Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 571 NatuurkundeHoeveel nekwervels heeft de mens?
Pubquiz vragen over Natuurkunde

Quizvraag Natuurkunde
We zouden nu de afkorting van scheikundige elementen hassium, meitnerium en gadolinium kunnen vragen, maar dat gaan we niet doen, omdat soms de meest eenvoudige vragen ook de moeilijkste zijn. Wat is de naam van de Russische grondlegger van het periodiek systeem, naar wie ook de tabel werd vernoemd? Voornaam én achternaam moeten correct zijn!
Quizvraag Natuurkunde
Het seizoen waarin orkanen voor kunnen komen in de Atlantische Oceaan duurt officieel van 1 juni t/m 30 november. De meeste activiteit vindt normaal gesproken plaats in de maanden augustus, september en oktober. We hadden dit jaar reeds Andrea, Barry en Chantal. Wat is de naam van de 4de orkaan/tropische storm die eind augustus 2019, begin september lelijk huis hield in oa de Bahama’s, Florida, Noord- en Zuid Carolina?
Quizvraag Natuurkunde
We zoek de naam van deze paddenstoel. Zijn hoed, die wat op een sandwich lijkt, is aan de onderkant bedekt met een netwerk van fijne buisjes in plaats van de lamellen waar de sporen op zitten. Welke boleet, die men vaak in dennenbossen aantreft, is dit?
Quizvraag Natuurkunde
Iedereen kent de relativiteitstheorie E=mc2, die Einsteen in 1905 publiceerde. 10 jaar later schreef hij de algemene relativiteistheorie over zwartekrachtgolven. Deze golven werden in 2014 voor het eerst waargenomen. Met welke detector gebeurde dit?