Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 5656 Eten en drinken

Quizvraag Groenten 5656



De groente die u hier ziet is een knol en familie van de zonnebloem. Ze is voedzaam en licht verteerbaar en erg gezond. Door de vele belangrijke bouwstoffen is het heilzaam bij verstopping, reuma en jicht. Ook voor mensen met diabetes, want bij de vertering komt geen glucose vrij. De groente wordt ook wel topinambour genoemd.




Pubquiz vragen over Groenten

Quizvraag Eten en drinken
We zoeken de naam van deze plant die tot de slasoorten behoort en nauw verwant is aan witlof. In de handel vindt men twee soorten. De groente heeft een licht bittere smaak. De groente kan rauw of gekookt worden gegeten, apart of als stamppot
Quizvraag Eten en drinken
Van oorsprong groeide deze groente in  Noord-Amerika.Er zijn diverse rassen van deze plant, die onder andere in hoogte kunnen verschillen van ongeveer 1,5 m tot 3,5 m. De knol – het deel dat opgegeten wordt - heeft slechts een dunne schil en schillen is niet nodig. Het kan rauw, bijvoorbeeld als salade, gegeten worden. De smaak van de knol is lichtelijk zoet, notig en heeft iets van een  artisjok. De witte of roze knollen verkleuren aan de lucht snel naar bruin. Ze kan gewoon gekookt worden en zo gegeten. Welke vergeten groente zoeken we hier?
Quizvraag Eten en drinken
Een vergeten groente. Je krijgt die groenrode bladeren nooit op je bord. De smaak komt deels overeen met spinazie. De stengels kunnen verschillende kleuren aannemen: wit, geel of rozerood. Graag de naam aub.
Quizvraag Eten en drinken
Het is gemakkelijk te herkennen aan de schotelvormige bladeren. Het kan rauw gegeten worden als salade of als smaakmaker door een salade of rauw door een stamppot in plaats van rauwe andijvie. Het is een bron van vitamine C, calcium, ijzer en magnesium.