek
Deze Nederlandse zangere is overleden op 78 jarige leeftijd. Ze zong veel vertaalde nummers van Jacques Brel en werkte vaak samen met Ramses Shaffy. Met hem boekte ze haar grootste succes: "Pastorale". Wat is haar naam?
Quizvraag Muziek
Het Zuid-Afrikaans nummer Jerusalema is ondertussen een wereldhit dankzij het aanstekelijk dansje. Het is super populair op TikTok. Weet jij van welke Zuid-Afrikaanse DJ dit nummer is?
Quizvraag Muziek
Welke Franse zangeres stierf op 7 januari 2018 aan de gevolgen van kanker. Ze is onder andere bekend van haar relaties met Claude Fran├žois en Michel Berger.