Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 6954 Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken 6954Van u vernemen we graag de naam van dit Arabisch gerecht. Het is een gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Volgens sommigen is het bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen. Traditioneel wordt het vooral gegeten in het Midden-Oosten, maar in toenemende mate ook in Westerse landen. Shoarmazaken verkopen het als een vorm van fastfood in een broodje of als schotel.
Pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken
Hoe heet het Libanese fastfoodgerecht dat vooral bestaat uit gefrituurde kikkererwten?
Quizvraag Eten en drinken
Van wat wordt marsepein gemaakt?
Quizvraag Eten en drinken
We zoeken het zeer bekende synoniem voor Franse hamburger. Deze caloriebom is een van oorsprong Brusselse snack bestaand uit een half stokbrood met vlees, fritten & één of meerdere sauzen.
Quizvraag Eten en drinken
In 1902 werd in Sneek in Nederland het suikerwerkbedrijf Tonnema opgericht. Dat maakte pepermunt voor diverse afnemers in verschillende kwaliteiten en smaken. In de jaren twintig verliet men die opzet en koos voor een strak merk- en kwaliteitsbeleid. In 1922 werd het eigen merk gedeponeerd. Hoe noemt hun merk? De pepermunt werd niet meer los verkocht, vanaf 1927 werden het rollen die de eerste jaren nog met de hand werden "ingewikkeld".