Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7044 Literatuur

Quizvraag Literatuur 7044Een typische quizvraag, wie was de auteur van de James Bond-boeken? Andere bekende werken waren onder andere Chitty Chitty Bang Bang.
Pubquiz vragen over Literatuur

Quizvraag Literatuur
We zoeken de titel van een roman uit 2013 van de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans. De roman reconstrueert het leven van de grootvader van de schrijver, Urbain Martien, vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, respectievelijk de delen I, II en III van het boek. Welk boek zoeken we?
Quizvraag Literatuur
In mei 2022 stierf één van de bekendste Nederlandstalige schrijvers op 82-jarige leeftijd. Zijn boeken ‘Bezonken rood’ en ‘Geheime kamers’ zijn klassiekers in onze literatuur. Hoe heet deze man?
Quizvraag Literatuur
Je moet er maar op komen. Je hebt geen zin om je uitgebreid te gaan documenteren voor je volgende boek en je zoekt dan maar een bekend persoon, die maar al te graag ook wat credits voor het schrijven wil opstrijken. Die levert de input voor het verhaal, jij schrijft het en klaar is de bestseller. Zo bv. met het dit jaar uitgebrachte The President Is Missing van een Amerikaans thrillerauteur, die hier zowaar de medewerking van Bill Clinton voor kreeg. We kijken al uit naar het vervolg The President is Pissing, met de huidige Amerikaanse president. Maar wie is de echte auteur, die u ook kan kennen van de Alex Cross-serie, die intussen al aan drie verfilmingen zit (Along Came a Spider, Kiss the Girls, Alex Cross)?
Quizvraag Literatuur
In het allereerste ‘Van In’ boek van Pieter Aspe, wordt ingebroken in een juwelenzaak. De waardevolle juwelen worden niet meegenomen, maar ter plaatse opgelost in een bak koningswater. De inbrekers laten een raadselachtige handtekening achter, namelijk een Latijnse spreuk uit de middeleeuwen die bekend staat als 'het vierkant van de tempeliers'. Wat is de titel van deze allereerste ‘Van In’?