Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7021 Natuurkunde

Quizvraag Bomen 7021

© Jim Champion


We zoeken een bomengeslacht. In de Benelux komt de grauwe en de zwarte variant voor. De vochtminnende loofbomen hebben een blad dat lijkt op dat van een hazelaar. Het meest in het oog springende kenmerk zijn echter de katjes. Weet u welk bomengeslacht we zoeken?
Pubquiz vragen over Bomen

Quizvraag Flora
We zoeken de andere naam voor de apenbroodboom?
Quizvraag Flora
Welk geslacht van loofbomen wordt met de Latijnse benaming Quercus genoemd? Er bestaan Portugese, Mongoolse, Amerikaanse, Winter en Zomerversies van.
Quizvraag Flora
Deze boom komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de vrucht ervan gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan duizend meter. Het is de nationale vrucht van Japan, maar het is mogelijk dat de oorsprong ervan in China ligt, waar men hem ‘Chinese pruim’ noemt. De bekendste soorten zijn de sharonvrucht en de persimmon, ze zijn nauw verwant aan de dadelpruim, maar onder welke naam kennen wij deze vrucht beter?
Quizvraag Flora
De apenbroodboom is een heel bekende boom die voornamelijk voorkomt op Madagaskar. Wij spreken echter niet graag over de apenbroodboom maar over de…