Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 6521 Fauna

Quizvraag Fauna 6521

© A.Savin


Uiterlijk lijken ze nog het meest op bavianen. Ze komen uitsluitend voor in het Ethiopische hoogland, waar ze leven in grote luidruchtige groepen onder leiding van een dominant mannetje, dat te herkennen is aan zijn lange wapperende manen op de schouders en de felle rode vlekken op de borst. Het is de enige apensoort die graast. Ze zijn ook uniek omdat het de enige primatensoort is die dezelfde lipbewegingen kan maken met bijhorende klanken zoals de mensen. Welke apensoort?
Pubquiz vragen over Fauna

Quizvraag Fauna
Willie Wortel is waarschijnlijk de bekendste in zijn diersoort, die ook centraal staat in de Oegandese vlag. Voor welk dier zijn er ook al heel wat Japanners geplooid?
Quizvraag Fauna
Na Naya is er een tweede wolf die sinds deze zomer in ons land rondloopt. Volgens DNA-onderzoek is het wel degelijk een mannetje. Wat is de naam die deze wolf kreeg?
Quizvraag Fauna
Deze vlinders zijn witte, middelgrote vlinders met een beperkte zwarte tekening op de vleugels. Er zijn drie soorten die deze naam krijgen. Een grote, een kleine en een kleine geaderde. Ze zijn niet zo kieskeurig op vlak van biotoop. Je vindt ze immer zowel in landbouwgebieden, natuurgebieden als parken en tuinen. De kleine variant is de meest voorkomende dagvlinder in Vlaanderen. Hoe heet deze vlinder?
Quizvraag Fauna
Deze slang uit de familie der koraalslangachtige staat bekend om zijn extreme giftigheid. Zij werd voor het eerst beschreven in 1864 door Albert G√ľntherin. Haar naam heeft ze niet te danken aan haar uiterlijk maar wel aan de blauwzwarte kleur van de mond. Geef de juiste Nederlandse benaming van deze slang.